Anchetă româno-franceză: 17 percheziţii, 6 mandate europene de arestare. Sunt vizate grupări de trafic de persoane şi achiziţii frauduloase de produse de lux

Procurorii DIICOT au derulat 17 percheziţii domiciliare, într-o anchetă declanşată în cooperare cu autorităţile judiciare franceze, fiind vizate grupări specializate în trafic de persoane şi achiziţii frauduloase de produse de lux, fiind puse în executare şase mandate europene de arestare.

Urmărește
567 afișări
Imaginea articolului Anchetă româno-franceză: 17 percheziţii, 6 mandate europene de arestare. Sunt vizate grupări de trafic de persoane şi achiziţii frauduloase de produse de lux

Anchetă româno-franceză: 17 percheziţii, 6 mandate europene de arestare. Sunt vizate grupări de trafic de persoane şi achiziţii frauduloase de produse de lux (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală şi Biroul Teritorial Buzău au desfăşurat o acţiune în scopul depistării mai multor inculpaţi, cercetaţi de către autorităţile judiciare franceze, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fraude cu cărţi de credit şi trafic de persoane, informează, miercuri, DIICOT.

Acţiunea a fost declanşată în cooperare cu autorităţile judiciare din Rodez şi Nancy, Franţa, DIICOT primind mai multe cereri de asistenţă judiciară internaţională, în scopul tragerii la răspundere penală a inculpaţilor aflaţi pe teritoriul statului român.

Marţi şi miercuri, prin acţiunea coordonată a autorităţilor române şi franceze, au fost efectuate 17 percheziţii domiciliare, pe raza municipiilor Bucureşti (10), Bacău, Ilfov, Târgovişte şi în judeţele Buzău (3) şi Dolj.

În fapt, autorităţile judiciare franceze fac cercetări faţă de membrii unui grup infracţional organizat care au cauzat un prejudiciu de aproximativ 500.000 de euro, achiziţionând produse de lux prin folosirea de carduri bancare inscripţionate cu date obţinute în mod fraudulos.

De asemenea, este vizată activitatea infracţională a unei grupări specializată în traficul de persoane, care proceda la recrutarea persoanelor de sex feminin din România şi obligarea acestora la practicarea prostituţiei pe teritoriul statului francez şi în Germania.

Cauza a fost instrumentată împreună cu lucrători de poliţie judiciară din cadrul DCCO.

În cadrul acţiunii au fost puse în executare şase mandate europene de arestare emise de către autorităţile judiciare franceze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici