- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (05.02.2013, 19:08)
- Cristian Fierbinteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nicolai: Acuzaţiile la adresa României în scandalul închisorilor CIA, tentativă de discreditare
Acuzaţiile la adresa României în scandalul închisorilor secrete ale CIA sunt o "tentativă de discreditare" a ţării, susţine, potrivit RFI, europarlamentarul PNL Norica Nicolai, preşedintele fostei comisii parlamentare de anchetă pe acest subiect.
Urmărește
281 afișări
Nicolai: Acuzaţiile la adresa României în scandalul închisorilor CIA, tentativă de discreditare (Imagine: Gabriel Petrescu / MediafaxFoto)
Acuzaţiile la adresa României sunt o "tentativă de discreditare" a ţării, spune într-un interviu la RFI preşedintele fostei comisii parlamentare de anchetă, Norica Nicolai.
Norica Nicolai, în prezent europarlamentar PNL, precizează că investigaţia pe care a coordonat-o s-a limitat la teritoriul naţional. Ea admite că acest lucru s-ar putea să nu fi fost suficient: "Eu nu pot să vorbesc despre suspiciuni, eu vorbesc despre ceea ce ştiu dintr-o anchetă parlamentară, despre care am spus în nenumărate rânduri că a avut limitele ei. Dar dacă se poate întâmpla ceva în plan politic şi România mai trebuie supusă unor presiuni, atunci mai putem avea şi rapoarte cu privire la închisorile CIA şi poate şi alte tipuri de rapoarte!".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Netanyahu a declarat că există progrese în negocierile cu Hamas în Gaza. O rachetă lansată de Houthi a fost interceptată deasupra Israelului
-
Ciolacu: Sărbătoarea Crăciunului ne reaminteşte valoarea comuniunii şi a dorinţei de a face bine
-
Marii investitori în fondurile private de acţiuni se plâng că sunt blocaţi în China şi nu mai pot ieşi
-
Lumea înverzeşte: succese majore în lupta împotriva schimbărilor climatice
Norica Nicolai consideră că "CSAT, preşedintele, Guvernul vor trebui să ia o decizie, dacă cer o anchetă judiciară sau nu".
"Dar nu este decizia mea, eu pot sugera lucrul ăsta. Nu ştiu ce poate spune mai mult o anchetă, pentru că o anchetă completă făcută de autorităţile române trebuie făcută obligatoriu în colaborare cu autorităţile americane. Multe răspunsuri la diverse întrebări se găsesc la Washington şi nu la Bucureşti", susţine
Europarlamentarul liberal spune că investigaţia pe care a coordonat-o s-a limitat la spaţiul românesc: "Am avut acces la toate informaţiile pe care le-am cerut, dar cu siguranţă n-am putut cere informaţii la Washington, nu aveam competenţă să fac lucrul ăsta şi nici un Parlament nu poate face anchete pe teritoriul altui stat".
Norica Nicolai acuză că "aceste reluări ale unor subiecte nu sunt decât o acţiune tipică de dezinformare, de manipulare publică şi de încercare de discreditare".
Norica Nicolai susţine că cei şase suspecţi de terorism care ar fi fost deţinuţi într-o închisoare secretă a CIA din România ar fi fost de fapt oficiali americani: "În legătură cu aceşti şase suspecţi, îmi amintesc din anchetă şi sper să-mi amintesc bine, că la un moment dat, cred că în 2005, un avion a aterizat pe Aeroportul Băneasa şi şi-a rupt trenul de aterizare în gropile de la Bucureşti. Şi atunci au coborât într-adevăr din avion şase persoane. Am verificat şi noi identitatea lor, erau toţi oficiali ai Pentagonului, ai armatei americane".
În fine, Norica Nicolai spune că "uneori devine deranjant să tot răspunzi la aceleaşi întrebări".
Cinci dintre cei şase bărbaţi care ar fi fost deţinuţi în România se numără printre cei 14 principali suspecţi de terorism transferaţi de administraţia SUA în 2006 din închisori secrete ale CIA la Guantanamo Bay, potrivit raportului "Globalizing Torture" publicat de Open Society Justice Initiative.
Citește pe alephnews.ro: O explozie la o fabrică de muniții din Turcia a dus la moartea a cel puțin 12 persoane și la rănirea altor patru. Autoritățile investighează incidentul
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Cinci deţinuţi CIA din România, între principalii suspecţi de terorism transferaţi la Guantanamo
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Joe Biden comută pedepsele a 37 de condamnați la moarte. Acestea au fost transformate în închisoare pe viață fără posibilitatea de eliberare
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe