Cipru vrea să interzică utilizarea telefoanelor mobile în şcoli pentru că distrag atenţia elevilor şi duc la un comportament antisocial

Cipru va interzice utilizarea telefoanelor mobile în şcoli, a declarat miercuri ministrul Educaţiei, afirmând că acestea distrag prea mult atenţia elevilor şi conduc la un comportament antisocial.

Urmărește
142 afișări
Imaginea articolului Cipru vrea să interzică utilizarea telefoanelor mobile în şcoli pentru că distrag atenţia elevilor şi duc la un comportament antisocial

Autorităţile cipriote intenţionează să introducă interdicţia după ce aceasta va fi discutată în Parlament, a declarat ministrul Athena Michaelidou, potrivit Reuters.

Decizia privind adoptarea unei interdicţii vine în urma recomandărilor agenţiei UNESCO, a spus ea.

"Este clar că utilizarea telefonului mobil îi distrage pe elevi de la lecţii, dar, în primul rând, este legată de o creştere a comportamentului antisocial", a declarat Michaelidou. Elevilor nu li se va interzice să îşi aducă telefoanele la şcoală, dar nu vor putea să le pornească, a spus ea.

Datele oficiale arată că în Cipru funcţionează peste 1,4 milioane de telefoane mobile, mai mult decât populaţia de aproape 1 milion de persoane din zonele controlate de guvern.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici