Nicolae Ciucă, despre decizia CCR în cazul Şoşoacă: Este cetăţean al acestei ţări şi drepturile trebuie să îi fie respectate

„Este o decizie care a fost luată de majoritatea judecătorilor din Curtea Constituţională, patru dintre ei fiind numiţi de către PSD, iar unul de UDMR”, a spus luni, la B1 TV, Nicolae Ciucă, referindu-se la respingerea candidaturii Dianei Şoşoacă.

Urmărește
283 afișări
Imaginea articolului Nicolae Ciucă, despre decizia CCR în cazul Şoşoacă: Este cetăţean al acestei ţări şi drepturile trebuie să îi fie respectate

„Judecătorii numiţi de către Partidul Naţional Liberal s-au opus acestei decizii”, a mai spus Ciucă, sugerând că decizia aparţine judecătorilor numiţi de PSD. „Atâta timp cât s-a vorbit deschis în spaţiul public şi nimeni nu a contestat..., daţi-mi voie să fiu un cetăţean care asumă acest mod de a fi votată decizia Curţii Constituţionale.”

Întrebat cui serveşte această decizie a Curţii Constituţionale, liderul PNL a spus că nu poate să comenteze decizia curţii.

„În schimb, când vine vorba de consecinţele acestei decizii, pot să comentez ca orice cetăţean din această ţară care se bucură de libertatea de a se exprima liber pe o serie întreagă de subiecte. Acesta este un aspect cât se poate de serios atunci când vine vorba de respectarea drepturilor şi libertăţilor constituţionale, precum şi de respectarea democraţiei în România”, a precizat acesta.

„Este cetăţean al acestei ţări şi drepturile trebuie să îi fie respectate”, a subliniat Ciucă, spunând că discuţia nu ar trebui să se axeze pe persoana Dianei Şoşoacă, ci pe principii fundamentale. „Aici nu discutăm de persoană, pentru că persoana în sine nu are niciun fel de legătură cu viziunea noastră.” El a argumentat că, chiar dacă cineva are opinii diferite sau controversate, drepturile acestuia trebuie respectate.

Ciucă a observat că decizia curţii ar putea facilita o coaliţie între PSD şi AUR în turul doi al alegerilor, ceea ce ar putea avea consecinţe semnificative pentru viitorul politic al României. „Iată ce formulă nouă de coaliţie politică,” sugerând că românii trebuie să fie conştienţi de aceste dinamici politice.

„Eu cred că românii sunt suficient de vigilenţi; au suficientă înţelepciune să înţeleagă ceea ce s-a întâmplat la un moment dat din 1989 încoace, când s-au reflectat în activitatea politică o serie întreagă de abuzuri din partea Partidului Social-Democrat. Acum, la 35 de ani de la Revoluţie, iată avem posibilitatea în decembrie să se întâmple din nou aşa cum s-a întâmplat în 1989”, a mai spus Ciucă în acelaşi context.

Întrebat dacă în opinia sa Partidul Social-Democrat se află în spatele acestei decizii, Ciucă a răspuns: „Atunci când vorbim de patru judecători numiţi de către Partidul Social-Democrat, este la îndemână să putem interpreta şi astfel. Nu putem să acuzăm chestiunea asta pentru că ar fi nedrept şi nu vreau să fiu nedrept; nu vreau să-mi bazez o afirmaţie pe dovezi care nu există. Dar ne uităm la demers, ne uităm la consecinţe; vedem care pot fi efectele şi acolo ne îndreptăm atenţia pentru că noi trebuie să facem în aşa fel încât să nu se ajungă acolo.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici