21% din decesele prin înec din toată Uniunea Europeană au loc în România

  • În 2021 s-au înregistrat 5.004 decese prin înec în Uniunea Europeană, potrivit Eurostat.
  • România este de departe pe primul loc, cu 21% din totalul deceselor.
  • Ponderea deceselor prin înec este mult mai mare în rândul bărbaţilor.
Urmărește
1061 afișări
Imaginea articolului 21% din decesele prin înec din toată Uniunea Europeană au loc în România

Potrivit datelor Eurostat, în 2021 s-au înregistrat 5.004 decese prin înec în UE, cu 532 mai multe decât în 2020 (4.472). Ponderea deceselor prin înec din totalul deceselor accidentale a crescut, de asemenea, uşor, de la 2,9% în 2020 la 3,1% în 2021. Cu toate acestea, această pondere a fost considerabil mai mică decât cea de 4,2% înregistrată în 2011, reflectând o scădere aproape constantă în ultimii 10 ani.

1.033 de decese prin înec în România

În 2021, dintre statele membre ale UE, cel mai mare număr de decese prin înec a fost raportat în România (1.033), 21% din totalul deceselor prin înec din UE. Franţa (653), Polonia (466) şi Germania (457) sunt următoarele, la mare distanţă de ţara noastră.

Cele mai puţine decese prin înec au fost înregistrate în Luxemburg (1), Malta (3) şi Cipru (9).

Sursă foto: Eurostat

În 2021, numărul deceselor prin înec în rândul bărbaţilor a fost de peste două ori mai mare decât cel în rândul femeilor în aproape toate ţările UE. Singurele excepţii au fost Austria (33 de bărbaţi, 19 femei) şi Malta (1 bărbat şi 2 femei).

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici