- Home
- Social
- (19.05.2020, 09:12)
- Mihai Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva: S-a schimbat profilul pacientului
- Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi spune că majoritatea pacienţilor care se internează au forme medii
- Doar zece paturi mai sunt libere la spital
- Purtarea măştii rămâne în continuare cea mai bună formă de prevenţie
Urmărește
1563 afișări
Dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva: S-a schimbat profilul pacientului
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Cuvioasa Parascheva, dr. Carmen Dorobăţ, a declarat că profilul pacientului de COVID-19 s-a modificat, acesta având o simptomatologie medie.
”La Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Cuvioasa Paraschiva din Iaşi avem un număr mult mai mic de paturi libere de la o gardă la altă faţă de cum era în urmă cu două-trei săptămâni. Dacă atunci discutăm de 30 de locuri libere, acum avem doar zece. Aş dor să subliniez şi faptul că profilul pacientului este cumva modificat. Marea majoritate au forme medii. Foarte puţini au forme asimptomatice sau uşoare. Acest lucru înseamnă că majoritatea pacienţilor se prezintă de la început cu simptome. Acestea pot fi: febră, jena respiratorie, tuse, uneori scăderea poftei de mâncare. Ca urmare, fiecare dintre aceşti pacienţi trebuie foarte bine analizaţi, investigaţi şi să gândim o terapie pentru aceste simptome, pe lângă medicaţie care intră în protocolul stabilit de Ministerul Sănătăţii în ceea ce priveşte infecţia cu SARS COV-2”, a declarat doctor Cramen Dorobăţ conform bzi.ro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Carmen Dorobăţ explică pe larg care sunt măsurile cele mai bune în lupta cu COVID-19.
”În altă ordine de idei, având în vedere că am trecut de la starea de urgenţă la starea de alertă şi având în vedere şi profilul pacientului aş spune că trebuie să fim extrem de atenţi la măsurile de prevenţie, până la apariţia unui vaccin, sunt acelea recunoscute în întreaga lume şi care şi-au dovedit eficacitatea, în studii clinice, serios realizate, în ceea ce priveşte posibilitatea de limitare a riscului de răspândire a acestei infecţii. Aceste măsuri sunt: în primul rând păstrarea distanţei sociale, spălarea pe mâini cu apă şi săpun de câte ori este cazul şi de fiecare dată când intrăm în casă şi purtarea măştii, care este obligtorie în spaţiile închise.
”Aş spune că este de dorit să o purtăm şi în spaţiile deschise deosebit de aglomerate, în special unde există foarte mult praf, deoarece particulele de praf pot purta particule virale infectante care ne pot infecta. Deşi a venit sezonul cald, ne bucurăm de culorile florilor, a grădinilor, nu putem spune care va fi evoluţia acestei infecţii. Deşi, dacă ne gândim la alte virusuri cum ar fi cele gripale, la virusul sincitial respirator, am putea să credem într-o scădere a acestei dinamici gripale. Nu acelaşi lucru îl putem spune despre coronavirus pentru că aici, nu calcam deocamdată pe un teren foarte sigur. Nu cunostem foarte bine acest virus”,a spus directorul spitalului.
Dr.Carmen Dorobăţ recomandă oamenilor să respecte regulile decise de autorităţi pentru a se putea feri de noul coronavirus până la apariţia unui tratament viabil.
”Ca urmare, vă recomand să respectaţi aceste reguli care au fost şi impuse de către autorităţi. Chiar dacă a venit sezonul cald, să nu avem rezerve în ceea ce priveşte purtarea măştii care poate creea o senzaţie de disconfort. Este acel prim obstacol care, odată aşezat, împiedica particulele infectante să pătrundă în căile noastre respiratorii. Deşi ne aflăm într-o fază mai relaxată să încercăm să ne aducem aminte ce înseamnă posibilă prevenţie a unei asemenea infecţii, pentru binele nostru, pentru cel al familiei şi pentru mersul normal socio-economic pe care noi toţi ni-l dorim.”, a declarat prof. dr. Carmen Dorobăţ.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Recomandare de la Raed Arafat: Când mergeţi cu maşina purtaţi mască şi lăsaţi geamurile întredeschise
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe