Bitdefender: De Ziua Îndrăgostiţilor, 4 din 5 email-uri spam pe tema iubirii sunt frauduloase

Aproximativ 83% dintre emailurile spam cu tematica Valentine’s Day scanate de filtrele Bitdefender în perioada 22 ianuarie-8 februarie au fost marcate drept înşelătorii, anunţă compania de securitate cibernetică.

Urmărește
247 afișări
Imaginea articolului Bitdefender: De Ziua Îndrăgostiţilor, 4 din 5 email-uri spam pe tema iubirii sunt frauduloase

Potrivit specialiştilor în securitate informatică, creşteri notabile ale ratei de spam au avut loc între 6 şi 8 februarie. Mesajele frauduloase au fost trimise şi către destinatari din România, într-o proporţie de 4% din volumul global.

Sărbătoarea iubirii oferă un prilej oportun pentru atacatorii cibernetici de a-i ademeni pe oameni să ofere informaţii personale sau să cumpere un cadou romantic pentru partenerul de viaţă. Din analizele efectuate, reiese că infractorii cibernetici continuă să refolosească înşelătorii din trecut, precum cele care promovau anumite tipuri de pastile pentru potenţă şi tehnici „bazate pe studii ştiinţifice” „de către oameni de ştiinţă de la Harvard, Yale şi Oxford” pentru a le condimenta viaţa romantică.

Iată câteva dintre subiectele spam trimise de Ziua Îndrăgostiţilor în 2023: ursuleţul din trandafiri este cadoul romantic perfect pentru ca persoana dragă să se simtă cu adevărat iubită; reduceri de până la 93% la vânzările de Ziua Îndrăgostiţilor; condimentează-ţi viaţa cu o nouă poveste de dragoste; 15 sticle de vin pentru a sărbători Ziua Îndrăgostiţilor; confirmare de primire a 100 de cadouri de Valentine`s Day; femeie ucraineană aproape de tine, întâlneşte-o de Valentine`s Day; Domnilor, sunteţi pregătiţi pentru Ziua Îndrăgostiţilor?

Cei care se află în căutarea dragostei au fost, de asemenea, printre ţintele preferate de escroci. Majoritatea mesajelor înşelătoare de Ziua Îndrăgostiţilor s-au împărţit între e-mailurile tradiţionale de phishing şi schemele destinate întâlnirilor online.
De exemplu, într-un caz au fost vizaţi bărbaţii singuri din Marea Britanie. Hackerii făceau publicitate unei platforme de întâlniri online care oferea şansa de a întâlni unele dintre „cele mai frumoase femei din lume”.

Alte mostre analizate includ un sondaj fals care oferă participanţilor un aranjament floral în valoare de 100 de dolari, ursuleţi şi bijuterii.

Pentru a nu cădea în capcana infractorilor cibernetici, compania recomandă verificarea vânzătorilor, numele mărcilor sau ofertele online care nu vă sunt familiare înainte de a cumpăra cadouri sau accesorii şi mese de Ziua Îndrăgostiţilor, analiza domeniile asemănătoare, erori de ortografie şi expeditori necunoscuţi, precum şi apelarea la comercianţii cunoscuţi şi la site-urile web oficiale pentru cadouri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici