- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (28.05.2015, 15:00)
- Aurelia Alexa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CONFERINŢA MEDIAFAX: Copiilor cu diabet de tip I li se va putea administra insulină de la distanţă, fără înţepături
Aproximativ 3.000 de copii cu diabet de tip I, care trebuie înţepaţi în medie de 15 pe zi, vor beneficia de un sistem de monitorizare la distanţă a glicemiilor, dar şi de administrare a insulinei, printr-un proiect al Asociaţiei Sprijin pentru Diabet şi al Fundaţiei Vodafone România.
Urmărește
1604 afișări
Directorul Asociaţiei Sprijin pentru Diabet, dr. Mihaela Vlăiculescu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
Proiectul "Telemedicina pentru copilul insulinodependent" are ca scop crearea unui sistem de monitorizare la distanţă a glicemiilor şi accesarea acestuia prin intermediul platformelor online, atât de către familie, cât şi de un profesionist medical.
Directorul Asociaţiei Sprijin pentru Diabet, dr. Mihaela Vlăiculescu, a declarat joi, în conferinţa "Mediafax Talks about Technology for Social Change", organizată în parteneriat cu Fundaţia Vodafone România, că acest lucru va contribui la creşterea autonomiei copilului în condiţii de deplină siguranţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Mihaela Vlăiculescu a precizat că în România sunt aproximativ 3.000 de copii care au această boală, ceea ce înseamnă că lor trebuie să li se administreze insulină de patru-cinci ori pe zi, iar glicemia trebuie să fie măsurată de zece ori pe zi, în medie fiind vorba de 15 înţepături zilnic, respectiv aproximativ 500 lunar.
"Este o formă specială de diabet care apare în special la copii. Incidenţa este în creştere la copiii foarte mici, între unu şi cinci ani. Pancreasul lor nu mai produce insulină şi toată viaţa trebuie să îşi administreze singuri insulina. Există 3.000 de copii cu diabet tip I şi doar trei secţii de spital specializate, în toată ţara, la Bucureşti, Timişoara şi Buziaş, care îngrijesc aceşti copii", a spus directorul Asociaţiei Sprijin pentru Diabet, subliniind că numărul de medici este foarte mic.
Mihaela Vlăiculescu a explicat că informaţiile furnizate prin intermediul acestui sistem vor putea fi folosite în timp real de către familie, sub supravegherea, de la distanţă, a profesionistului medical, pentru ajustarea regimului de viaţă sau administrarea insulinei, prin intermediul unei simple telecomenzi.
"Aceşti copii sunt dependenţi integral de părinţii lor, nu sunt primiţi la grădiniţă, nu pot merge în tabere, nu rămân la prieteni peste noape, pentru că ei trebuie păziţi permanent şi trebuie să le fie verificată glicemia. Proiectul doreşte să aline durerea, să elimine frica, dar şi să le redea independenţa şi, cel mai mult, îmi doresc să îi integrăm social", a spus dr. Mihaela Vlăiculescu.
Proiectul vizează copii cu vârste între 1-14 ani, indiferent de domiciliu şi de vechimea bolii. Ei vor primi două dispozitive inovatoare: un senzor pentru glicemie, care se implantează o dată la şapte zile şi permite măsurare glicemie la cinci minute, şi pompa de insulină, care administrează insulina pentru o perioadă de 72 de ore, folosind o doză mică în comparaţie cu dispozitivele de injectare. Această pompă poate fi accesată wireless, de la distanţă, fără a fi necesară trezirea copilului sau, dacă este la şcoală, deranjarea lui în timpul orelor de curs.
Practic, copilul va purta asupra lui senzorul de glicemie, iar acesta va trimite valorile glicemice către dispozitive mobile ale persoanelor implicate în îngrijirea lui, medicul şi părinţii, iar aceştia din urmă pot programa de la distanţă doza optimă care trebuie administrată.
Proiectul face parte din programul "Mobile for Good" al Fundaţiei Vodafone România. Până acum au fost dezvoltate 11 proiecte, naţionale şi regionale, de care beneficiaza mii de persoane care, datorita tehnologiei, au o viaţă mai bună.
"La începutul acestui an, am avut o rundă de finanţare de tipul open call for proposals, în cadrul căreia am primit 71 de aplicaţii şi am selectat opt proiecte noi, în valoare totală de peste jumătate de milion de euro. Toate aceste proiecte urmează să înceapă în maxim o lună", a declarat directorul Fundaţiei Vodafone România, Angela Galeţa.
Selecţia proiectelor "Mobile for Good" se realizează prin runde de finanţare anuale. Organizaţiile non-guvernamentale care au în plan utilizarea tehnologiei mobile pentru rezolvarea unor probleme reale, în domeniile educaţie şi sănătate, şi în beneficiul persoanelor defavorizate fizic, social şi economic, pot aplica astfel pentru finantare.
La cea de-a doua ediţie a conferinţei "Mediafax Talks about Technology for Social Change", organizată de agenţia de presă Mediafax, în parteneriat cu Fundaţia Vodafone România, au participat şi alpinistul de renume mondial şi liderul primei expediţii româneşti pe Everest, David Neacşu, Dragoş Dinu, membru în board-ul Fundaţiei Romanian Business Leaders şi Andrei Roşu, primul maratonist care a intrat în Cartea Recordurilor pentru performanţa sa de a alerga şapte maratoane şi şapte ultramaratoane pe şapte continente.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: CONFERINŢA MEDIAFAX - O aplicaţie pe telefon va permite voluntarilor SMURD să intervină rapid în orice situaţie de urgenţă - VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe