Fosta şefă a Comisiei pentru persoane cu handicap Prahova, condamnată la 8 luni cu suspendare

Fosta preşedintă a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din Prahova Viorica Oniga, arestată preventiv pentru fapte de corupţie, a fost condamnată la opt luni de închisoare cu suspendare într-un alt dosar în care a fost trimisă în judecată pentru conflict de interese.

Urmărește
258 afișări
Imaginea articolului Fosta şefă a Comisiei pentru persoane cu handicap Prahova, condamnată la 8 luni cu suspendare

Fosta şefă a Comisiei pentru persoane cu handicap Prahova, condamnată la 8 luni cu suspendare (Imagine: Shutterstock)

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au condamnat-o, vineri, la opt luni de închisoare cu suspendare pe Viorica Oniga, trimisă în judecată pentru două infracţiuni de conflict de interese, într-un dosar instrumentat de Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, au declarat reprezentanţi ai acestei instanţe.

Sentinţa pronunţată vineri de Curtea de Apel Ploieşti nu este definitivă, putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Dosarul în care fosta şefă a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova, medicul Viorica Oniga, a fost condamnată pentru conflict de interese a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Ploieşti în 22 mai, cu şase zile înainte ca Oniga să fie reţinută de procurorii DNA şi apoi arestată preventiv într-un dosar în care este acuzată de mai multe infracţiuni de corupţie.

Potrivit unui document întocmit de Parchetul Curţii de Apel Ploieşti şi postat pe site-ul Ministerului Public, Oniga a fost trimisă în judecată pentru conflict de interese întrucât a participat la luarea deciziei privind încadrarea în grad de handicap a soţului şi a fiului său, aceştia primind indemnizaţii ca urmare a încadrării lor în grad de handicap.

"Oniga Viorica (…) în calitate de funcţionar public, preşedinte al Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap pentru Adulţi Prahova, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Prahova, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în datele de 19 iunie 2008 şi 30 iunie 2008, a participat la luarea deciziei privind încadrarea în grad de handicap pentru Bănică Romulus Bujor şi Bănică Dardu, soţul şi respectiv fiul acesteia, semnând certificatele de încadrare în grad de handicap şi documentarele de evaluare medicală. Prin încadrarea lor în grad de handicap aceştia au beneficiat de drepturile şi accesibilităţile prevăzute de Legea nr. 448/2006, respectiv indemnizaţie lunară şi buget complementar", se arată în documentul citat.

În prezent, Viorica Oniga, arestată preventiv la propunerea DNA, se află în arestul Poliţiei Judeţene Buzău. Ea a cerut Tribunalului Prahova eliberarea sub control judiciar, cerere respinsă de magistraţi, iar apoi a solicitat eliberarea pe cauţiune, achitând cauţiunea de 10.000 de lei stabilită de magistraţi, însă şi această solicitare a fost respinsă. Oniga a făcut recurs la soluţia de respingere a cererii sale privind eliberarea pe cauţiune, însă până în prezent dosarul nu a ajuns la Curtea de Apel Ploieşti, care va judeca recursul.

BACALAUREAT 2013: Tot ceea ce trebuie să ştii despre examenul din acest an

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici