Un lider din opoziţie se întreabă: Există un plan al lui Dragnea de a muta din nou România sub sfera de influenţă a Moscovei?/ Ce argumente aduce în favoarea teoriei

Preşedintele PMP Eugen Tomac s-a întrebat, pe Facebok, dacă liderul PSD Liviu Dragnea are un plan de a muta din nou România sub sfera de influenţă a Moscovei, în contextul în care Rusia e suspectată că şi-ar fi instalat rachete nucleare la Marea Neagră, aproape de Ucraina.

Urmărește
1207 afișări
Imaginea articolului Un lider din opoziţie se întreabă: Există un plan al lui Dragnea de a muta din nou România sub sfera de influenţă a Moscovei?/ Ce argumente aduce în favoarea teoriei

Un lider din opoziţie se întreabă: Există un plan al lui Dragnea de a muta din nou România sub sfera de influenţă a Moscovei?/ Ce argumente aduce în favoarea teoriei

Acesta aminteşte de acţiunea Guvernului de a bloca achiziţionarea de corvere, despre atacarea în contencios a mandatului Şefului Statului Major al Apărării sau despre criza energetică generată de PSD-ALDE, ţara noastră importând masiv gaz de la ruşi.

„Trădare sau doar prostie crasă? Apar informaţii că Rusia şi-ar fi instalat rachete nucleare pe litoralul Mării Negre în apropiere de Ucraina. Între timp, Guvernul păpuşat de Dragnea blochează achiziţionarea de corvete pentru dotarea Marinei Militare, nerespectând, practic, angajamentul luat în faţa partenerilor NATO (la presiunea SUA) de a acorda 2% din PIB Apărării. Tot Executivul atacă în contencios prelungirea mandatului Şefului Statului Major General al Armatei Române, decredibilizându-l pe acesta şi dând un semnal dezastruos către personalul din MApN”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

Liderul PMP vorbeşte şi despre participarea preşedintelui CCR, Valer Dorneanu, la o ceremonie a Curţii Constituţionale a Federaţiei Ruse.

„Tot acum, PSD - ALDE au generat o criză energetică de proporţii, România importând masiv gaz rusesc vândut de Gazprom. Colac peste pupăză, ministrul de Finanţe, care se face vinovat de căderea fabuloasă a Bursei de la Bucureşti, face o escală în decembrie la Moscova. Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, participă la o ceremonie, la Moscova, a Curţii Constituţionale a Federaţiei Ruse, urmată de decizii cât se poate de controversate la Bucureşti. Oare toate acestea sunt simple coincidenţe sau există un plan concertat al lui Dragnea prin care România să fie mutată din nou în sfera de influenţă a Moscovei?”, a completat Tomac.

El îşi încheie postare cu un post scriptum, în care precizează că dacă ţara noastră aştepta după PSD nu ar fi avut nici până în acest moment Scutul de la Deveselu.

„P.S. Noroc cu preşedintele Băsescu, pentru că, dacă stăteam după PSD, nu aveam nici până acum Scutul de la Deveselu. A fost cu 10 minute mai deştept decât această matrioşkă toxică instalată în ultimii ani în vârful statului”, a conchis Eugen Tomac.

Reacţia liderului PMP vine în contextul în care Rusia a instalat sisteme de rachete nucleare pe litoralul Mării Negre, în apropierea frontierei cu Ucraina, conform unor imagini prin satelit obţinute de Institutul Imagesat International, informează postul american de televiziune Fox News.

De asemenea, MApN a cerut în instanţă anularea decretului semnat de Klaus Iohannis pentru prelungirea mandatului generalului Nicolae Ciucă ca şef al al Statului Major al Apărării, primul termen al procesului fiind fixat pe 29 ianuarie la Curtea de Apel Bucureşti.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, săptămâna trecută, că a suspendat procedura de achiziţie a corvetelor multifuncţionale.

Suspendarea procedurii a venit după ce Şantierul Naval Constanţa (SNC) a acţionat în instanţă Guvernul şi MApN, cerând anularea licitaţiei privind programul de înzestrare cu corvete multifuncţionale. La primul termen al procesului, care a avut loc miercuri, instanţa a dispus amânarea dosarului termenul de miercuri, Şantierul Naval Constanţa nu a fost reprezentat de avocat, astfel că instanţa a dispus amânarea dosarului. Un nou termen de judecată a fost stabilit pentru data de 20 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici