Un student i-a cerut Papei să nu mai folosească un limbaj ofensator pentru comunitatea LGBTQ

  • Un student catolic din Filipine i-a cerut Papei Francisc să nu mai folosească un limbaj ofensator pentru comunitatea LGBTQ.
  • Solicitarea vine după ce Papa a fost acuzat că a folosit un termen ofensator la adresa bărbaţilor gay în timpul unei întâlniri private.
3064 afișări
Imaginea articolului Un student i-a cerut Papei să nu mai folosească un limbaj ofensator pentru comunitatea LGBTQ

Un student i-a cerut Papei să nu mai folosească un limbaj ofensator pentru comunitatea LGBTQ

Dialogul a avut loc joi, în mediul online, în cadrul unei întâlniri cu studenţi catolici din diferite ţări. Studentul Jack Lorenz Acebedo Rivera de la Universitatea Ateneo din Manila i-a spus Papei că a fost „proscris şi hărţuit din cauza bisexualităţii sale”, potrivit BBC. Ei i-a cerut Papei „să înceteze să mai folosească un limbaj ofensator împotriva comunităţii LGBTQ”.

Rivera, care purta o centură cu însemnele comunităţii LGBTQ, i-a mai cerut Papei „să permită divorţul în Filipine”. În afară de Vatican, Filipine este singura ţară din lume în care divorţul este ilegal.

Papa a aşteptat ca toţi cei trei studenţi din grupul lui Rivera să vorbească înainte de a oferi răspunsuri.

El nu a abordat în mod direct preocupările lui Rivera, dar a spus printr-un traducător că îl sfătuieşte pe tânăr să deosebească dragostea adevărată de iubirea falsă.

„Alege întotdeauna dragostea adevărată”, a spus el.

Papa a mai spus grupului că „femeile sunt cei mai buni oameni”, chiar dacă societatea le vede ca fiind pe locul doi după bărbaţi.

„Un văduv cu greu poate merge singur. O femeie, singură, cu siguranţă îşi poate creşte familia. Aceasta este măreţia femeilor", a precizat Papa.

Comentariile apar după ce luna trecută Papa a folosit un limbaj ofensator împotriva bărbaţilor gay în timpul unei întâlniri cu uşile închise. Ulterior, el a prezentat scuze celor care au fost „răniţi”, iar Vaticanul a spus că Papa nu a intenţionat să jignească pe nimeni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici