O femeie considerată beată de mai multe ori a fost diagnosticată cu o boală rară

  • O femeie considerată beată de mai multe ori a fost diagnosticată cu o boală rară.
  • Deşi părea sub influenţa alcoolului, ea a susţinut de fiecare dată că nu a consumat aşa ceva.
  • În final, ea a aflat că are sindromul de fermentatie a intestinului.
680 afișări
Imaginea articolului O femeie considerată beată de mai multe ori a fost diagnosticată cu o boală rară

Femeia de 50 de ani a mers de mai multe ori la medic, însă i s-a spus pur şi simplu că este beată, potrivit Sky News. Ea vorbea ciudat şi acuza stări de oboseală, dar avea şi alte simptome asemănătoare cu cele ale beţiei.

În ciuda faptului că susţinea că nu a băut alcool, femeia avea la analize un nivel crescut de alcool în sânge şi de aburi de alcool în respiraţie. Unul din medici i-a recomandat chiar să facă o evaluarea psihiatrică. În final, un medic a trimis-o la un dietetician care i-a anulat simptomele cu ajutorul unei diete şi a descoperit astfel cauza. Cazul şi implicaţiile lui au fost prezentate într-o revistă medicală din Canada.

„Sindromul are consecinţe sociale, juridice şi medicale substanţiale pentru pacienţi şi cei dragi. Pacientul nostru a avut mai multe vizite (la departamentul de urgenţă), a fost evaluat de medici internişti şi psihiatri şi a fost certificat în baza Legii privind sănătatea mintală înainte de a primi un diagnostic de sindrom de fermentatie a intestinului, întărind modul în care conştientizarea acestui sindrom este esenţială pentru diagnosticul şi managementul clinic", a scris medicul Rahel Zewude de la Universitatea din Toronto în Canadian Medical Association Journal.

Un caz asemănător a fost descoperit în luna aprilie. Un belgian în vârstă de 40 de ani a fost iertat de acuzaţia de conducere sub influenţa alcoolului după ce medicii l-au diagnosticat cu afecţiunea extrem de rară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sindrom,
alcool,
femeie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici