Cine era Aurelia Ion, tânăra moartă în urma accidentului aviatic din Apuseni

Tânăra moartă în urma accidentului aviatic de luni avea 23 de ani, era ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti şi făcea un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni, informează MApN.

Urmărește
24679 afișări
Imaginea articolului Cine era Aurelia Ion, tânăra moartă în urma accidentului aviatic din Apuseni

Cine era tânăra moartă în urma accidentului aviatic din Apuseni (Imagine: Marius Pop/Transylania Offroad Club)

Conform unui comunicat al MApN remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX, sublocotenentul Aurelia Ion, ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti, a decedat luni, în urma accidentului aviatic ce a avut loc în Pasul Ursoaia, judeţul Cluj.

Aurelia Ion, în vârstă de 23 de ani, efectua un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni. De-a lungul studiilor, tânăra s-a implicat voluntar în numeroase activităţi pe linie medicală, precizează MApN.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale transmite condoleanţe familiei îndoliate.

Medicul şef al UPU Cluj, Adela Golea, declara că tanăra a fost găsită în stop-cardio respirator de către echipajele care au ajuns la faţa locului.

Ea a precizat că fata avea traumatisme craniene, fracturi la membre, la bazin, la coloana cervicală şi era în stop cardio-respirator, cu temperatura corpului de 18 grade şi că s-a încercat resuscitarea acesteia pe toată durata intervenţiei de coborâre a celorlalte cinci victime, însă manevrele au eşuat.

Coordonatorul de transplant Victor Zota a spus că tânăra mai participase la prelevări de organe, făcea voluntariat şi "era dedicată meseriei cum rar găseşti".

Cuzino: Aurelia Ion era o studentă eminentă, şi-a dorit din copilărie să fie medic

Comandantul Institutului Medico-Militar, Dragos Cuzino, a declarat marţi că Aurelia Ion, care şi-a pierdut viaţa în urma accidentului aviatic, şi-a dorit din copilărie să fie medic, ea fiind o studentă eminentă, devotată, care se afla alături de unii dintre cei mai buni medici din România.

"Vreau să îmi exprim regretul şi tristeţea profundă faţă de pierderea suferită. E o pierdere imensă, a noastră, a medicinei militare în primul rând. Mă gândesc aici la colegii şi camarazii din armată, din Ministerul Apărării, până la conducerea Ministerului Apărării", a spus colonelul dr. Dragoş Cuzino, într-o declaraţie de presă susţinută la intrarea în Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central.

Doctorul Dragoş Cuzino a precizat că medicina a pierdut o studentă eminentă, "o studentă care şi-a dorit încă din copilărie să înveţe şi să practice profesia de medic şi, mai târziu, să îmbrace haina militară".

"Şi, ca o dovadă a faptului că a fost o studentă strălucită, o studentă devotată, care învăţa, iată se afla împreună cu unii dintre cei mai buni medici din România, în acest echipaj medical şi a fost implicată în tragedia în urma căreia şi-a pierdut viaţa", a adăugat dr. Dragos Cuzino.

Doctorul Dragoş Cuzino a mai spus că Aurelia Ion i-a fost studentă, la cursul de Radiologie, precizând că aceasta învăţa excepţional.

Comandantul Institutului Medico-Militar a mai spus că transmite condoleanţe familiei Aureliei Ion.

Trupul neînsufleţit al Aureliei Ion va fi depus, cel mai probabil, miercuri, la capela Spitalului Militar.

Irinel Popescu: Tânăra care a decedat nu era din echipa de prelevare, era studentă în stagiu

"Era studentă în stagiu la Fundeni, nu făcea parte din echipa de prelevare. Decizia ca aceasta să meargă la Oradea aparţine şefului echipei, respectiv doctorul Zamfir. Doctorul Pivniceru, de la Spitalul Sfânta Maria, a vrut să meargă să participe la prelevarea de organe întrucât unitatea sanitară din care face parte a fost acreditată pentru transplant, doctorul Calu face, de asemenea, un curs de perfecţionare, chiar dacă lucrează la un spital unde nu se face transplant, iar doctorul Ianceu se pregăteşte să facă prelevare la spitalul din Oradea", a spus profestorul Irinel Popescu, şeful Clinicii de Chirurgie Digestivă şi Transplant Hepatic de la Institutul Fundeni.

Potrivit profesorului Irinel Popescu, nu a fost nevoie să plece din Bucureşti o asistentă întrucât la Oradea exista o asistentă pregătită în acest sens.

Managerul Institutului Clinic Fundeni, dr. Carmen Orban, a spus că studenta era dornică să înveţe şi s-a oferit ca voluntar să facă parte din echipă.

Pilotul Adrian Iovan şi o studentă în anul V la Institutul de Medicină Militară din Bucureşti şi-au pierdut viaţa după ce avionul de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba. Unul dintre medicii din aeronavă a reuşi să sune la 112, la ora 16.16, anunţând incidentul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici