Pompierii români au ajuns în Grecia. Misiuni de monitorizare în Rafina, Plaka şi Lavrio

Pompierii români care au ajuns marţi în Grecia participă începând de miercuri dimineaţa la misiuni de monitorizare în zona localităţilor Rafina, Plaka şi Lavrio, transmite IGSU.

Urmărește
111 afișări
Imaginea articolului Pompierii români au ajuns în Grecia. Misiuni de monitorizare în Rafina, Plaka şi Lavrio

Pompierii români au ajuns în Grecia. Misiuni de monitorizare în Rafina, Plaka şi Lavrio

Cei 40 de pompieri şi cele două autospeciale de stingere cu apă au ajuns marţi în baza de operaţii din regiunea Attica şi suplimentează echipajele modulului românesc dislocat anterior în zonă. Transportul s-a efectuat cu două aeronave ale Forţelor Aeriene Române.

În baza de operaţii au ajuns, în cursul nopţii, şi celelalte două autospeciale de stingere a incendiilor de pădure, încadrate cu 4 pompieri, care s-au deplasat pe cale terestră.

Miercuri, începând cu ora 10.00, componenţii modulelor României vor derula misiuni de patrulare şi de monitorizare a zonelor din localităţile Rafina, Plaka şi Lavrio, arată Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

„Integrarea acestor forţe asigură o coordonare eficientă şi o forţă operaţională consolidată în teren, sporind astfel capacitatea de răspuns a României în sprijinul autorităţilor şi comunităţilor elene, grav afectate de incendiile înregistrate în această ţară”, susţin reprezentanţii inspectoratului.

În perioada 1 august - 15 septembrie 2024, IGSU participă cu modulul naţional specializat de stins incendii de pădure la programul de pre-poziţionare. Programul de asistenţă este finanţat de UE şi a fost prevăzut ca măsură de sprijin pentru comunităţile elene, după incendiile devastatoare înregistrate în anul 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pompieri,
grecia,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici