- Home
- Politic
- PLOIEŞTI, (17.05.2013, 21:30)
- Andreea Unturica , Daciana Ilie
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vicepreşedinte UNCJR: Regionalizarea se va face preponderent după model românesc
Vicepreşedintele UNCJR, Silvian Ciupercă, a afirmat că regionalizarea României se va face preponderent după un model românesc, iar experţii străini nu vor mai juca un rol decisiv, aşa cum s-a întâmplat la adoptarea primei legi a dezvoltării regionale a României, adoptată în 1997.
Urmărește
981 afișări
Vicepreşedinte UNCJR: Regionalizarea se va face preponderent după model românesc
Prezent, vineri, la Ploieşti, unde a participat la cea de-a şasea Conferinţă politică a Confederaţiei Europene a Puterilor Locale Intermediare - CEPLI, vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), Silvian Ciupercă, a declarat, într-o conferinţă de presă, că regionalizarea României se va face după un model gândit de grupurile de lucru din România şi că experţii străini nu vor mai avea un rol decisiv în elaborarea legii regionalizării, aşa cum s-a întâmplat în anul 1997, când s-a adoptat în România prima lege a dezvoltării regionale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
-
Nou record al numărului de investitori activi la Bursa de Valori
-
Cum sărbătoresc europenii Crăciunul? Tradiţii unice şi fascinante din diferite culturi
-
Israelul vrea ca grupul rebel Houthi să fie desemnat organizaţie teroristă
"România nu este în momentul 1997, la prima lege a dezvoltării regionale, când un grup de experţi străini a influenţat foarte puternic atunci autoritatea centrală românească cu privire la prima lege a dezvoltării regionale, 315. Poziţia preşedintelui şi a UNCJR-ului vizavi de experţi şi de sfaturi şi de recomandări a fost foarte clar exprimată şi de Marian Oprişan şi de noi toţi, în sensul că nu vor mai juca experţii străini rolul pe care l-au jucat în '97. Doi: între sută la sută model românesc sau sută la sută model importat UNCJR adoptă viziunea preponderent românească cu privire la acest proces de regionalizare. Asta înseamnă mai mult de 50 la sută este contribuţia a grupurilor de lucru a reflecţiei structurilor asociative şi a celor implicaţi în proces", a spus Silvian Ciupercă.
Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma a precizat că, cel mai probabil, se vor înfiinţa opt regiuni de dezvoltare, care se vor numi "regiuni în dezvoltare tranzitorie" şi că numărul acestora ar putea fi schimbat dacă vor apărea disfuncţionalităţi.
"Faptul că astăzi mergem, probabil, cu cea mai multă aplecare pe aceste opt regiuni pentru a putea accesa etapa a doua de fonduri europene în condiţii mult mai eficiente prin crearea celor opt autorităţi de management a fondurilor la nivelul regiunilor ne-a permis să ne înţelegem cu comisia Senatului şi a Camerei Deputaţilor să folosim acel termen «regiuni în dezvoltare tranzitorie» cu angajamentul că vom perfecţiona, dacă trebuie şi vor fi mari disfuncţionalităţi, numărul acestora, la o formulă care să ne convină", a spus Mircea Cosma.
De asemenea, preşedintele Confederaţiei Europene a Puterilor Locale Intermediare - CEPLI, Paul Emile Mottard, a afirmat că alegerea numărului regiunilor aparţine exclusiv autorităţilor române şi că la nivel european nu există un model unic de urmat în ceea ce priveşte regionalizarea.
"Alegerea numărului regiunilor aparţine exclusiv autorităţilor române. (…) Trebuie analizată eficacitatea serviciilor publice în această situaţie. Nu există un model sau o soluţie de aplicat. Europa nu poate imagina un model unic pentru toată lumea", a spus Mottard.
Joi şi vineri, s-a desfăşurat la Ploieşti a şasea Conferinţă politică a Confederaţiei Europene a Puterilor Locale Intermediare - CEPLI care a avut tema "Descentralizare, resurse şi autoguvernare".
Citește pe alephnews.ro: Netanyahu a declarat că există progrese în negocierile cu Hamas în Gaza. O rachetă lansată de Houthi a fost interceptată deasupra Israelului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
De Crăciun, dăruiește din suflet: Prințul William urmează pașii caritabili ai mamei sale, prințesa Diana
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe