Fechet, despre Sistemulului de Garanţie Returnare: Rezultatele sunt pozitive

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, spune, în privinţa Sistemulului de Garanţie Returnare (SGR), că rezultatele sunt pozitive: „Sistemul creşte de la o lună la alta, cu siguranţă în această toamnă vom anunţa şi cifra de 2 miliarde, este un lucru pe care îl aşteptăm.”

Urmărește
165 afișări
Imaginea articolului Fechet, despre Sistemulului de Garanţie Returnare: Rezultatele sunt pozitive

Fechet, despre Sistemulului de Garanţie Returnare: Rezultatele sunt pozitive

„Rezultatele sunt pozitive. Dacă ne uităm la cifre, şi aşa cum s-a spus, am depăşit 1,3 miliarde, la sfârşitul lunii iulie, o să atingem în curând şi cel de-al doilea miliard, ceea ce înseamnă foarte mult pentru mediu, la fel cum înseamnă foarte mult şi pentru mediul de afaceri şi locurile de muncă. Faptul că astăzi, ne aflăm la Dolj şi deschidem cel de-al şaselea centru de sortare şi de numărare, e o dovadă în acest sens.

Numai echipamentele de aici au costat peste 6 milioane de euro. 120 de locuri de muncă verzi, aşa cum le numim noi, oameni din localităţile învecinate, iar natura o vedem în fiecare zi mai curată, fie că vorbim de păduri, de albiile cursurilor de apă, de marginea drumurilor din România. Cu toţii vedem că ţara noastră e mai curată de la o zi la alta şi asta ar putea să însemne faptul că sistemul de garanţie-returnare merge aşa cum trebuie”, afirmă Mircea Fechet.

El spune, însă, că încă mai sunt lucruri care trebuie îmbunătăţite.

„Sunt de multe ori cozi nejustificat de mari la acele aparate de colectare, sunt magazine care astăzi, la 8 luni distanţă de la lansarea sistemului SGR, pur şi simplu refuză, deşi legea îi obligă, să preia ambalajele de la oameni. Din acest motiv, am rugat colegii din minister, de la Garda de Mediu şi Protecţia Consumatorilor, să identifice acele puncte de colectare care nu respectă legea. E un întreg ansamblu care nu funcţionează în lipsa participării unui actor din acest întreg ecosistem. Sistemul creşte de la o lună la alta, cu siguranţă în această toamnă vom anunţa şi cifra de 2 miliarde, este un lucru pe care îl aşteptăm”, încheie Fechet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici