Iohannis: Ziua Drapelului Naţional celebrează unul dintre cele mai importante însemne ale naţiunii

  • Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 26 iunie, un mesaj cu prilejul Zilei Drapelului Naţional.
  • Celebrează unul dintre cele mai importante însemne ale naţiunii române, a spus şeful statului.
78 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Ziua Drapelului Naţional celebrează unul dintre cele mai importante însemne ale naţiunii

Iohannis: Ziua Drapelului Naţional celebrează unul dintre cele mai importante însemne ale naţiunii

Preşedintele Klaus Iohannis a menţionat momentele istorice de care este legat drapelul naţional.

„Ziua Drapelului Naţional celebrează unul dintre cele mai importante însemne ale naţiunii române. Tricolorul a marcat, începând cu anul 1848, marile evenimente istorice care au dus la crearea statului naţional român, independent, unitar şi democratic. Culorile drapelului au însufleţit generaţie după generaţie, în lupta pentru împlinirea marilor idealuri naţionale - asigurarea independenţei, triumful libertăţii, instaurarea democraţiei şi a statului de drept şi integrarea României în NATO şi Uniunea Europeană. Onorăm Drapelul Naţional ca simbol al înaltelor valori naţionale pe care le reprezintă şi, totodată, ne amintim cu recunoştinţă de toţi înaintaşii care au slujit şi s-au sacrificat pentru apărarea acestora – de la paşoptişti până la actualii veterani ai forţelor armate, care au participat recent în teatrele internaţionale de operaţii. Astăzi, Drapelul Naţional flutură alături de steagurile aliaţilor şi partenerilor noştri, împreună cu care împărtăşim valori şi idealuri comune în misiuni internaţionale desfăşurate sub egida NATO, UE sau ONU”, a transmis şeful statului.

Klaus Iohannis s-a referit şi la ceea ce simbolizează drapelul.

„Ziua Drapelului Naţional este un bun prilej de a reafirma valorile fundamentale ale naţiunii noastre şi de a acţiona împreună pentru consolidarea coeziunii şi împlinirea marilor aspiraţii naţionale. Simbol al identităţii româneşti, Drapelul Naţional reprezintă un element unificator pentru români, oriunde s-ar afla. Tricolorul este prezent în momentele de cumpănă sau de bucurie, la evenimente naţionale şi internaţionale, în instituţii, la parade sau cu prilejul competiţiilor sportive. Dragi români, să rămânem uniţi în jurul Drapelului Naţional şi să acţionăm energic pentru consolidarea democraţiei, a statului de drept, a egalităţii de şanse şi pentru edificarea unei societăţi libere şi prospere, parte a marii familii europene”, a precizat Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici