CFR anunţă reducerea vitezei trenurilor din cauza caniculei

  • CFR reduce viteza trenurilor pe anumite segmente de cale ferată unde temperaturile la nivelul şinei depăşesc 50 de grade Celsius.
  • Măsura este luată pentru a asigura siguranţa călătorilor şi a personalului feroviar.
231 afișări
Imaginea articolului CFR anunţă reducerea vitezei trenurilor din cauza caniculei

CFR anunţă reducerea vitezei trenurilor din cauza caniculei

În perioada 19 - 21 iunie a.c., din cauza temperaturilor ridicate anunţate în judeţele aflate sub incidenţa celor două avertizări de temperaturi caniculare Cod galben şi Cod portocaliu, traficul feroviar pe segmentele de cale ferată unde temperatura la nivelul şinei ajunge şi chiar depăşeşte 50 de grade Celsius se va desfăşura în condiţii speciale, cu reducerea vitezei de circulaţie a trenurilor, în anumite intervale orare, acestă măsură fiind prevăzută de instrucţiile feroviare şi are drept scop desfăşurarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă, anunţă Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA.

Reducerea vitezei de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală reprezintă una dintre principalele măsuri aplicate de orice sistem feroviar, în vederea derulării traficului în condiţii de siguranţă.

Zonele aflate sub avertizare de temperaturi extreme, pentru următoarele 3 zile sunt: nordul Crişanei, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldova, jumătatea estică a Munteniei şi Dobrogea, aflate sub incidenţa Codului galben, respectiv Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, precum şi în sudul Crişanei şi sud-vestul Transilvaniei, aflate sub incidenţa Codului portocaliu.

În intervalele orare în care temperatura în aer depăşeşte deja 37 de grade, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare face permanent revizii suplimentare pe reţea, prin verificarea directă a căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în şină pe anumite intervale de staţii depăşeste 50 de grade se reduce viteza de circulaţie a trenurilor în medie cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici