Drapelul României, arborat de jandarmi pe cel mai înalt vârf din Munţii Măcinului

  • Jandarmii din Tulcea şi Braşov au sărbătorit la înălţime Ziua Jandarmeriei Rurale.
  • Au arborat drapelul naţional pe Vârful Ţuţuiatu (467 m), cel mai înalt pisc al celor mai vechi munţi din România - Munţii Măcinului (judeţul Tulcea).
Urmărește
285 afișări
Imaginea articolului Drapelul României, arborat de jandarmi pe cel mai înalt vârf din Munţii Măcinului

Sursa foto: Jandarmeria Tulcea

Acum, când se împlinesc 131 de ani de la promulgarea Legii Jandarmeriei Rurale, jandarmii au pornit la pas spre Vârful Ţuţuiatu. După intonarea imnului naţional, drapelul naţional a fost arborat de către jandarmii tulceni şi braşoveni, aducând astfel un omagiu jandarmilor de mare onoare.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea a colaborat şi în anul 2023 cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov, când a participat la Proiectul ,,Jandarmeria Braşov la înălţime! Eroism, Tradiţie şi Continuitate!” ce s-a desfăşurat în anul 2023 în Munţii Măcinului.

,,Legea pentru organizarea Gendarmeriei Rurale”, publicată în Monitorul Oficial din 1 septembrie 1893, prevedea instituirea unui corp de pază şi ordine cu caracter militarizat în toate localităţile rurale din ţară, deoarece structurile anterioare nu făceau faţă situaţiei complexe de pe teren şi nu corespundeau unui stat modern european. Este demn de remarcat că această lege a pus accentul pe atribuţiile Jandarmeriei Rurale de a ,,veghea în localităţile rurale şi siguranţa publică, la menţinerea ordinii şi executarea legilor”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici