Americanii ştiu numărul soldaţilor pe care Rusia i-a pierdut în războiul din Ucraina

Un înalt oficial american vorbeşte despre momentul critic trăit de Kiev pe front, în timp ce Medvedev şi Zaharova ameninţă permanent.

6321 afișări
Imaginea articolului Americanii ştiu numărul soldaţilor pe care Rusia i-a pierdut în războiul din Ucraina

Americanii ştiu numărul soldaţilor pe care Rusia i-a pierdut în războiul din Ucraina

„Forţele ucrainene sunt angajate într-o luptă dură. Au nevoie de apărare antiaeriană suplimentară. Ucrainenii rezistă cu forţă la Harkov şi continuă să impresioneze lumea, provocând pierderi nebuneşti Rusiei.

Care până în prezent a pierdut 350.000 de soldaţi, morţi şi răniţi”. Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a spus acest lucru în timp ce deschidea reuniunea grupului de contact pentru Ucraina în marja ministerialei NATO.

„Este un moment critic, supravieţuirea Ucrainei atârnă în balanţă. Dar sunt încrezător că această coaliţie îşi va face datoria: astăzi salutăm un nou membru, Argentina”, a spus el.

Medvedev: Transformăm viaţa în Occident într-un coşmar complet

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, consideră că este necesar să se răspundă sancţiunilor occidentale. Pe canalul său Telegram, el a cerut să transforme viaţa în Occident într-un „coşmar complet”, provocând daune maxime ţărilor ostile.

„În fiecare zi trebuie să încercăm să provocăm un rău maxim acelor ţări care au impus aceste restricţii împotriva ţării noastre şi a tuturor cetăţenilor noştri”, a spus şeful adjunct al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse. „Trebuie să provocăm daune peste tot, să paralizăm activitatea companiilor lor şi a organismelor guvernamentale. Să provocăm probleme în cele mai importante tehnologii ale lor şi să le lovim fără milă, distrugându-le literalmente energia, industria, transporturile, serviciile bancare şi serviciile sociale”.

„Le transformăm viaţa într-un coşmar complet nebun”, a conchis Medvedev, oferindu-se să se ghideze după principiul Vechiului Testament „ochi pentru ochi”.

Moscova: SUA vor mai multe vărsări de sânge

Purtătorul de cuvânt al diplomatiei ruse, Maria Zakharova, a criticat furnizarea de arme occidentale către Ucraina, acuzând SUA că doresc „vărsare de sânge” în Europa. „Administraţia Biden are nevoie de mai multă vărsare de sânge pe continentul european pentru a preveni prăbuşirea propriului guvern şi a economiei americane”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe la Telegram, după cum a raportat Tass.

Nou dosar la Curtea Penală Internaţională, Rusia acuzată că a dorit exterminarea prin foamete la Mariupol

Potrivit unei noi analize transmise Curţii Penale Internaţionale, Rusia a implementat un „model deliberat” de tactici de foamete în timpul asediului de 85 de zile al oraşului ucrainean Mariupol la începutul anului 2022, care a constituit o crimă de război. Concluzia se află în centrul unui dosar care urmează să fie prezentat Curţii Penale Internaţionale de la Haga de către avocaţii Global Rights Compliance, în colaborare cu guvernul ucrainean.

Dosarul susţine că Rusia şi liderii săi intenţionau să ucidă şi să rănească un număr mare de civili. 22.000 de oameni au fost ucişi în timpul încercuirii şi cuceririi oraşului Mariupol, la începutul războiului din Ucraina. Civilii au rămas fără apă, gaz şi electricitate în zilele următoare asediului, deoarece temperaturile au scăzut sub -10°C.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici