NASA, dată în judecată de proprietarii unei case din Florida lovită de resturi de la staţia spaţială

  • O familie din Florida dă în judecată NASA după ce casa lor a fost avariată de resturi de la Staţia Spaţială Internaţională care au căzut pe Pământ.
  • Procesul reprezintă o premieră.
  • Deşeurile spaţiale sunt o problemă reală şi serioasă, a transmis avocatul familiei.
299 afișări
Imaginea articolului NASA, dată în judecată de proprietarii unei case din Florida lovită de resturi de la staţia spaţială

Avocaţii au spus că procesul ar putea deschide calea pentru revendicări viitoare. Dosarul împotriva agenţiei spaţiale este primul de acest tip şi va „forma fundamentul” unor revendicări similare în viitor, deoarece resturile spaţiale au devenit o „problemă reală şi serioasă”, a transmis firma de avocatură Cranfill Sumner, potrivit Sky News

Resturile spaţiale au lovit cas în luna martie, provocând o gaură în acoperiş şi în podea. Un copil se află în casă în momentul impactului, dar nu a fost rănit.

Familia solicită o compensaţie de 80.000 de dolari „având în vedere stresul, dar şi impactul pe care acest eveniment l-a avut asupra vieţii lor”, au spus avocaţii.

NASA a anunţat că resturile care au căzut pe pământ ar fi trebuit să ardă complet la intrarea în atmosfera Pământului. O piesă a echipamentului a reziststat şi s-a prăbuşit peste casa din Florida.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici