Mic ghid pentru anularea amenzilor rutiere. Povestea unui şofer căruia i s-a ridicat maşina şi a câştigat în instanţă

Amenzile de circulaţie pot fi foarte uşor anulate în instanţă. Acest lucru nu se întâmplă aşa de des pentru că - descurajaţi de ideea unui proces, care presupune timp şi costuri - mulţi şoferi nu contestă procesul-verbal de contravenţie.

Urmărește
45 afișări
Imaginea articolului Mic ghid pentru anularea amenzilor rutiere. Povestea unui şofer căruia i s-a ridicat maşina şi a câştigat în instanţă

Mic ghid pentru anularea amenzilor rutiere. Povestea unui şofer căruia i s-a ridicat maşina şi a câştigat în instanţă (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Astfel, la nivelul Bucureştiului doar în jur de 2 la sută dintre conducătorii auto amendaţi se adresează instanţei de judecată. Dintre aceştia însă, circa 30 la sută au câştig de cauză. Pe de altă parte, mulţi şoferi - deşi se consideră nedreptăţiţi - nu contestă procesul-verbal de contravenţie pentru că nu ştiu cum să facă acest lucru. În realitate, lucrurile sunt foarte simple.

În continuare, gândul vă prezintă un Mic ghid pentru anularea amenzilor rutiere, realizat pe baza îndrumărilor date de avocaţi specializaţi, care au câştigat procese cu Poliţia Rutieră. În plus, aceştia susţin că în unele cazuri nu este neapărat nevoie de avocat, procedura fiind foarte simplă.

Citeşte mai multe despre ghidul pentru anularea amenzilor rutiere pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici