Nicuşor Dan anunţă un referendum pe urbanism în Bucureşti după victoria din alegeri

Nicuşor Dan a vorbit despre convocarea unui referendum local pentru a decide cine răspunde de urbanismul din Bucureşti.

463 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan anunţă un referendum pe urbanism în Bucureşti după victoria din alegeri

Nicuşor Dan anunţă un referendum pe urbanism în Bucureşti după victoria din alegeri

Alegerile sunt câştigate de comunităţi, iar azi am avut în Bucureşti o uriaşă comunitate care şi-a dorit onestitate în funcţia publică, care şi-a dorit instituţii care să lucreze pentru oameni, care şi-a dorit dreptate, spune duminică Nicuşor Dan, care va condinua mandatul de primar al Capitalei.

„Niciodată politicienii nu câştigă alegeri. Alegerile sunt câştigate de comunităţi. Azi am avut în Bucureşti o uriaşă comunitate care şi-a dorit onestitate în funcţia publică, care şi-a dorit instituţii care să lucreze pentru oameni, care şi-a dorit dreptate”, spune Nicuşor Dan.

El spune că este „copleşit de responsabilitatea primită”.

„Sunt copleşit de speranţele pe care le primesc. În aceşti ani am luat foarte multe decizii greşite. Probabil că o să greşim în continuare, însă niciodată nici eu, nici colegii care au venit în administraţie cu mine nu ne-amn bătut joc şi nu ne vom bate joc de mandatul pe care ni l-aţi dat”, adaugă Dan.

Nicuşor Dan afirmă că „sunt câteva mecanisme care de ani de zile au blocat dezvoltarea Bucureştiului şi care ţin de relaţia între Bucureşti şi autorităţi centrale”.

„Cu aprobarea Consiliului General voi declanşa un referendum local pentru cum se vor împărţi banii între Primăria Capitalei şi primăriile de sector. De ani de zile Bucureştiul are un deficit de dezvoltare, de ani de zile Primnăria Capitalei e obligată spă gândească mic pentru că nu are bani să gândească mare. Banii abia ajung pentru întreţinerea infrastructurii pe care o avem. Nu putem să ne gândim la extinderea transportului public, la noi spitale, la noi corpuri pentru universităţi. În schimb, avem borduri peste borduri, pavele care înlocuiesc alte pavele şi panseluţe care înlocuiesc alte panseluţe”, declară el.

Referendum în Bucureşti

De a semenea, Dan a vorbit şi despre convocarea unui referendum local pentru a decide cine răspunde de urbanismul din Bucureşti.

„E absurd ca primarii de sector să arunce cu autorizaţii pentru zeci şi sute de blocuri, a căror legalitate nu o controlează nimeni, iar primarul Capitalei să răspundă pentru traficul din Bucureşti. Îmi asum responsabilitatea pentru rezolvarea traficului din Bucureşti, dar cer bucureştenilor să-mi dea responsabilitatea pentru dezvoltarea urbană a acestui oraş. Ultima chestiune care ţine de relaţia cu autorităţile centrale. Parlamentul are în dezbatere două legi - Codul urbanismului şi legea spaţiilor verzi urbane. Solicit candidaţilor la alegerile prezidenţiale să se pronunţe în campanie pe chestiunile cele mai importante din aceste legi şi solicit partidelor parlamentare ca până la alegerile parlamentare să tranşăm acest două legi”, încheie Nicuşor Dan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici