VIDEO  Celebrul complex Stonehenge, acoperit cu vopsea portocalie de protestatari de mediu

  • Celebrul complex Stonehenge a fost acoperit cu vopsea portocalie de protestatari de mediu.
  • Incidentul s-a produs cu o zi înainte de evenimentele programate la faţa locului pentru marcarea solstiţiului de vară.
881 afișări
Imaginea articolului Celebrul complex Stonehenge, acoperit cu vopsea portocalie de protestatari de mediu

Celebrul complex Stonehenge, acoperit cu vopsea portocalie de protestatari de mediu

O parte din Stonehenge, vechi de circa 5.000 de ani, a fost acoperită cu vopsea portocalie de către protestatari.

Doi militanti Just Stop Oil au pulverizat vopseaua pe situl istoric de lângă Salisbury, Wiltshire, miercuri, în jurul prânzului, potrivit BBC.

Poliţia din Wiltshire a confirmat că două persoane au fost reţinute sub suspiciunea că au deteriorat monumentul antic.

Prim-ministrul Rishi Sunak a condamnat incidentul pe care l-a numit „un act ruşinos de vandalism”.

În replică, reprezentanţii grupului Just Stop Oil au spus că au folosit o soluţie care se poate îndepărta uşor prin spălare. Ei cer următorului guvern britanic să înceteze extracţia petrolului, gazelor şi cărbunelui până în 2030.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici