Boc: Situaţia privind livrarea gazelor e sub control, nu există riscul ca populaţia să fie afectată

Premierul Emil Boc a declarat, marţi, că în ceea ce priveşte livrarea gazelor naturale situaţia este sub control şi că nu există riscul ca populaţia să fie afectată în perioada următoare.

Urmărește
244 afișări
Imaginea articolului Boc: Situaţia privind livrarea gazelor e sub control, nu există riscul ca populaţia să fie afectată

Boc: Situaţia privind livrarea gazelor e sub control, nu există riscul ca populaţia să fie afectată (Imagine: Shutterstock))

"În privinţa livrării gazelor, situaţia este sub control şi nu există risc ca populaţia să fie afectată în perioada următoare", a spus Boc.

El a adăugat că au fost câteva probleme tehnice la Râmnicu Vâlcea, dar nu legate de lipsa gazelor, şi că situaţia este sub control.

Sâmbătă seară, premierul Emil Boc declara, la finalul Comandamentului de urgenţă întrunit la MAI în contextul avertizării meteorologice de ger, că astăzi şi mâine (n.r. - sâmbătă şi duminică) nu vor fi probleme în alimentarea cu gaze, indiferent de cât de scăzute vor fi temperaturile de afară şi că situaţia este sub control.

"În cadrul comandamentului, am discutat şi situaţia în ceea ce priveşte rezervele de gaze şi energia termică şi apă caldă pentru populaţie. Astăzi şi mâine (n.r. - sâmbătă şi duminică ) situaţia este sub control şi urmează să verific pentru ca şi în zilele următoare să nu fie probleme. Am discutat cu reprezentanţii Ministerului Economiei şi cu cei ai Transgaz şi am demarat procedurile pentru ca, indiferent de temperaturile de afară, în zilele următoare să nu existe probleme în alimetarea cu gaze. Presiunea la gaze astăzi este în regulă şi nu avem probleme, indiferent de temperaturile de afară", declara premierul Emil Boc sâmbătă seară.

Totodată, Boc a cerut aplicarea procedurilor specifice alimentării cu energie termică a populaţiei.

"Avem un comandament la nivelul Ministerului Economiei, coordonat de secretarul de stat Stafie (secretarul de stat în Ministerul Economiei Claudiu Stafie - n.r.), ce are obligaţia de a coordona toate structurile de gaz din România încât să nu existe riscuri ca oamenii să rămână fără alimentare cu gaze în această perioadă de ger. Se aplică şi aici procedurile specifice", mai spunea Emil Boc.

În privinţa costurilor mai ridicate pe care va trebui să le suporte populaţia în această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, premierul Boc afirma că vor fi aplicate în continuate compensări pentru cei defavorizaţi, conform reglementărilor legale în vigoare.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Economiei Claudiu Stafie, consumul de gaze naturale în România a atins un record istoric, situaţie care a dus la majorarea importurilor de gaze, dar deocamdată nu se impune declanşarea situaţiei de urgenţă.

"Pentru Bucureşti, la fel ca pentru întreg sistemul naţional, este un consum istoric de gaze. Orice am face, nu putem extrage mai mult din depozite, iar tot consumul suplimentar de gaze din aceste zile a fost asigurat din importuri. Nu este cazul pentru declanşarea situaţiei de urgenţă. În următoarele zile vom vedea", a afirmat Stafie.

Stafie a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că au fost unele întreruperi accidentale în alimentarea cu gaze la unii consumatori, dar autorităţile fac tot posibilul să ţină situaţia sub control.

Meteorologii au emis, luni, o avertizare cod portocaliu de ger, valabilă până vineri, pentru Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramureş şi Dobrogea, unde temperaturile minime vor fi, în general, între minus 27 şi minus 17 grade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici