- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (28.07.2014, 18:24)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
MAE: România va participa cu experţi în materie de poliţie şi stat de drept la misiunea UE în Ucraina
România a trimis Uniunii Europene 22 de candidaturi ale unor experţi în materie de poliţie şi stat de drept pentru a contribui la misiunea UE din Ucraina, a precizat, la solicitarea MEDIAFAX, MAE, subliniind că Bucureştiul intenţionează să identifice specialişti şi pentru solicitări viitoare.
Urmărește
692 afișări
MAE: România va participa cu experţi în materie de poliţie şi stat de drept la misiunea UE în Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Miniştrii de Externe din UE au decis, săptâmâna trecută, înfiinţarea unei misiuni civile pentru Ucraina, sub egida PSAC (Politica de Securitate şi Apărare Comună), după ce Uniunea Europeană a fost sesizată de Kiev în legătură cu necesitatea reformării sectorului civil de securitate.
"În consecinţă, a fost demarată planificarea pentru o astfel de misiune, fiind agreat un Concept de gestionare a crizei la Consiliul Afaceri Externe din iunie 2014, pentru ca, la reuniunea din iulie 2014, să fie adoptată şi Decizia Consiliului de înfiinţare a misiunii PSAC EUAM Ukraine (EU Advisory Mission for Civilian Security Sector Reform Ukraine)", precizează MAE, adăugând că titulatura arată că "misiunea are rol de consiliere în domeniul poliţiei şi statului de drept.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Liber prin Europa: Austria renunţă la dreptul de veto şi deschide calea Schengen pentru România şi Bulgaria
-
SUA: Care este propunerea lui Donald Trump pntru postul de secretar al Apărării?
-
Războiul diin Ucraina, ziua 994. Cât ajutor militar au livrat SUA Ucrainei din promisiunile făcute / Armata rusă avansează în apropierea a 10 aşezări din estul Ucrainei
În urma deciziei de înfiinţare a misiunii, structurile specializate ale UE au transmis solicitări de contribuţii cu personal adecvat, astfel încât aceasta să beneficieze de expertiză din partea statelor membre, explică MAE.
"România doreşte să sprijine şi în acest mod Ucraina, fiind deja identificaţi 22 experţi naţionali pe componentele de poliţie şi stat de drept, candidaturile acestora fiind transmise spre evaluare către structurile competente ale UE", se arată în răspunsul MAE.
De asemenea, Ministerul de Externe informează că, în afară de cei 22 de experţi, România intenţionează să identifice experţi şi pentru solicitările viitoare de contribuţii ale EUAM Ucraina.
"România a pledat şi va pleda în continuare pentru o implicare cât mai substanţială a UE în vecinătatea sa estică. Această poziţionare principială este determinată nu doar de recentele evoluţii de securitate din bazinul Mării Negre, dar şi de importanţa ridicării profilului strategic al întregii regiuni estice", mai precizează Ministerul Afacerilor Externe.
România este hotărâtă să contribuie "substanţial" la Misiunea UE de Consiliere pentru Ucraina, a precizat, la 22 iulie, la CAE, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, subliniind totodată că Bucureştiul sprijină consolidarea în continuare a regimului de sancţiuni aplicate Rusiei, informează MAE.
La reuniunea Consiliului Afaceri Externe din 22 iulie, miniştrii de Externe au adoptat Decizia Consiliului de înfiinţare a Misiunii UE de Consiliere pentru Ucraina (EU Advisory Mission / EUAM Ukraine). Misiunea, cu un mandat iniţial de 2 ani, va avea drept scop sprijinirea reformei sectorului civil de securitate şi al statului de drept din Ucraina.
În acest context, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a indicat hotărârea României de a contribui substanţial la activitatea EUAM Ucraina, proiect pe care l-a susţinut puternic încă din etapele sale incipiente.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Firma lui Silviu Prigoană, preluată 'ostil' de fostul lui șofer! Dezvăluiri uluitoare după decesul fostului politician: 'Haideți să spunem adevărul'
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe