- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (15.09.2015, 19:50)
- Aurelia Alexa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cornel Pieptea a fost REALES viceprimar al Capitalei, după ce demisionase din funcţie
Consilierul general PNL Cornel Pieptea a fost propus şi reales în funcţia de viceprimar al Capitalei, după ce şi-a dat demisia din această funcţie, înainte de desemnarea primarului interimar. Consilierul general UNPR Ştefănel Dan Marin a fost ales iniţial viceprimar în locul său, după care a fost ales ca primar interimar.
Urmărește
1832 afișări
Cornel Pieptea (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)
UPDATE - Cine este Cornel Pieptea
Născut în 1976, în comuna Văleni, judeţul Olt, Cornel Pieptea a absolvit Liceul "Henri Coandă" din Bucureşti, apoi Universitatea Politehnică Bucureşti, fiind licenţiat al Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii, Secţia Electronică şi Informatică Industrială, şi Universitatea "Spiru Haret", fiind licenţiat al Facultăţii de Management Financiar Contabil, Secţia Contabilitate şi Informatică de Gestiune.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te şi pune ştampila pe alb!
-
Alegeri prezidenţiale. Peste 218.000 de români au votat în străinătate până la ora 22.00
-
Preşedintele AEP s-a întâlnit cu observatorii internaţionali acreditaţi la alegerile din România
Totodată, el a urmat cursurile Institutului Naţional de Administraţie - Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administraţie Publică Locală Sibiu, având un master în Managementul Administraţiei Publice în Procesul Integrării Europene.
În perioada iulie-decembrie 2000, a fost consilier parlamentar la Camera Deputaţilor, între ianuarie 2001 şi decembrie 2002 a lucrat ca inginer de sistem şi inginer de comunicaţii mobile la două firme, iar din ianuarie în noiembrie 2003 la Sucursala Electrocentrale Bucureşti - CET Grozăveşti - Secţia Cazane. Din decembrie 2003 şi până în iunie 2004 a fost şef de Control al Calităţii la SC Termoserv Bucureşti SA, iar între iulie şi septembrie 2004 a fost inspector de resurse umane la Serviciul Public de Finanţe Publice Locale Sector 6. Ulterior, a fost director tehnic adjunct la Administraţia Domeniului Public Sector 6, iar din iulie 2007 a devenit şef al Agenţiei Bucureşti a Autorităţii Rutiere Române.
În mandatul 2008-2012 , el a fost deputat PNL, ales în Colegiul 27 Bucureşti, iar mandatul său a încetat prin demisie în iunie 2012.
Din 2012, el este consilier general în Consiliul General al municipiului Bucureşti, iar în decembrie 2014 a fost ales viceprimar al Capitalei.
Potrivit declaraţiei de avere din iunie 2015, postată pe site-ul Primăriei Capitalei, Cornel Pieptea deţine un teren intravilan de 2.000 de metri pătraţi în comuna Potigrafu, judeţul Prahova, cumpărat în anul 2007, şi un apartament de 86 de metri pătraţi în Bucureşti, cumpărat în 2014.
De asemenea, în document este trecut un apartament de 60 de metri pătraţi din Bucureşti, cumpărat în 2007, despre care Pieptea precizează că a fost vândut în ianuarie 2015.
În declaraţia de avere nu sunt trecute nici autoturisme, nici obiecte de artă sau bijuterii.
La capitolul datorii, Pieptea menţionează un credit de 8.000 de euro luat în 2007 de la Piraeus Bank şi scadent în 2017, dar şi împrumuturi de la trei persoane fizice, în valoare totală de 52.000 de euro, luate în 2014 şi rambursate în ianuarie 2015.
În ceea ce priveşte veniturile, Cornel Pieptea arată că a încasat 23.808 lei brut ca angajat al ELCEN, 2.068 de lei net ca angajat la Amic Transport şi 12.988 de lei brut ca şi consilier general la Primăria municipiului Bucureşti, în timp ce soţia sa a primit 67.857 de lei brut ca angajat la 3M România şi 6.800 de lei net indemnizaţie pentru copil. La acelaşi capitol este trecută şi alocaţia copilului, de 1.800 de lei.
Totodată, în document apar venituri din dobânzi ale soţiei, în valoare de 1.000 de lei.
În declaraţia de interese din iunie 2015 sunt trecute funcţiile de vicepreşedinte al PNL Sector 6 şi prim-vicepreşedinte al PNL Bucureşti, ambele neretribuite. Cornel Pieptea este membru PNL din anul 2000.
UPDATE 19:50 - Cornel Pieptea a fost ales din nou viceprimar
Consilierul general PNL Cornel Pieptea, care luni şi-a dat demisia din funcţia de viceprimar, înainte de desemnarea primarului interimar al Capitalei, a fost propus şi reales în această funcţie.
Pieptea a fost reales viceprimar în unanimitate, cu 40 de voturi.
El şi-a dat demisia din această funcţie înainte de desemnarea primarului interimar al Capitalei dintre viceprimari şi, după ce Ştefănel Dan Marin (UNPR) a fost ales în locul lui viceprimar şi apoi primar interimar, Pieptea a fost ales viceprimar pe funcţia eliberată de Marin.
Pieptea a explicat că atunci când nu va mai fi nevoie de un primar interimar, Marin va reveni în funcţia de viceprimar în care a fost ales marţi, iar el va redeveni doar consilier general.
UPDATE 19:10 - Ştefănel Dan Marin, desemnat primar interimar al Capitalei
Consilierul general UNPR Ştefănel Dan Marin a fost desemnat primar interimar al Capitalei, de membrii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), obţinând 39 de voturi "pentru", fără a înregistra vreun vot "împotrivă".
UPDATE 19:00 - Ştefănel Dan Marin, ales viceprimar, este singurul candidat la funcţia de primar interimar
Consilierul general UNPR Ştefănel Dan Marin a fost ales viceprimar de membrii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), după demisia lui Cornel Pieptea (PNL), el fiind singurul candidat pentru funcţia de primar interimar al Capitalei.
Marin a fost ales viceprimar cu 41 de voturi, dintre care 34 "pentru", cinci "împotrivă" şi două anulate.
El a candidat la funcţia de viceprimar alături de consiliera independentă Julia Zorkoczy, după demisia viceprimarului Cornel Pieptea.
Celălalt viceprimar al Capitalei, Dan Darabont (PSD), a anunţat că partidul din care face parte nu face nicio propunere pentru postul de primar interimar.
"Suntem minoritari şi dorim să susţinem majoritatea. Vrem să ducem la bun sfârşit acest mandat, mă aşteptam ca PNL să îşi asume responsabilitatea şi să desemneze pe cineva din rândul lor. Îl ştiu pe Ştefănel şi am o părere bună despre el. Îl vom vota şi îl vom sprijini pentru a nu fi nicio defecţiune de parcurs până la sfârşitul anului. Am totuşi un gust amar", a spus Darabonţ.
Reprezentantul consilierilor independenţi, Cristinel Deaconescu, a declarat că nu va vota desemnarea lui Ştefănel Marin primar interimar pentru că nu este legal votul.
UPDATE 18:35 - Ştefănel Dan Marin şi Julia Zorkoczy, propuşi pentru funcţia de viceprimar al Capitalei
Consilierii generali Ştefănel Dan Marin şi Julia Zorkoczy au fost propuşi pentru funcţia de viceprimar al Capitalei, în locul lui Cornel Pieptea, după alegerea de către CGMB a noului viceprimar urmând să fie desemnat primarul interimar al Capitalei.
Şedinţa de îndată a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), convocată după ce prefectul Capitalei a emis ordinul de suspendare a lui Sorin Oprescu din funcţia de primar general, a fost suspendată după aproape o oră de discuţii.
În contextul în care Cornel Pieptea (PNL) a demisionat din funcţia de viceprimar, s-a luat în discuţie vacantarea postului, pentru a putea fi apoi ales un înlocuitor al acestuia.
În timpul discuţiilor, reprezentanţii PNL în CGMB au arătat că au iniţiat o platformă-program intitulată "Acordul pentru bucureşteni", care cuprinde priorităţile pe termen scurt pentru administrarea Bucureştiului. Acordul propus prevede, printre altele, auditarea în regim de urgenţă a Primăriei şi a instituţiilor din subordinea CGMB, pentru a afla situaţia exactă în care acestea se află, transparentizarea actului administrativ, rezolvarea problemelor serviciilor publice din Capitală, continuarea unor investiţii de interes major pentru Bucureşti, stoparea risipei fondurilor publice şi rezolvarea restanţelor pe care Guvernul le care faţă de bucureşteni, precum investiţiile în noile magistrale de metrou şi în Centura Capitalei.
Consilierii generali PMP au spus că nu sunt de acord cu această platformă a PNL, pentru că, deşi Bucureştiul are nevoie de tot ce scrie în acel acord, ei nu pot să nu se întrebe de ce nu s-au făcut aceste lucruri în ultimii trei ani. În acest context, reprezentanţii PMP au spus că nu pot participa la "o asemenea demagogie" şi că nu vor participa la votarea noului viceprimar şi nici nu vor lua buletinele de vot.
Un alt consilier general a spus că ce a anunţat PNL i se pare absurd şi că îl consideră pe Pieptea un tehnician, care ar trebui să îşi asume funcţia de primar interimar şi să aplice măsurile din acordul propus de liberali.
Reprezentantul consilierilor independenţi, Cristinel Deaconescu, a spus că aceştia vor vota alegerea unui nou viceprimar doar dacă în programul acestuia se va regăsi şi componenta mediu. Deaconescu a propus-o pentru postul de viceprimar pe Julia Zorkoczy.
Consilierul Gabriel Fătu l-a propus apoi pentru postul de viceprimar pe consilierul UNPR Ştefănel Dan Marin.
Ulterior, consilierii au stabilit ca votul să fie secret, consilierii trebuind să taie pe buletinul de vot numele celui pe care nu îl votează.
La ora transmiterii acestei ştiri, consilierii generali votează pentru alegerea unuia dintre cei doi candidaţi propuşi pentru funcţia de viceprimar al Capitalei.
După alegerea noului viceprimar, consilierii municipali urmează să desemneze unul dintre cei doi viceprimari care să exercite atribuţiile funcţiei de primar al Capitalei, după suspendarea lui Sorin Oprescu, arestat preventiv pentru luare de mită.
Şedinţa de îndată a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, convocată după ce prefectul Capitalei a emis ordinul de suspendare a lui Sorin Oprescu din funcţia de primar general, a început în jurul orei 17.15. La începutul şedinţei CGMB a fost ţinut un moment de reculegere pentru fondatorul PRM Corneliu Vadim Tudor.
Înaintea şedinţei CGMB, Cornel Pieptea (PNL) a demisionat din funcţia de viceprimar, astfel că se va lua în discuţie vacantarea postului, apoi va fi supus la vot proiectul de hotărâre privind alegerea unui înlocuitor al acestuia, numele vehicular fiind cel al consilierului general UNPR Ştefănel Dan Marin.
Cornel Pieptea a scris, pe Facebook, după ce a demisionat din funcţia de viceprimar al Capitalei, că în CGMB s-a constituit o majoritate şi a fost agreată candidatura lui Dan Ştefănel Marin pentru a prelua interimar funcţia de primar al Capitalei, după ce nici PSD nu şi-a manifestat intenţia fermă de a prelua mandatul.
"Pentru dezamorsarea crizei instituţionale generate de arestarea preventivă lui Sorin Oprescu, Partidul Naţional Liberal a iniţiat o platformă-program cuprinzând priorităţile pe termen scurt pentru administrarea Bucureştiului. La acest program au aderat reprezentanţii mai multor formaţiuni politice prezente în Consiliul General al Municipiului Bucureşti. S-a construit în acest fel o majoritate solidă care va susţine proiectele convenite în acord", a scris Pieptea.
După alegerea noului viceprimar, consilierii municipali urmează să desemneze unul dintre cei doi viceprimari care să exercite atribuţiile funcţiei de primar al Capitalei, după suspendarea lui Sorin Oprescu, arestat preventiv pentru luare de mită.
În şedinţa de îndată a CGMB se va mai supune la vot şi delegarea unui consilier din CGMB care să exercite atribuţiile viceprimarului desemnat în funcţia de primar general.
Sorin Oprescu a fost suspendat din funcţia de primar general al Capitalei, marţi, după decizia definitivă de arestare preventivă, ordinul de suspendare emis de prefect fiind trimis Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pentru desemnarea primarului interimar.
Interimarul la conducerea Primăriei Capitalei urmează să fie preluat de unul dintre cei doi viceprimari, Dan Darabont (PSD) şi cel care va fi ales în locul lui Cornel Pieptea.
Citeşte şi: Sorin Oprescu, SUSPENDAT din funcţia de primar al Capitalei. Prefectul a trimis decizia la CGMB
Copreşedintele PNL Bucureşti Teodor Atanasiu a declarat că liberalii nu doresc să preia interimatul Primăriei Capitalei, având în vedere că nu au o majoritate în acest sens, ei propunând totodată partidelor reprezentate în CGMB un acord în baza căruia să fie creată o nouă majoritate.
"PNL, care nu doreşte să preia mandatul lui Sorin Oprescu (...), propune consilierilor generali şi partidelor din CGMB un acord în interesul cetăţenilor (...) pentru această perioadă de interimat de 9 luni de zile, să rezolve problemele cetăţenilor", a declarat copreşedintele PNL Bucureşti Teodor Atanasiu.
Acesta a precizat că, dacă se va găsi o majoritate în rândul consilierilor generali pentru acest acord, PNL este dispus să discute "orice soluţie pentru un primar interimar".
Acordul propus prevede, printre altele, auditarea în regim de urgenţă a Primăriei şi a instituţiilor din subordinea CGMB, pentru a afla situaţia exactă în care acestea se află, transparentizarea actului administrativ, rezolvarea problemelor serviciilor publice din Capitală, continuarea unor investiţii de interes major pentru Bucureşti, stoparea risipei fondurilor publice şi rezolvarea restanţelor pe care Guvernul le care faţă de bucureşteni, precum investiţiile în noile magistrale de metrou şi în Centura Capitalei.
Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat că preşedintele PSD Bucureşti Robert Negoiţă a fost mandatat să poarte discuţii privind stabilirea persoanei care va asigura interimatul la Primăria Capitalei în locul lui Sorin Oprescu, arătând că bucureştenii nu trebuie să sufere.
Preşedintele UNPR Gabriel Oprea a spus că este posibil ca la Primăria Capitalei să fie sprijint un consilier UNPR, dar că acest lucru va fi decis în urma unor negocieri între partide şi între consilieri.
"Ca interimat, se poate, întotdeauna sunt negocieri politice între partide şi şi între consilieri. S-a făcut şi un sondaj, UNPR este pe locul 3 şi este înainte ca la noi să vină şi Piedone", a spus Oprea, întrebat dacă va fi sprijinit ca interimar consilierul UNPR Ştefănel Marin.
Citeşte şi: Oprea: Un consilier UNPR ar putea prelua interimatul la Primăria Generală. Sunt negocieri / Dragnea: Negoiţă, mandatat pentru discuţii privind interimatul
Viceprimarul liberal, Cornel Pieptea, a scris, în 9 septembrie, pe pagina de Facebook, că obţinerea mandatului de primar general nu este un obiectiv personal şi, având în vedere că situaţia dificilă a Primăriei Capitalei impune atenţia totală a viitorului primar general interimar, prezenţa sa fiind necesară 24 din 24 de ore, nu poate îndeplini cu succes aceste atribuţii.
Edilul şef al Capitalei a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită.
Decizia de arestare preventivă a fost contestată de Sorin Oprescu şi judecată luni la Curtea de Apel Bucureşti, de magistratul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Magistratul a menţinut decizia din 6 septembrie a Tribunalului Bucureşti, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv.
Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înţelegeri prealabile cu şeful unei instituţii publice din subordinea sa şi o persoană de încredere, a primit de la primul suma de 25.000 euro din 60.000 euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la patru persoane care ulterior l-au denunţat.
Surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX că persoana care i-a dus banii lui Sorin Oprescu ar fi şeful Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa.
În acest dosar au mai fost arestaţi, în 7 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, Cristian Stanca, fostul şofer al lui Sorin Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, director economic în Primăria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae şi Florin Şupeală, directorul general şi respectiv directorul adjunct al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Mogoşoaia, şi omul de afaceri Claudiu Bengalici.
Instanţa a dispus şi luarea măsurii arestului la domiciliu pentru Bogdan Cornel Popa, directorul Administraţiei Cimitirelor, şi pentru Romeo Albu.
Citeşte şi: Avocat: Sorin Oprescu a spus în instanţă că ştia de mai mult timp că i se pregăteşte ceva
Citește pe alephnews.ro: Răspunsul MAE la solicitarea Aleph News privind voturile fraudate din Diaspora
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Sorin Oprescu, SUSPENDAT din funcţia de primar al Capitalei. Prefectul a trimis decizia la CGMB
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe