Sorin Grindeanu: Poate vom face majoritate cu UDMR

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, spune că este posibilă o nouă majoritate PSD - UDMR, care să asigure stabilitatea după alegeri şi nu exclude ca noul premier să fie de la Uniune, dacă Marcel Ciolacu devine preşedintele României.

Urmărește
129 afișări
Imaginea articolului Sorin Grindeanu: Poate vom face majoritate cu UDMR

Sorin Grindeanu: Poate vom face majoritate cu UDMR

Nu o să fie nimeni cu 50% la parlamentare. Este evident că se va continua pe o alianţă guvernamentală, nu ştiu dacă aceasta

Întrebat dacă se gândeşte PSD la o alianţă cu AUR sau cu USR, Grindeanu a exclus o posibilă alianţă cu AUR, spunând că „poate ajunge PSD - UDMR”.

Întrebat, în continuare, dacă exclude vreun partid din alianţă, Grindeanu a răspuns: „AUR”.

„Vedem în 1 decembrie procentele. Vedem cine e preşedintele şi apoi, până în 21 când noul Parlament trebuie să vină să depună jurământul, cred că în aceeaşi zi cu noul preşedinte... există acest timp pentru crearea unei coaliţii”, a mai spus Grindeanu, la Antena 3 CNN.

„Eu cred că este important să vină şi UDMR în această coaliţie pentru că e nevoie de o coaliţie mai amplă în parlament. Pe zona de reorganizare administrrativă, vă dau un exemplu: noi avem de gând să trecem în oferta de guvernare... în Constituţie scrie că este organizat administrativ la nivel de comune, oraşe, municipii, judeţe, dar nu spune nimeni câte. Nu înseamnă că trebuie să ai 41 de judeţe, poţi să ai 20. (...) Nu e nevoie să schimbi Constituţia ca să ai 20 de judeţe. Poţi să ai judeţul Banat, care să includă Timiş, Caraş şi parte din Arad. Pentru asta nu trebuie să schimbi Constituţia”, a afirmat Grindeanu.

El a afirmat că niciodată UDMR nu s-a împotrivit politicilor europene şi nu exclude ca preemierul noului Guvern să fie de la Uniune: „Nu am văzut ca Kelemen Hunor să fie pe la Moscova”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici