O organizaţie caută 9 miliarde de dolari pentru a-i vaccina pe cei mai săraci copii din lume

  • Organizaţia mondială Gavi caută 9 miliarde de dolari de la guverne şi fundaţii pentru a finanţa o campanie de vaccinare în cele mai sărace ţări din lume pe parcursul a cinci ani.
  • Anunţul a fost făcut joi.
  • Organizaţia a strâns deja o parte din suma uriaşă.
211 afișări
Imaginea articolului O organizaţie caută 9 miliarde de dolari pentru a-i vaccina pe cei mai săraci copii din lume

O organizaţie caută 9 miliarde de dolari pentru a-i vaccina pe cei mai săraci copii din lume

Suma a fost anunţată în timpul unei întâlniri de la Paris. Gavi a spus că a strâns deja 2,4 miliarde de dolari, 1,58 miliarde de dolari fiind din Statele Unite ale Americii.

În paralel a fost lansată o schemă de 1,2 miliarde de dolari pentru a stimula producţia de vaccin în Africa.

Gavi ajută ţările sărace să cumpere vaccinuri pentru a proteja populaţia împotriva bolilor ucigaşe.

Aproximativ un miliard de copii au fost imunizaţi ca urmare a activităţilor Gavi din 2020.

Organizaţia vrea să ajungă la 500 de milioane de copii în următorii cinci ani, inclusiv la 50 de milioane de copii din zonele în care există malaria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici