- Home
- Politic
- TIMIŞOARA, (22.05.2014, 14:03)
- , Liliana Iedu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ponta: Minţile PNL să înţeleagă că lumea crede în USL
Premierul Victor Ponta se declară "bucuros" de decizia CC referitoare la Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, afirmând că i s-a părut "condamnabil" că PNL a atacat-o şi că "minţile PNL" ar trebui să înţeleagă că USL este un proiect comun în care oamenii mai cred.
Urmărește
287 afișări
Ponta: Minţile PNL să înţeleagă că lumea crede în USL (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
Victor Ponta a declarat presei, joi, la Timişoara, că i se pare regretabil că liberalii au atacat la Curtea Constituţională Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.
”Mi s-a părut extrem de regretabil şi de condamnabil faptul că exact colegii liberali, cu care am muncit anul trecut la un Cod al Insolvenţei foarte bun, l-au atacat la Curtea Constituţională numai ca să-l prelungească”, a spus Ponta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Premierul s-a declara bucuros că magistraţii CCR au respins sesizarea PNL, arătând, totodată, că ”sunt multe firme care intră în insolvenţă ca să facă evaziune fiscală”.
”Sunt foarte bucuros de faptul că s-a respins în unanimitate contestaţia PNL privind Codul Insolvenţei. Acesta a fost lucrat de noi împreună cu colegii liberali anul trecut, ne ajută să combatem evaziunea fiscală. Sunt multe companii care intră în insolvenţă ca să facă evaziune fiscală, să nu-şi plătească debitorii privaţi şi aveam nevoie de noul cod”, a declarat Victor Ponta.
Primul-ministru a adăugat că "proiectul politic USL" trebuie dus până la capăt.
”Sper că minţile PNL înţeleg că am început un proiect politic, USL, în care lumea are încă încredere şi pe care trebuie să îl ducem până la capăt”, a afirmat Ponta.
Miercuri, Curtea Constituţională a decis că Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă este constituţională, respingând sesizarea PNL, care a contestat mai multe articole din actul normativ adoptat de Camera Deputaţilor în 15 aprilie.
Decizia de respingere a sesizării depuse de grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor a fost luată cu unanimitate de către judecătorii Curţii Constituţionale.
Camera Deputaţilor a adoptat, în 15 aprilie, proiectul de lege privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă.
În 22 aprilie, grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor a depus sesizarea la Curtea Constituţională, arătând că legea încalcă liberul acces la justiţie şi proprietatea, introduce o discriminare şi poate afecta industria. Sesizarea PNL a vizat 15 articole din proiectul de lege.
Deputatul PNL Theodor Nicolescu declara atunci că prin accesul la buletinul procedurilor de insolvenţă, pe internet, se poate vedea dacă s-a admis o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă sau că există un raport al administratorului judiciar, însă nu există niciun fel de detaliu gratuit cu privire la ce s-a discutat şi s-a dispus în cauza respectivă.
Un alt subiect contestat de PNL privea introducerea posibilităţii ca administratorul judiciar provizoriu să poată să facă vânzări din patrimoniul societăţii pentru a acoperi cheltuielile de procedură.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe