- Home
- Social
- TIMIŞOARA, (04.01.2017, 10:40)
- Adriana Mit
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cei patru elevi din Timişoara, finalişti ai unui concurs NASA, vor putea participa la competiţie
Cei patru elevi din Timişoara finalişti ai unui concurs organizat de NASA în cadrul căruia au programat roboţi aflaţi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale vor putea participa la competiţia din SUA, după ce o companie a promis că va dona banii necesari deplasării.
Urmărește
2605 afișări
Cei patru elevi din Timişoara, finalişti ai unui concurs NASA, vor putea participa la competiţie
Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că o companie din domeniul bancar va dona toată suma necesară deplasării elevilor în SUA pentru a participa la finala Concursului Internaţional Zero Robotics.
“S-a rezolvat problema financiară pentru deplasarea copiilor. O companie ne-a dat asigurări că donează întreaga sumă necesară”, a spus Aura Danielescu.
“Copiii sunt bucuroşi, chiar nu ne-am aşteptat să strângem banii, a fost o surpriză pentru noi”, a declarat, la rândul său, Gabriela-Nuşa Cojocaru, profesorul coordonator al celor patru elevi calificaţi în finala concursului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Cei patru elevi din Timişoara finalişti ai unui concurs organizat de NASA în cadrul căruia au programat roboţi aflaţi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale nu aveau banii necesari deplasării, aproximativ 6.400 de dolari.
Ei au format echipa heRObotics şi au participat, în perioada septembrie – decembrie 2016, la Concursul Internaţional Zero Robotics.
Echipa este alcătuită din tineri de la patru licee de top de Timişoara: Silaghi Fineas - clasa a X-a Liceul Pedagogic "Carmen Sylva”, Ciuleanu Vlad Mihai - clasa a X-a Colegiul Naţional "C.D.Loga”, Cândreanu David - clasa a X-a Colegiul Naţional "C.D.Loga”, Prodaniuc Pavel - clasa a X-a Liceul Teoretic "J.L.Calderon”.
Echipa heRObotics, coordonată de Gabriela-Nuşa Cojocaru, profesor la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva”, a reuşit să se califice în finala Concursului Internaţional Zero Robotics pe locul şase.
Competiţia are loc în 27 ianuarie la Boston, SUA.
Inspectoratul Şcolar Timiş informa că încearcă să-i ajute pe elevi prin găsirea unor sponsori.
Citeşte şi: Patru elevi din Timişoara, finalişti ai unui concurs NASA, nu pot participa la competiţie pentru că nu au bani
“Prin proiect este asigurat accesul în sediul Institutul de Tehnologie din Massachusetts MIT, inclusiv în Laboratoarele Space, precum şi prânzul în ziua evenimentului. Echipa trebuie să îşi acopere costurile pentru transport, cazare şi hrană în restul perioadei de desfăşurare, precum şi cheltuielile pentru obţinerea vizei SUA. Suma pentru deplasarea la MIT-Boston (USA Cambridge, Massachusetts) se ridică la aproximativ 6400 $ (în care intră transport România-SUA – 5000 $; hrană – 600 $; cazare – 500 $; transport local– 300 $). Presupunând că vom identifica oameni de bine care să contribuie la pregătirea şi perfecţionarea tinerilor supradotaţi, ambasadori ai României la nivel mondial, ne vom intensifica eforturile în identificarea sponsorilor locali şi nu numai pentru familiile copiilor noştri”, declara Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş.
Gabriela-Nuşa Cojocaru, profesorul coordonator al elevilor din Timişoara, declara, corespondentului MEDIAFAX, că echipa heRObotics ar trebui să plece în SUA în data de 25 ianuarie, dar până în prezent nu s-au strâns banii.
Concursul Internaţional Zero Robotics se adresează elevilor de liceu din America de Nord, Europa şi Australia, şi are ca scop programarea robotilor SPHERES - sateliţi experimentali, aflaţi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.
Concursul este organizat anual de NASA în colaborare cu Centrul ESTEC al Agenţiei Spaţiale Europene ESA şi Institutul de Tehnologie din Massachusetts MIT din USA şi se finalizează cu invitarea primelor 14 echipe finaliste la sediul lor în data de 27 ianuarie 2017.
Citeşte şi: VIDEO Sebastian Ghiţă: Traian Băsescu ştie cum au aranjat Camelia Bogdan şi Florian Coldea condamnarea lui Dan Voiculescu / Ghiţă: Dosarul lui Adrian Sârbu, "aranjat" pe adresa secretă a lui Florian Coldea
Citeşte şi: Un copil şi mama lui au murit într-un accident rutier în zona Jilava. Circulaţia este blocată
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe