- Home
- Social
- ALBA IULIA, (18.09.2013, 13:21)
- Pacala Dana , Dan Lungu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Lider de sindicat: Dacă membrii comisiei speciale nu vor veni la Roşia Montană reluăm protestele
Minerii care au protestat în subteran la Roşia Montană şi localnicii care susţin proiectul minier aşteaptă până vineri un răspuns al comisiei speciale, iar dacă membrii acesteia vor decide să nu meargă în comună atunci vor relua acţiunile de protest, afirmă liderul sindical al ortacilor.
Urmărește
280 afișări
Lider de sindicat: Dacă membrii comisiei speciale nu vor veni la Roşia Montană reluăm protestele (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)
Liderul Sindicatului "Viitorul Mineritului" de la Roşia Montană, Cristian Albu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că minerii şi localnicii care susţin proiectul minier au suspendat pentru moment protestele şi aşteaptă ca membrii comisiei speciale să vină la Roşia Montană şi să vadă la faţa locului ce va presupune noua exploatare.
Albu a spus că aceasta a fost una dintre solicitările protestatarilor de la Roşia Montană şi ale minerilor care s-au blocat în subteran.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
El a adăugat că premierul Victor Ponta le-a promis că membrii comisiei vor veni la Roşia Montană şi acesta a fost motivul pentru care minerii şi localnicii au suspendat protestele.
Albu a afirmat că protestele au fost suspendate până vineri, inclusiv, şi se aşteaptă o decizie din partea comisiei, iar în cazul în care parlamentarii vor decide să nu vină la Roşia Montană, minerii şi localnicii care susţin exploatarea sunt hotărâţi să reînceapă acţiunile de protest.
"E foarte important să vină la faţa locului şi să vadă ce va însemna proiectul în teren. Trebuie să îşi facă o idee, dacă nu, vor fi subiectivi şi vor vedea doar protestele din Piaţa Universităţii", a spus Albu.
Prima şedinţă a Comisiei parlamentare speciale pe proiectul de lege privind Roşia Montană va avea loc, miercuri la prânz, membrii acesteia urmând să decidă dacă vor face şi o vizită la faţa locului.
Citeşte şi:
Prima şedinţa a Comisiei pe Roşia Montană are loc astăzi. Parlamentarii decid dacă merg la faţa locului. Care sunt OPINIILE parlamentarilor
Comisia a fost constituită, marţi, prin votul plenului reunit, iar din aceasta fac parte parlamentari PSD, PNL, PC, UDMR, PPDD şi de la minorităţi. Democrat-liberalii au refuzat să-şi desemneze membri în comisie.
Prima reuniune a membrilor comisiei va avea loc miercuri, la ora 13.30.
Una din primele decizii ale comisiei ar putea viza chiar vizita la Roşia Montană promisă de către premierul Victor Ponta duminică seară.
Preşedintele comisiei este senatorul PSD Darius Vâlcov, iar din comisie mai fac parte Ioan Dârzu, Florin Iordache, Viorel Ştefan, Emacu Gheorghe, Ioan Chelaru, Gabriela Firea, Toni Greblă (PSD), Andrei Gerea, Gigel-Sorinel Ştirbu, Mircea Dolha, Dumitru Popescu, Petru Ehegartner (PNL), Haralambie Vochițoiu, Tudor Ciuhodaru (PPDD), Attila Korodi, Alexandru Vegh (UDMR), Oana Manolescu (minorităţi naţionale), Ioan Moldovan (PC).
Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că din punctul său de vedere o deplasare a comisiei la Roşia Montană este necesară pentru a se vedea ce implicaţii are proiectul. De asemenea, senatorul PSD Toni Greblă a spus că deplasarea Comisiei speciale parlamentare pentru Roşia Montană în zonă este acum obligatorie, aşa cum este şi ascultarea punctelor de vedere exprimate de protestatarii din Piaţa Universităţii.
Senatorul PSD Ioan Chelaru a declarat, la rândul său, că din punctul său de vedere nu este nicio problemă ca o subcomisie formată din specialişti să se deplaseze la Roşia Montană, concluziile trase urmând a fi discutate în Comisia parlamentară specială, iar deputatul PPDD Tudor Ciuhodaru a declaratcă va propune, în prima şedinţă a Comisiei parlamentare speciale pentru Roşia Montană, constituirea unei subcomisii formate din experţi care să meargă în zonă.
Şi liderul deputaţilor PNL, Andrei Gerea, care este membru al comisiei speciale, a declarat că susţine ideea deplasării membrilor acestui for la Roşia Montană.
În schimb, senatorul PNL Petru Ehegartner a afirmat că a făcut de curând o vizită la Roşia Montană şi că nu crede că deplasarea comisiei speciale acolo ar putea fi "determinantă" pentru proiect. Nici deputatul UDMR Attila Korodi, membru în comisia parlamentară specială, nu vede utilitatea unei deplasări a membrilor acesteia la Roşia Montană, deoarece relevanţa proiectului de lege este una naţională.
Conform deciziei conducerii Parlamentului, până la 1 octombrie se vor depune amendamente la comisie din partea senatorilor şi deputaţilor, iar până la 20 octombrie urmează să fie elaborat un raport asupra proiectului de lege propus de Guvern.
Minerii de la Roşia Montană, care se blocaseră în subteran de cinci, respectiv trei zile, au ieşit din mină, duminică seară, după aproape o oră de la momentul în care premierul Victor Ponta a coborât la ei, primul-ministru spunându-le acestora că le va aduce Comisia parlamentară.
"Le-am promis că se face comisie şi aducem aici comisia, să se decidă aici", afirma premierul Victor Ponta, la ieşirea din galerie.
Totodată, primul-ministru a declarat că nimeni nu se poate antepronunţa în privinţa situaţiei minerilor de la Roşia Montană, pentru că "nu ştiu ce viaţă au oamenii aceştia".
Unul dintre mineri, întrebat dacă are încredere în promisiunea premierului, a răspuns afirmativ, dar a spus că în cazul în care se va înşela totuşi, minerii vor trece la măsuri extreme.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe