- Home
- Social
- TÂRGU-JIU, (19.06.2018, 13:23)
- Daniela Timofti , Loredana Ficiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
REZULTATE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2018 | Elevi de 10: Vreau să devin medic şi să rămân în România, nu pot renunţa la familie / Am plâns când am aflat nota, nu m-am aşteptat
Trei eleve din judeţul Gorj au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională. Una dintre cele trei tinere este Monica Trocan, o absolventă a Şcolii Gimnaziale ”Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu, care susţine că vrea să rămână să înveţe şi să lucreze în România, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
9401 afișări
EVALUAREA NAŢIONALĂ | Elevă de 10: Vreau să devin medic şi să rămân în România, nu pot renunţa la familie
În total, trei din cei 2.894 de elevi din judeţul Gorj care au susţinut Evaluarea Naţională în acest an au obţinut media 10.
Unul dintre ei este Monica Trocan, absolventă a Şcolii Gimnaziale ”Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu, pentru care rezultatul a fost o surpriză, cu toate că a avut note bune la şcoală.
”M-am pregătit destul de mult. Nu mă aşteptam să iau zece la amândouă, sunt foarte fericită! A fost o surpriză şi pentru mine. Aş vrea să merg în continuare la Colegiul Naţional Ecaterina Teodoroiu, la profilul bio-chimie. Vreau să devin doctor. Voi rămâne să studiez în România şi să lucrez aici, pentru că nu aş vrea să plec, aici este şi familia mea. Nu aş putea să renunţ la familie, pentru mai mulţi bani”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Monica Trocan.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Aceasta a terminat clasa a VIII-a cu media 9,97.
”În fiecare an, măcar unul dintre elevii noştri primeşte media 10 la Evaluarea Naţională. Suntem mândri de munca elevilor, de munca profesorilor, elevii au obţinut note foarte mari. Avem patru note de 10 la română, opt note de 10 la matematică, avem doar câţiva copii care sunt sub linie, au medie sub 5. Monica este un elev cu rezultate foarte bune la învăţătură. Este modestă şi foarte cuminte. A terminat clasa a VIII-a cu media 9,97 şi aşteptările erau foarte mari”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Violeta Dulubei, directorul Şcolii Generale Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu.
Celelalte două eleve de 10, Ana Maria Bîzgă şi Ştefania Drăghici, au absolvit Colegiul Naţional ”Spiru Haret” din Târgu-Jiu şi Şcoala Gimnazială ”Gheorghe Tătărăscu” din municipiu.
Rata de promovare în judeţul Gorj, înainte de contestaţii, este de 71,18 la sută.
Elevă dintr-un sat din Alba, cu 10 la Evaluarea Naţională: Se poate învăţa foarte bine şi la sat
Maria Cristina Simian, singura elevă din Alba care a urmat cursurile unei instituţii de învăţământ din mediul rural şi a luat zece la Evaluarea Naţională, declară că profesorii s-au ocupat exemplar de elevi, ea reuşind această performanţă fără să ia ore particulare.
Maria Cristina Simian, una dintre cei unsprezece elevi din judeţul Alba care au luat 10 la Evaluarea Naţională, este singura care a învăţat în mediul rural, respectiv la Şcoala Gimnazială ”Iuliu Maniu” Vinţu de Jos.
”De la începutul clasei a VIII-a, pe lângă teme, am învăţat, zilnic, o oră la limba şi literatura română şi am făcut exerciţii o oră la matematică. Nu a fost nevoie să iau ore particulare”, a spus eleva, contactată de corespondentul MEDIAFAX, şi întrebată cum s-a pregătit.
Întrebată, de asemenea, dacă crede că a fost dezavantajă având în vedere că a învăţat la sat, Maria Cristina Simian a spus că nici vorbă de vreun dezavantaj, deoarece la Vinţu de Jos sunt nişte profesori ”excepţionali”, care s-au ocupat de elevi ”ca la oraş”.
”Se poate învăţa foarte bine şi la sat, dacă se vrea. În şcoala noastră avem profesori foarte dedicaţi”, consideră eleva.
Ea vrea să studieze mai departe la Colegiul Naţional ”Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, la profilul ştiinţele naturii, fiind tentată să urmeze, apoi, Medicina.
Judeţul Alba a înregistrat un record în ceea ce priveşte numărul de elevi cu media zece la Evaluarea Naţională, după ce 11 dintre ei au făcut lucrări perfecte, atât la limba română, cât şi la matematică.
Elevă de 10 la evaluare: Mă văd plecată din ţară în experienţe culturale, definitiv nu cred
O elevă care a luat media zece la Evaluarea Naţională din Galaţi, Teodora Şmil, pasionată de seriale poliţiste, spune că a contat foarte mult că a acumulat informaţii treptat, pe parcursul anilor. Ea vrea să devină medic şi se vede plecată în străinătate pentru experienţe, nu definitiv.
Nouă elevi din judeţul Galaţi au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională.
Teodora Şmil are 14 ani şi este unul dintre elevii din judeţul Galaţi care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională. Ea spune că examenul nu i s-a părut foarte complicat şi acum se gândeşte la Facultatea de Medicină.
„Mi s-a părut un examen ok, chiar foarte ok. Am învăţat constant în patru ani. Am acumulat informaţiile treptat şi asta a fost foarte important. Nu am fost genul discoteci, petreceri, niciodată. Nu aveam la ce să renunţ, am renunţat puţin ce-i drept la verificatul mobilului, jocuri, ce face un adolescent”, a spus Teodora Şmil, eleva de 10 din Galaţi.
Teodora este pasionată de serialele poliţiste, iar materia sa preferată este biologia. După examen, primul lucru pe care îl va face va fi să meargă la mare şi la munte, iar în ceea ce priveşte planurile de viitor, gălăţeanca spune că vrea să urmeze medicina şi că nu este hotărâtă să plece din ţară.
„Pentru mine urmează Colegiul Vasile Alecsandri şi mai departe, probabil, Universitatea de Medicină. Nu ştiu dacă voi pleca din ţară. Mă văd plecată în experienţe culturale, în rest, defintiv, nu cred”, a spus Teodora Şmil.
Părinţii Teodorei spun că notele bune au fost obţinute în urma unui efort făcut în toţi anii de şcoală, nu doar în perioada premergătoare examenului.
„Sunt foarte mândră, merita acest rezultat. Este un copil silitor, nu trebuie să mă rog de ea să înveţe. Ba din contră, nu am ţinut pasul cu ea la nicio materie şi chiar mă îndepărta uneori. Am pregătit-o puţin la română şi matematică, dar pentru că aşa am simţit că trebuie să fac ceea ce pot pentru copilul meu. Este o perfecţionistă. Chiar a avut nişte polemici pe Facebook legat de faptul că subiectul de la matematică a fost greu. Ea a spus că nu a fost un subiect greu pentru cine munceşte şi chiar a fost un subiect care să separe vârfurile, să separe elevii de top”, a povestit Maria Şmil, mama fetei.
La şcoala la care a învăţat Teodora, elevii au obţinut rezultate foarte bune la Evaluarea Naţională. Conducerea şcolii gălăţene spune că secretul succesului constă în foarte multă muncă.
„Mă simt mândru cu astfel de note. Le mulţumesc profesorilor care au pregătit aceşti copii, elevilor şi nu în ultimul rând părinţilor care ne-au sprijinit de fiecare dată. Au fost pregătiri suplimentare făcute de către profesorii din şcoală în fiecare săptămână. Plus de asta, muncă, muncă şi iarăşi muncă, aceasta este reţeta succesului la Şcoala nr. 29”, a declarat directorul şcolii, Florin Andronic.
În judeţul Galaţi, la Evaluarea Naţională s-au înscris 3.766 de candidaţi dintre care aproximativ 150 de elevi au lipsit la ambele probe ale examenului. Cele mai mici note au fost obţinute de doi elevi de la Şcoala Gimanzială Constantin Pufan din municipiul Galaţi, aceştia având media 1.
Elev de 10: Am plâns când am aflat nota, nu m-am aşteptat. Cheia succesului este învăţarea constantă
Elevii care au reuşit să obţină 10 la toate probele din cadrul Evaluării Naţionale susţin că performanţa pe care au reuşit-o se datorează muncii depuse în ultimii ani, iar cheia succesului este învăţarea constantă.
Pentru Ana-Alexandra Bunea, media 10 a fost o surpriză, chiar dacă a avut rezultate deosebite la olimpiade în toţi anii de gimnaziu. Absolventa Liceului Teoretic „Jean Monnet” din Bucureşti spune că pentru acest rezultat a făcut zilnic meditaţii la matematică şi limba română şi a renunţat la distracţii.
“Am făcut meditaţii la matematică şi la română aproape în fiecare zi. În ultimele trei luni am renunţat la cursurile de dans pentru a mă pregăti. Nu am ieşit mai deloc şi am învăţat aproape mereu. Nu m-am aşteptat să am media 10, a fost un şoc pentru mine. Eu am început să plâng şi nu mai vedeam ce este în jurul meu. Părinţii au fost foarte bucuroşi. (...) Am fost la olimpiade, atât la română cât şi la matematică. Cheia succesului este studierea constantă, aşa cred eu”, a declarat pentru MEDIAFAX, Ana-Alexandra Bunea, elevă cu media 10 la Evaluarea Naţională.
Tânăra spune că vrea să-şi continue studiile la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Capitală la profilul matematică-informatică bilingvă.
“Vreau să merg la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” la matematică-informatică bilingvă. (...) Nu ştiu ce vreau să fac în viitor, nu ştiu la ce facultate voi da şi nici dacă în ţară sau peste hotare. Din acest motiv m-am pregătit în toate domeniile pentru că nu ştiu ce vreau să fac. (...) Viitorilor absolvenţi le spun să se concentreze bine şi să fie atenţi atunci când vor scrie”, a adăugat Ana-Alexandra Bunea.
Un alt elev care a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională este Matei Boboc, absolvent al Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti. Tânărul spune că rezultatul a fost neaşteptat, chiar dacă s-a pregătit intens pentru examene şi avea doar note mari.
“Nu am fost să văd rezultatul, a fost doar mama ca să vadă listele, dar când m-a sunat şi mi-a spus, ea plângea de fericire. Eram şi eu bucuros, sincer nu mă aşteptam. Spuneam că trebuie să fi greşit pe undeva, că nu este chiar perfect. Însă se pare că a fost chiar perfect. Am fost la meditaţii, am schimbat mai mulţi profesori. Mi-am sacrificat foarte mult timp liber ca să pot învăţa. Am renunţat la sport.(...) În anii de gimnaziu am fost la olimpiada de română, engleză, informatică, franceză, geografie”, a declarat pentru MEDIAFAX, Matei Boboc, unul dintre elevii care au obţinut media 10.
Elevul spune că în viitor vrea să urmeze facultatea de medicină. Totuşi, nicio universitate din România nu se va bucura să-l aibă ca student, pentru că tânărul vrea să meargă peste hotare. Matei Boboc precizează că într-o universitate de peste hotare ar putea avea mai multe oportunităţi.
“Liceul vreau să îl fac tot la Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr”, cred că la profilul de matematică-ştiinţe. În viitor vreau să mă fac medic şi voi alege un profil de ştiinţe. Universitatea aş vrea să o fac peste hotare, pentru că am mai multe oportunităţi, însă încă nu ştiu unde. (...) Vara asta vreau să merg în Spania, cu familia. Mă voi relaxa şi voi face tot ce-mi doresc”, a spus Mihai Boboc.
Coman Mihnea George elev la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică spune că media 10 nu a fost o surpriză, întrucât a avut rezultate deosebite la şcoală, dar şi la olimpiade în toţi anii de gimnaziu. Elevul susţine că reţeta succesului este pregătirea constantă pentru ore.
“Ştiam că am făcut totul bine. La română aveam emoţii, credeam că voi pierde puţin la redactare. În general, nu a fost o surpriză mare pentru că m-am pregătit pentru examen. Am fost bucuros şi eu şi familia. Tata se aştepta să am media 10, mama se aştepta să obţin 9.80. Au fost foarte fericiţi ambii. (...) Am început să mă pregătesc din clasa a V-a, am învăţat constant. Nu am făcut neapărat ceva deosebit în clasa a VIII-a. La matematică m-am pregătit şi pentru olimpiadă şi astfel m-a ajutat şi pentru Evaluare. (...) În gimnaziu m-am calificat la Olimpiada Naţională de matematică unde am luat medalie de argint şi m-am califiat şi în lotul lărgit al României, am mai participat la Olimpiada Naţională de lingvistică şi la Olimpiada de chimie”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Coman Mihnea George.
Coman Mihnea George a precizat că în viitor vrea să facă cercetare în matematică şi să urmeze o universitate din Statele Unite.
“Am renunţat la şah pentru a mă putea pregăti pentru Evaluarea Naţională, dar voi reveni şi voi participa din nou la concursuri. Vara asta voi participa şi la o olimpiadă de ştiinţe pentru care urmează să mă pregătesc. (...) Voi rămâne la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică la profilul matematică-informatică. În viitor mă văd studiind în Statele Unite. Îmi doresc să fac cercetare în matematică. (...) Mi-ar plăcea şi în România, însă în SUA cred că aş avea mai multe oportunităţi de dezvoltare”, a adăugat Coman Mihnea George.
Rezultatele Evaluării Naţionale, pe care peste 150.000 de elevi au susţinut-o în perioada 11-14 iunie, au fost afişate, marţi, atât la instituţiile de învăţământ, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro. Ministerul Educaţiei e centralizat rezultatele la Evaluarea Naţională, iar statistica generală arată că puţin peste 70% dintre elevii care au susţinut probele au reuşit să obţină medii mai mari sau egale cu 5, un număr de 319 candidaţi primind media 10.
Citeşte şi: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018: 73% dintre elevi au medii peste cinci şi peste 300 au luat NOTA 10 la examenul de evaluare
Citeşte şi: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018 publicate pe EDU.ro. Contestaţiile la examenul de Evaluare Naţională se pot depune până la ora 19:00
Citeşte şi: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018 publicate pe EDU.ro: Elevii care au terminat clasa a 8-a au aflat rezultatele la examenul de Evaluare Naţională 2018
Citeşte şi: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018 publicate pe Edu.ro. Cum poţi depune contestaţie la examenul de Evaluare. Dată publicare rezultate finale Evaluare Naţională 2018
Citeşte şi: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018, afişate pe Edu.ro. Cum poţi depune contestaţie la CAPACITATE şi când sunt publicate rezultatele finale la examenul de EVALUARE NAŢIONALĂ 2018
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018: 73% dintre elevi au medii peste cinci şi peste 300 au luat NOTA 10 la examenul de evaluare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe