Eugen Tomac: România are un sistem de gestionare a frontierelor de înaltă calitate

  • Europarlamentarul român Eugen Tomac susţine că votul Austriei din 8 decembrie 2022 privind extinderea spaţiului Schengen a fost un abuz.
  • Asta după ce Comisia Europeană a stabilit că România are un sistem de gestionare a frontierelor de înaltă calitate.
112 afișări
Imaginea articolului Eugen Tomac: România are un sistem de gestionare a frontierelor de înaltă calitate

Eugen Tomac: România are un sistem de gestionare a frontierelor de înaltă calitate

Eugen Tomac susţine că marţi a primit o scrisoare de la Comisarul European pentru Afaceri Interne în care scrie că România are un sistem de gestionare a frontierelor de înaltă calitate.

„Invocarea absurdă a problemelor legate de migraţie nu are nicio legătură cu România. Această retorică trebuie să înceteze. Comisarul European pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, spune răspicat, într-o scrisoare de răspuns pe care am primit-o astăzi, că ţara noastră dispune de un mecanism de supraveghere a frontierelor performant. Cu alte cuvinte, România protejează frontierele externe ale UE în timp ce noi înşine suntem ţinuţi în afara spaţiului Schengen. Deschiderea frontierelor aeriene şi maritime nu este un succes, aşa cum îl prezintă stânga comasată. Să le spună marele PNL, anexa prezentă a PSD, românilor care stau ore în şir la cozile din vămi ce grandioasă victorie au obţinut ei. Atunci când au avut cu adevărat şansa să reacţioneze, să apere dreptul a peste 20 de milioane de români, au tăcut. Iar astăzi îi mint pe români cu victorii false”, a transmis Tomac.

Europarlamentarul român mai susţine că Austria trebuie să plătească pentru abuz.

„Procesul pe care l-am iniţiat împotriva Consiliului UE la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene reprezintă singura şansă pentru a face dreptate românilor şi pentru a ne asigura că Austria va plăti scump pentru abuzul comis”, a precizat Eugen Tomac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici