Pana informatică a sistemului Microsoft. Mai multe zboruri de pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti sunt afectate / Trei curse au fost anulate

Potrivit Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, mai multe zboruri care urmau să fie operate pe Aeroportul Otopeni sunt afectate din cauza problemelor informatice de la Microsoft.

Urmărește
2346 afișări
Imaginea articolului Pana informatică a sistemului Microsoft. Mai multe zboruri de pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti sunt afectate / Trei curse au fost anulate

UPDATE: Alte curse anulate

Celor trei zboruri li se alătură Lufthansa Munchen - Otopeni - Munchen şi Wizz Air Otopeni-Luton.

UPDATE: Trei zboruri anulate până acum de pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti

Prima cursă anulată a fost a companiei Wizz Air spre Beauvais, care urma să decoleze la 16.45.

Ulterior, au fost anulate şi zborurile Aeroitalia Fiumicino - Henri Coandă şi Henri Coandă - Fiumicino.

Întârzieri au fost anunţate spre Abu Dhabi, Bologna, Tenerife, Memmingen, Bari, Dortmund şi Basel. Un avion Turkish Airlines a decolat spre Istanbul cu o întârziere de 2 ore şi 39 de minute.

UPDATE: Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti informează că alte trei zboruri se adaugă celor afectate deja. E vorba despre: Wizz Air spre Bari (2 ore şi 30 de minute întârziere), Wizz Air spre Dortmund (1 oră şi 55 de minute de întârziere) şi Wizz Air spre Basel (1 oră şi 55 de minute de întârziere).

ŞTIREA INIŢIALĂ: Potrivit Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, este vorba despre zborurile Wizz Air către Abu Dhabi (cu o întârziere estimată de o oră), Wizz Air către Bologna (întârziere 48 de minute), Wizz Air către Tenerife (întârziere o oră şi 10 minute) şi Wizz Air către Memmingen (estimare întârziere 45 de minute).

De la începutul zilei, numeroase organizaţii din întreaga lume s-au confruntat cu dificultăţi tehnice, aparent legate de serviciile Microsoft, conform The Guardian. Este vorba despre bănci, servicii aeriene, supermarketuri şi altele.

În Statele Unite, numeroase avioane au fost reţinute la sol din cauza defecţiunilor serviciilor de comunicaţii. Dar problemele se fac simţite şi în Europa. Site-ul internet al aeroportului din Berlin precizează că sunt de aşteptat numeroase întârzieri din cauza „problemelor tehnice”.

Pe Twitter, contul oficial al Microsoft a declarat că societatea lucrează la rezolvarea problemelor cu suita sa de programe Office 365, deşi nu este clară legătura cu diferitele defecţiuni ale calculatoarelor din întreaga lume.

Defecţiunea a fost observată pentru prima dată în Australia şi Noua Zeelandă, vineri dimineaţă, din cauza diferenţei de fus orar. Departamentul australian pentru afaceri interne a confirmat într-o postare pe X că întreruperea ar putea fi legată de o breşă a firmei mondiale de securitate cibernetică Crowdstrike.

Potrivit Reuters, numeroase aeroporturi au fost afectate de această pană masivă de curent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici