- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (21.09.2013, 20:30)
- Laura Mitran
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
LANŢ UMAN în jurul Palatului Parlamentului, în semn de protest faţă de proiectul Roşia Montană. Câteva sute de manifestanţi s-au regrupat în Piaţa Universităţii - FOTO
Mii de oameni au format un lanţ în jurul Palatului Parlamentului, timp de aproape o oră, în semn de protest faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, la sfârşitul acţiunii mai multe sute dintre ei regrupându-se la Universitate, unde au reluat scandările şi au blocat intersecţia.
Urmărește
1605 afișări
LANŢ UMAN în jurul Palatului Parlamentului, în semn de protest faţă de proiectul Roşia Montană. Câteva sute de manifestanţi s-au regrupat în Piaţa Universităţii (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)
Câteva sute de oameni au protestat la Universitate faţă de proiectul Roşia Montană, manifestanţii blocând mai mult timp intersecţia, după care s-au grupat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în faţa Teatrului Naţional, circulaţia fiind reluată.
Sâmbătă, s-a încheiat cea de-a treia săptămână de proteste ce au loc în Capitală faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană.
În intervalul 19.00 - 20.00, mii de oameni au format un lanţ în jurul Palatului Parlamentului şi au scandat "Uniţi, salvăm Roşia Montană".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Protestatarii s-au strâns în Parcul Izvor, de la ora 18.30, printre ei regăsindu-se mai mulţi participanţi la marşul bicicliştilor desfăşurat anterior în Capitală.
După realizarea lanţului uman, protestatarii s-au împrăştiat, mai multe sute dintre ei regrupându-se însă la Universitate, unde au reluat scandările şi au blocat intersecţia.
Protestatarii au cerut retragerea proiectului de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, anularea contractului cu Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatărilor cu cianuri în România, introducerea zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO şi demiterea celor patru iniţiatori ai proiectului de lege, miniştrii Dan Şova, Rovana Plumb, Daniel Barbu şi directorul ANRM Gheorghe Duţu.
LANŢ UMAN în jurul Palatului Parlamentului
La această manifestare, ce a început după ora 19.00 şi s-a încheiat înaintea orei 20.00, au participat aproximativ 5.000 de persoane care au înconjurat sediul Parlamentului şi şi-au dat mâna, formând un lanţ. În acelaşi timp, oamenii au scandat "Uniţi, salvăm Roşia Montană".
Aproximativ 5.000 de biciclişti au participat la marşul de protest în Capitală, cerând amenajarea pistelor pentru deplasarea lor pe carosabil, dar şi demisia primarului Sorin Oprescu.
Citeşte şi:
PROTEST al BICICLIŞTILOR în Capitală: Aproximativ 5.000 de participanţi au cerut amenajarea pistelor speciale. Circulaţia auto a fost restricţionată - FOTO
Protestul faţă de proiectul de la Roşia Montană se află la cea de-a 21-a zi în Capitală.
Marţi seară, în cadrul manifestaţiei de la Universitate, aproximativ 50 de dansatori au realizat un tango flashmob, cerând includerea Roşiei Montane în Patrimoniul Mondial UNESCO, aşa cum acest dans a fost inclus în Patrimoniul Imaterial UNESCO, în 2009.
Citeşte şi:
PROTESTUL faţă de proiectul Roşia Montană, la a 17-a zi: Zeci de persoane au luat parte la un tango flashmob
Protestatarii cer retragerea proiectului de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, anularea contractului cu Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatărilor cu cianuri în România, introducerea zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO şi demiterea celor patru iniţiatori ai proiectului de lege, miniştrii Dan Şova, Rovana Plumb, Daniel Barbu şi directorul ANRM Gheorghe Duţu.
Duminică seară, peste 10.000 de oameni care se opun proiectului de la Roşia Montană au participat la un marş, desfăşurat pe bulevardele dintre zonele Universitate, Unirii, Timpuri Noi, Mihai Bravu şi Tineretului, oprindu-se în final în Piaţa Universităţii.
Citeşte şi:
PROTESTUL faţă de proiectul Roşia Montană, la a 15-a zi: 10.000 de oameni au ieşit în stradă la Bucureşti - FOTO şi VIDEO
Proteste similare au avut loc duminică în mai multe oraşe din ţară, printre care Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Suceava, Buzău, Constanţa, Timişoara, Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov. De asemenea, au fost anunţate proteste şi la Budapesta, Londra, New York, Berlin, Amsterdam, Milano, Praga, Paris, Toronto, Viena şi Barcelona.
Din 1 septembrie, în centrul Capitalei şi în mai multe oraşe din ţară au loc zilnic proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană. La protestele de până acum din Capitală, manifestanţii au blocat timp de mai multe ore, în timpul nopţii, Bulevardul Regina Elisabeta, Calea Victoriei, dar şi un sens al Bulevardului Nicolae Bălcescu. De asemenea, ei au protestat la sediul Guvernului, al Parlamentului şi cel al Televiziunii Române.
Protestele au început după ce Guvernul a aprobat, în 27 august, un proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul fiind transmis Parlamentului spre adoptare.
Marţi, parlamentarii au aprobat înfiinţarea Comisiei speciale pentru proiectul de lege care reglementează exploatarea de la Roşia Montană.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe