Ministrul Economiei: Sunt convins că nu o să treacă vara fără a avea tema de proiectare pentru drona românească

Ministrul Economiei, Radu Oprea, spune că este convins că „nu o să treacă vara fără a avea tema de proiectare pentru drona românească”.

2544 afișări
Imaginea articolului Ministrul Economiei: Sunt convins că nu o să treacă vara fără a avea tema de proiectare pentru drona românească

Drona românească Hirrus

„În acest moment sunt două memorandumuri semnate în două grupuri de lucru, care includ societatea Carfil SA, care este filială a ROMARM. Unul dintre ele are ca obiectiv de a vedea dacă prevederile legale din România pot fi îmbunătăţite pentru a avea un proiect drona românească. Al doilea memorandum care are peste 13 instituţii, Politehnica din Bucureşti, Universitatea de Ştiinţe Agricole, care pot contribui la un proiect drona românească pentru agricultură. Aceste două memoranduri au fost semnate”, a spus vineri Radu Oprea, răspunzând unei întrebări legate de drona românească.

El a declarat că este deja în pregătire, alături de un partener franccez, un centru de pregătire a operatorilor pentru drone în România.

„Am vorbit cu Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, despre cum facem împreună să avem o temă de proiectare pentru drona româmească, şi lucrul acesta o să-l stabilim într-un timp foarte scurt. Vom avea un proiect de cercetare, cu finalitate, din punctul meu de vedere, posibilitatea de a industrializa într-una dintre fabricile ROMARM prototipul respectiv, cel care va fi cercetat, astfel încât să avem proprietate intelectuală înregistrată în România”, a mai declarat ministrul.

„Eu cred că vom avea într-adevăr o dronă românească în momentul în care prorietartea intelectuală este a noastră”, a punctat el.

Întrebat despre un orizont de timp legat de drona românească, ministrul Economiei a spus: „Sunt convins că nu o să treacă vara fără a avea tema de proiectare pentru drona românească”.

El a arătat că există capacitatea de a proiecta, de a cerceta şi de a dezvolta astfel de drone în România.

Întrebat dacă le vom avea la anul, Radu Oprea a răspuns: „Eu cred că da. Cel puţin ca prototip să ştiţi că există mai multe drone astăzi în România, şi aeriene şi navale, cu softuri româneşti, cu inteligenţă românească şi cu echipamente proiectate de către români. Sunt mai multe companii care astfel de proiecte de patente deja înregistrate”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici