Un nou plan de tratament al cancerului de col uterin „reduce riscul de deces cu 40%”

  • Medicii au prezentat un nou plan de tratament „remarcabil” pentru cancerul de col uterin, care reduce riscul de deces cu 40 %.
  • Acesta reprezintă cel mai mare progres înregistrat în ultimii 25 de ani în lupta împotriva acestei boli, informează The Guardian.
Urmărește
148 afișări
Imaginea articolului Un nou plan de tratament al cancerului de col uterin „reduce riscul de deces cu 40%”

Un nou plan de tratament al cancerului de col uterin „reduce riscul de deces cu 40%”

Cancerul de col uterin este al patrulea cel mai des întâlnit tip de cancer în rândul femeior, la nivel mondial, cu aproximativ 660.000 de cazuri noi şi 350.000 de decese în fiecare an, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Multe dintre persoanele afectate se află în jurul vârstei de 30 de ani şi, în ciuda progreselor privind tratamentele, cancerul reapare în 30% din cazuri.

Noul plan de tratament a fost testat pe pacienţi recrutaţi pe parcursul a 10 ani, care provin din Marea Britanie, Mexic, India, Italia şi Brazilia. Acesta implică o scurtă cură de chimioterapie, care are loc înainte ca pacientele să fie supuse chimioradierii, tratamentul standard pentru cancerul de col uterin, care implică o combinaţie de chimioterapie şi radioterapie.

În cadrul cercetării conduse de University College London, s-a raportat că rezultatele etapei a treia a studiului clinic au arătat o reducere cu 40% a riscului de deces din cauza bolii şi o reducere cu 35% a riscului de reapariţie a cancerului în termen de cel puţin cinci ani. Rezultatele studiului au fost publicate în jurnalul Lancet.

Mary McCormack, cercetătorul principal al studiului de la UCL, a declarat că descoperirea a fost cea mai importantă inovaţie în tratarea cancerului de col uterin, de la sfârşitul secolului trecut. „Acesta este cel mai mare progres în ceea ce priveşte supravieţuirea bolii, de la adoptarea chimioradioterapiei, în 1999”, a spus ea.

Abbie Halls, care a fost diagnosticată cu cancer de col uterin când avea 27 de ani, este una dintre femeile care au beneficiat de noul regim de tratament. „Am scăpat de cancer de peste nouă ani şi nu sunt sigură că aş fi aici fără tratamentul pe care l-am primit”, a declarat femeia. „Sunt fericită că am putut juca un rol în avansarea cercetării, care sper că va salva viaţa multor alte femei în anii următori”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici