- Home
- Social
- SUCEAVA, (20.02.2015, 17:46)
- Tibi Bujdei
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
DECLARAŢIA DE AVERE a prefectului de Suceava, reţinut de DNA. Sinescu are cinci credite, un apartament şi un autoturism din 2005
Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, reţinut pentru mai multe infracţiuni, are, potrivit declaraţiei de avere, un apartament împreună cu soţia sa, un autoturism din 2005, cinci credite totalizând 50.000 euro şi 63.000 de lei, iar anul trecut a vândut două maşini cu suma totală de 8.200 de euro.
Urmărește
941 afișări
Florin Sinescu (Imagine: Tibi Bujdei/ Mediafax Foto)
Potrivit declaraţiei de avere din ianuarie 2015, prefectul Florin Sinescu are, împreună cu soţia sa, un apartament de 83 de metri pătraţi, în municipiul Suceava, cumpărat în anul 2007, dar şi un autoturism Mercedes din anul 2005, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Conform documentului citat, Sinescu a vândut, în decembrie 2014, un autoturism Audi cu suma de 7.000 de euro lui Radu Jucan, precum şi o maşină Seat, în iunie 2014, cu 1.200 de euro, lui Ion Radu Adomniţei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Totodată, prefectul are cinci credite la Bancpost. Astfel, primul credit, în valoare de 50.000 de euro, a fost contractat în 2007 şi are ca dată scadentă 2026. În 2013, Sinescu a obţinut alte două credite, de 36.000 de lei - scandent în 2018 - şi de 10.000 de lei (card de debit). În 2014, el a mai contractat două credite, de 3.000 de lei (card de debit) şi 14.380 de lei (act adiţional la un contract din 2013).
În anul 2014, Sinescu, în calitate de prefect al judeţului Suceava, a obţinut un venit total de 66.341 lei, iar soţia acestuia, Angelica Sinescu, angajată la Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, a obţinut 38.640 de lei.
La categoria "Venituri din alte surse", Sinescu a precizat că a beneficiat de 8.760 de lei - norma de hrană, 13.126 de lei - titluri executorii şi 8.140 de lei - activitate procese electorale, în timp ce fiica sa, Ioana Alexandra, a avut o alocaţie de 504 lei.
Prefectul de Suceava a fost numit în funcţie în mai 2012, el fiind fost şef al Serviciului dezvoltare economică, servicii publice şi autorităţi locale din Prefectură, unde lucrează din 1997.
Florin Sinescu lucrează în administraţia judeţeană din 1995, când a fost angajat consilier în Biroul de utilităţi comunale din Consiliul Judeţean Suceava, iar din 1997 până în 2000 a fost şeful Serviciului Coordonarea Serviciilor Publice Deconcentrate din Prefectura Suceava.
În perioada 2000 - 2010, a fost consilier superior în cadrul Compartimentului Servicii Publice Deconcentrate, Situaţii de Urgenţă şi Ordine Publică din Prefectură, iar până la numirea în funcţia de prefect a fost şeful Serviciului dezvoltare economică, servicii publice şi autorităţi locale din Prefectură.
Florin Sinescu a fost reţinut, vineri după-amiază, de către procurorii DNA Suceava pentru cinci infracţiuni de abuz în serviciu, de conflict de interese, uzurparea funcţiei, dar şi de fals şi uz de fals.
Astfel, el este acuzat că a refuzat să-l demită din funcţie pe primarul PSD al comunei Udeşti care fusese declarat în conflict de interese de ANI, decizie confirmată în 2012 printr-o hotărâre a Curţii de Apel Suceava.
Totodată, prefectul este acuzat că, în toamna anului 2012, a făcut presiuni asupra conducerii de la acea vreme a APIA Suceava pentru ca aceştia să aprobe acordarea de subvenţii Consiliului Local Udeşti, deşi nu erau îndeplinite condiţiile de eligibilitate, dar că nici nu şi-a exercitat corespunzător controlul de legalitate a Hotărârilor Consiliului Local Udeşti care a dispus închirierea unei păşuni de peste 800 de hectare unei asociaţii constituite la propunerea primarului comunei, care o avea ca preşedinte pe casiera Primăriei şi ca membri patru angajaţi ai Primăriei.
Procurorii anticorupţie susţin că, prin efectuarea în mod incorect a controlului de legalitate asupra a patru hotărâri ale Consiliului Local Udeşti, prefectul i-a permis primarului Săvel Botezatu să obţină subvenţie în campania 2013, prin intermediul asociaţiei respective în valoare de 418.782,62 lei.
Prefectul de Suceava mai este acuzat de abuz în serviciu pentru că la solicitarea expresă a primarului comunei Brodina, Vasile-Viorel Melen, a intervenit pe lângă funcţionari ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava şi pe lângă administratorul unei firme pentru a găsi o soluţie de deblocare a conturilor Primăriei Brodina, care avea o datorie în valoare de 462.315,93 lei din 2008 faţă de o firmă de construcţie ce a reconstruit nouă case distruse de inundaţii.
Astfel, prefectul ar fi intervenit pe lângă administratorul firmei de construcţii pentru a-l determina să încheie o înţelegere cu primarul Vasile Melen astfel încât datoria de 462.315,93 lei, pentru care au fost emise sentinţe definitive şi irevocabile de obligare a primăriei la plata datoriei şi a penalităţilor, să fie achitată în rate lunare de câte 50.000 lei, cu scutirea de la plata penalităţilor de întârziere în sumă de 1.201.357,80 lei, precum şi să fie de acord cu încheierea unei convenţii scrise între părţi, care urma să-i servească primarului pentru deblocarea conturilor primăriei.
Prefectul mai este acuzat că şi-a încălcat atribuţiile de serviciu pentru a obţine ilegal un titlu de proprietate pe o suprafaţă de 26.103 metri pătraţi de teren în comuna Moldoviţa pe numele socrilor săi, cunoscând că aceştia nu deţin documente de proprietate care să dovedească modul de dobândire, legătura cu proprietarii tabulari din Cartea Funciară sau înscrisuri care să demonstreze că sunt îndreptăţiţi să obţină un titlu de proprietate.
Florin Sinescu mai este acuzat de conflict de interese pentru că, în calitate de prefect al judeţului Suceava, a semnat către ITM Suceava o adresă prin care a numit în comisia de concurs pentru postul de şef serviciu, la care a participat şi soţia sa, Angelica Sinescu, doi subordonaţi, preşedintele comisiei fiind un şef serviciu în cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Suceava, iar un membru al comisiei fiind un consilier juridic în cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Suceava, care au declarat-o câştigătoare a concursului pe soţia prefectului.
Prefectul de Suceava mai este acuzat de uzurparea funcţiei pentru că, profitând de funcţia de prefect, a intervenit pe lângă şeful Serviciului Rutier Suceava pentru a ajuta un bărbat să-şi recupereze permisul de conducere, reţinut în 27 decembrie 2014 de către poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Iaşi întrucât a fost surprins de radar în timp ce circula cu viteza de 106 km/h, printr-o localitate unde limita de viteză era de 50 km/h.
Florin Sinescu mai este acuzat de fals pentru că în luna noiembrie 2012 şi-a achiziţionat un autoturism marca AUDI A4, care a fost înmatriculat pe numele său, folosindu-se cu bună ştiinţă de documente fictive pe numele său, un contract de cumpărare din Germania şi un contract de vânzare - cumpărare din 3 decembrie 2012 care, în realitate, nu a fost încheiat între cele două părţi, şi nici nu a fost semnat de către vânzător, iar după ce a aflat că se verifică modul în care şi-a procurat autoturismul, prefectul a vândut maşina.
Prefectul Forin Sinescu a fost dus la audieri vineri la prânz, la sediul DNA Suceava, după percheziţii făcute la Prefectura Suceava în dosarul în care acesta este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu primarul comunei Udeşti, dar şi privind reconstrucţia unor case în Brodina.
Procurorii DNA Suceava au făcut, vineri dimineaţă, percheziţii la domiciliul prefectului, la sediul Prefecturii Suceava, dar şi la Brodina în legătură cu modul în care au fost folosiţi banii publici pentru reconstrucţia a şase case pentru sinistraţii din localitate, în urma inundaţiilor din 2008.
În acest caz, este cercetat şi primarul din Brodina, Vasile Viorel Melen care este audiat în prezent la DNA Suceava.
Primarul din Udeşti, Săvel Botezatu, este arestat preventiv de la sfârşitul anului trecut pentru fraude cu fonduri europene.
Citește pe alephnews.ro: Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe