Rezultate Alegeri Locale 2024 Sectorul 1. Luptă la baionetă pentru cel mai bogat sector al Capitalei / Clotilde Armand cere oficial renumărarea voturilor / Replica rivalului / PNL a proclamat victoria lui George Tuţă / Incertitudine şi la Sectorul 2

Candidatul Alianţei Dreapta Unită spune că diferenţa de voturi pe numărătoarea paralelă a partidelor este foarte, foarte mică şi de aceea s-au grăbit unii din PNL şi PSD să arunce public cu mesaje false că au câştigat.

6910 afișări
Imaginea articolului Rezultate Alegeri Locale 2024 Sectorul 1. Luptă la baionetă pentru cel mai bogat sector al Capitalei / Clotilde Armand cere oficial renumărarea voturilor / Replica rivalului / PNL a proclamat victoria lui George Tuţă / Incertitudine şi la Sectorul 2

Rezultate Alegeri Locale 2024 Sectorul 1. Clotilde Armand cere oficial renumărarea voturilor / PNL a proclamat victoria lui George Tuţă

UPDATE: Preşedintele AEP, Toni Greblă, a declarat că e de acord să se renumere voturile doar in anumite secţii de votare din sectoarele 1 şi 2 unde sunt probleme, nu în ambele sectoare în ansamblul lor.

UPDATE: Clotilde Armand a depus plângere penală la Parchetul General împotriva preşedintelui AEP, Toni Greblă, pentru abuz în serviciu şi instigare la uz de fals în acte oficiale.

UPDATE Cine este George Tuţă

UPDATE Armand: Au publicat un proces verbal incheiat greşit pe site-ul AEP şi nesemnat de nimeni

„UPDATE: La secţia nr. 144 PNL PSD avea 227 iar eu 193. Acum PSD are 227 şi eu doar 6 voturi. Au publicat un proces verbal incheiat greşit pe site-ul AEP şi nesemnat de nimeni. Şi mai sunt multe aşa. De asta trebuie renumărate”, scrie pe Facebook Clotilde Armand.

Ea a cerut renumărarea voturilor de la Primăria Sectorului 1. Ea spune că diferenţa de voturi pe numărătoarea paralelă a partidelor este foarte, foarte mică şi de aceea s-au grăbit unii din PNL şi PSD să arunce public cu mesaje false că au câştigat.

De asemenea, Armand a depus, marţi, plângere penală împotriva reprezentantulului PSD în BES1, Alexandru-Constantin Enăchescu, despre care spune că a fost prins când a desigilat sacii plini cu buletinele de vot şi umbla în ei.

UPDATE Radu Mihaiu cere intervenţia BEC

UPDATE Clotilde a depus plângere împotriva unui pesedist

UPDATE Replica lui Tuţă: cifrele nu mint

„Cifrele nu mint. Oamenii au votat pentru reclădirea Capitalei Capitalei. Orice calcul arată tot asta. Nimeni nu mai poate întoarce votul exprimat de cetăţenii Sectorului 1”, transmite pe Facebook George Cristian Tuţă.

Mesajul candidatului PSD-PNL vine în contextul în care Clotilde Armand a cerut renumărarea voturilor.

„Scurt update. Am depus cerere de renumărare a voturilor. Am sesizat autorităţile privind tentativele de fraudă de la mai multe secţii de votare. Vă reamintesc pentru toţi cei care aţi auzit declaraţii publice ale mai multor politicieni să nu mergeţi după fentă fiindcă s-au numărat oficial până azi doar 40 de secţii din totalul de 166.

Diferenţa de voturi pe numărătoare paralelă a partidelor este foarte, foarte mică şi de aceea s-au grăbit unii din PNL şi PSD să arunce public cu mesaje false că au câştigat”, anunţă Clotilde Armand.

Ea spune că au fost probleme în procesul electoral.

„Ne lipsesc foarte multe voturi în secţiile cu probleme, acolo unde i-am prins că vor să fure. De asemenea au fost mai probleme cu urna mobilă. Aşteptăm numărătoarea şi datele oficiale. Noi am mai păţit aşa ceva în 2016. Ştie şi Ciolacu cu ne-au furat atunci”, încheie Armand.

Liderii PSD şi PNL susţin că George Tuţă, candidatul lor, a câştigat Primăria Sectorului 1 al Capitalei.

Probleme şi la Sectorul 2

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, reclamă că de la o secţie de votare îi lipsesc 280 de voturi, aşa că a mers la sediul Biroului Electoral din Sectorul 2. Şi Rareş Hopincă, câştigător al scrutinului potrivit rezultatelor parţiale, s-a dus la Biroul Electoral de sector pentru a supraveghea ce se întâmplă.

Radu Mihaiu a anunţat pe Facebook că deplasează la Biroul Electoral de Sector, nemulţumit că dintr-o secţie de votare îi lipsesc 280 de voturi. El s-a dus la Biroul Electoral însoţit de câţiva apropiaţi şi susţinători, dar acelaşi lucru l-a făcut şi Rareş Hopincă. Acesta a declarat, luni seară, la Antena 3, că Radu Mihaiu încearcă să pună presiune pe membrii Biroului Electoral, ceea ce este un abuz.

Anterior, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a afirmat că încă nu s-a definitivat situaţia alegerilor la nivelul sectorului. ”Întreaga situaţie e pe muchie de cuţit”, a transmis Radu Mihaiu.

Rareş Hopincă se situează pe primul loc în cursa pentru Primăria Sectorului 2, în urma alegerilor de duminică, actualul primar, Radu Mihaiu, aflându-se la mică distanţă în urma sa, relevă rezultatele parţiale ale scrutinului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici