Întrebarea generaţiei X: Mai există visul american?

Întrebarea unei generaţii: Mai există visul american? După ce au muncit o viaţă sperând să se pensioneze devreme membrii gen X, între 44 şi 60 de ani, s-au trezit că n-au bani să îşi asigure pensionarea.

Urmărește
368 afișări
Imaginea articolului Întrebarea generaţiei X: Mai există visul american?

Ani de zile, visul american - de a deţine o casă, de a avea o maşină şi, în cele din urmă, de a ieşi la pensie - nu părea extravagant. Un lung boom economic postbelic a permis milioanelor de americani să atingă uşor aceste obiective. Cu toate acestea, în prezent, membrii Generaţiei X, cei între 44 şi 59 de ani, s-au lovit de o dificultate extraordinară în privinţa pensionării a cărei principală cauză este lipsa de bani.

Potrivit sondajelor, aproximativ 55% dintre membrii Generaţiei X, nu sunt pregătiţi din punct de vedere financiar să se retaragă din câmpul muncii, scrie Bloomberg.

În timp ce părinţii şi bunicii lor au beneficiat de un plan de pensii gestionat profesional - care promite un venit garantat pe viaţă - Generaţia X este cea mai afectată de trecerea la planurile de contribuţii directe, care cer angajaţilor să îşi gestioneze propriile economii.

Cu toate acestea, nu toată lumea a avut acces la un plan 401(k) sponsorizat de angajator. Şi chiar şi cei care au beneficiat, este posibil să fi început să utilizeze aceste conturi atunci când opţiunile de investiţii erau mai scumpe şi nu includeau portofolii diversificate automat.

Acum, când Generaţia X se află sau se apropie de anii în care câştigă cel mai bine, există o şansă de a recupera decalajul. Dar, din cauza împrumuturilor studenţeşti şi a costurilor suplimentare legate de întreţinerea atât a părinţilor în vârstă, cât şi a propriilor copii, mulţi dintre ei încă se luptă pentru a-şi asigura pensionarea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici