Dragoş Pîslaru: PNL nu poate fi cu un picior la guvernare şi altul în Opoziţie, trebuie să existe claritate

PNL trebuie să dea un semnal clar că vrea să se rupă de PSD şi să facă o alianţă cu alte partide de dreapta, spune la RFI copreşedintele REPER Dragoş Pîslaru, după ce liderul Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, a anunţat că este deschis ideii unei guvernări în acest sens.

Urmărește
187 afișări
Imaginea articolului Dragoş Pîslaru: PNL nu poate fi cu un picior la guvernare şi altul în Opoziţie, trebuie să existe claritate

Dragoş Pîslaru cere PNL să-şi clarifice poziţia în privinţa unei alianţe de dreapta.

„A existat o invitaţie, săptămâna aceasta s-ar putea să existe nişte discuţii, dar până nu vedem exact despre ce este vorba şi nu există această claritate cu privire la opţiunea ideologică şi de despărţire de guvernarea actuală, este foarte complicat, pentru că nu ai cum cu un picior să fii în guvernare şi cu un alt picior să vrei să oferi o alternativă cu forţe de Opoziţie, acesta este un lucru care nu poate ţine”, afirmă el.

Copreşedintele REPER spune că ”trebuie să existe o claritate”.

„Dacă există această claritate şi putem spera la ceva, mie mi-ar plăcea să văd eventual o coaliţie mai largă, care să cuprindă şi USR-ul, să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale, ceva ce din discuţiile pe care le-am tot avut cu românii în perioada aceasta pare să fie un deziderat, mai ales pe zona aceasta de centru, centru-dreapta, o zonă care-şi doreşte progresul societăţii şi democraţia, ar fi poate de bun augur”, încheie Pîslaru.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat recent că este deschis discuţiilor cu alte partide, în vederea unei eventuale guvernări de dreapta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici