Răspunsul lui Iohannis, întrebat ce va face după ce îşi va încheia mandatul

„Îmi doresc să reuşesc să menţin în aceste puţine luni care mi-au rămas România pe parcursul ei”, a răspuns preşedintele Klaus Iohannis, întrebat ce va face după ce îşi va încheia mandatul .

Urmărește
1498 afișări
Imaginea articolului Răspunsul lui Iohannis, întrebat ce va face după ce îşi va încheia mandatul

Răspunsul lui Iohannis, întrebat ce va face după ce îşi va încheia mandatul

Iohannis a fost întrebat, la Chişinău, dacă ar accepta funcţia de premier, în cazul în care viitorul preşedinte al României îl va ruga să organizeze un nou guvern.

„Preşedintele României: Eu îmi doresc să duc mandatul pe care l-am primit de la români la bun sfârşit şi, după cum se vede cu ochiul liber, sfârşitul acestui mandat nu este unul nici liniştit, nici cu prea multe certitudini decât cele pe care le-am construit împreună. Parcursul european, parcursul euroatlantic al României nu mai sunt puse sub semnul întrebării de nimeni şi cred că la această atitudine am participat un pic mai mult, dar, sigur, lucrurile au un început şi după un timp au un final. Eu îmi doresc să reuşesc să menţin în aceste puţine luni care mi-au rămas România pe parcursul ei. Îmi doresc să menţin instituţiile statului pe o linie clară, transparentă şi îmi doresc tare mult ca alegerile să decurgă într-un mod foarte bine organizat şi rezultatele să fie foarte clare. Nu cred că este relevantă persoana mea după încheierea mandatului şi nu cred că are vreo valoare publică să discutăm acum despre ce voi face eu sau nu voi face eu după 21 decembrie. Vom vedea atunci”, a răspuns Iohannis.

Un alt jurnalist a insistat cu întrebarea, referindu-se la discuţiile despre posibilitatea ca Iohannis să preia o funcţie înaltă la nivel european.

„În ce mă priveşte, nu pot decât să repet ce am spus şi colegei dumneavoastră. Vom trăi şi vom vedea. Cred că este un răspuns clasic pentru astfel de situaţii, dar despre România, da, putem să discutăm până în ultima zi de mandat şi dacă mă întrebaţi despre cum funcţionează Coaliţia, cum funcţionează Guvernul şi cum vor fi următoarele luni, vor fi foarte agitate. Nu cred că are rost să ne imaginăm altceva. Sunt campanii extrem de complicate, care trebuie să fie organizate de partide, de candidaţi şi am văzut deja că foarte uşor în spaţiul public se ajunge la acuzaţii reciproce, la tot felul de discuţii care câteodată nu mi s-au părut neapărat principiale, dar ele au loc atunci când sunt campanii electorale cu miză foarte mare şi noi nu am avut de mult campanii şi alegeri cu mize aşa de mari ca acum”, a răspuns preşedintele.

Iohannis a adăugat că se va strădui şi crede că va reuşi să păstreze calmul la un nivel rezonabil în administraţie.

Întrebat cum vede în acest moment coaliţia, Iohannis a răspuns: „În ceea ce vor face partidele şi candidaţii nu intenţionez să mă implic, fiindcă nu este campania mea, dar, da, intenţionez să mă implic în ce se întâmplă la nivel administrativ şi la nivelul instituţiilor mari ale statului, în sensul, aşa cum scrie în Constituţie, de a veghea asupra bunei funcţionări a acestor instituţii. După părerea mea, cu toată agitaţia din campanie care este creată de candidaţi, de partide şi de media, cred că România nu va intra într-o fază de instabilitate sau să ajungă într-o fază în care cu greu poate fi guvernată. Vom trece prin aceste alegeri şi sunt încredinţat că românii vor şti ce să aleagă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici