- Home
- Social
- GENEVA, (20.06.2014, 15:12)
- Luminiţa Bogdan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ONU: Numărul persoanelor strămutate din cauza conflictelor a depăşit pragul de 50 de milioane, pentru prima dată după al Doilea Război Mondial
Numărul persoanelor strămutate la nivel mondial din cauza conflictelor şi a crizelor a depăşit pragul de 50 de milioane, pentru prima dată după al Doilea Război Mondial, potrivit unui raport publicat vineri de Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).
Urmărește
7388 afișări
ONU: Numărul persoanelor strămutate din cauza conflictelor a depăşit pragul de 50 de milioane, pentru prima dată după al Doilea Război Mondial (Imagine:Mediafax Foto/AFP)
La sfârşitul anului 2013, "51,2 milioane de persoane erau strămutate, ceea ce înseamnă cu 6 milioane mai mult faţă de cele 45,2 milioane înregistrate la sfârşitul anului 2012", a declarat Antonio Guterres, Înaltul Comisar ONU pentru Refugiaţi.
"Ne confruntăm cu o creştere uriaşă a tuturor deplasărilor forţate", a declarat Guterres, adăugând că au existat 2,5 milioane de noi refugiaţi sirieni şi 6,5 milioane de persoane strămutate în interiorul Siriei de la începutul conflictului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
De asemenea, noi deplasări importante ale populaţiei au avut loc anul trecut în Africa, în special în Republica Centrafricană şi în Sudanul de Sud.
Potrivit Înaltului Comisar ONU pentru Refugiaţi, există două motive care explică această creştere, pe de o parte apariţia unor noi crize, care obligă populaţiile să-şi părăsească locuinţele, iar pe de altă parte "menţinerea crizelor vechi, care nu dau semne de încheiere".
Comunitatea internaţională, a apreciat Antonio Guterres, "trebuie să-şi depăşească divergenţele şi să găsească soluţii la conflictele actuale din Sudanul de Sud, Siria, Republica Centrafricană şi din alte zone".
"În prezent, numărul persoanelor refugiate este apropiat cu numărul total al populaţiei din ţări precum Columbia, Spania, Africa de Sud şi Coreea de Sud", a adăugat Guterres, care a atras atenţia în legătură cu amploarea acestui fenomen.
Deplasările forţate afectează trei categorii de persoane: refugiaţii, solicitanţii de azil şi persoanele strămutate, care rămân în ţările lor, dar care şi-au părăsit locuinţele, se afirmă în raportul ONU.
Numărul refugiaţilor a ajuns la 16,7 milioane de persoane, un record din 2001. Afganii, sirienii şi somalezii reprezintă cele mai importante grupuri de refugiaţi. De asemenea, 80% dintre refugiaţi trăiesc în ţările dezvoltate.
Pe de altă parte, 1,1 milioane de persoane au depus anul trecut o cerere de azil (în creştere cu 15%), majoritatea vizând ţări dezvoltate, un record în raport cu ultimii 10 ani.
În plus, numărul persoanelor strămutate în interiorul ţării a atins numărul record de 33,3 milioane de persoane, ceea ce înseamnă cu 7,6 milioane mai mult decât în 2012.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace