- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (15.07.2014, 19:36)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pricopie: Vom analiza fiecare judeţ cu rezultate sub media pe ţară la examenele naţionale
Rezultatele sub media pe ţară la examenele naţionale, dar şi situaţiile în care mediile au scăzut în 2014, comparativ cu 2013, vor fi analizate punctual până cel târziu la începutul lunii octombrie, a anunţat, marţi, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.
Urmărește
252 afișări
Remus Pricopie (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)
"Avem judeţe în care în mod tradiţional avem rezultate bune la examenele naţionale şi, tot tradiţional, unde rezultatele sunt din păcate mai mici. În lunile următoare, până în septembrie poate şi un pic din octombrie, vom avea discuţii individuale pentru fiecare dintre judeţe, atât pe rezultatele de la bacalaureat, cât şi pe cele de la evaluarea naţională, acolo unde au fost rezultate sub medie. Vom analiza şi situaţia din judeţele unde mediile au scăzut", a spus Pricopie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Anul ăsta, liderii Democrativei te-au sacrificat. Pe tine, bugetul, țara. 2024 l-ai pierdut pe mâna lor. Puterea ta e în votul tău, de care le e frică
-
Un oficial NATO avertizează asupra posibilelor atacuri hibrid ale Rusiei împotriva statelor membre
-
Ministerul Finanţelor a publicat oficial ordonanţa austerităţii
-
Lovitură pentru investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti: impozitul pe dividende se măreşte la 10%
Întrebat dacă organizarea unei a treia sesiuni de bacalaureat poate însemna scăderea calităţii învăţământului, Pricopie a negat.
"Nu este vorba de scăderea calităţii. Uitaţi-vă la rata de promovare la sesiunea din toamnă, vorbim de 20 - 30 la sută . Apoi la diferenţa dintre promoţiile curente şi cele anterioare. Anul acesta la bacalaureat a fost o diferenţă de 40 - 50 puncte procentuale între promoţia curentă şi cele anterioare. Adică promovabilitatea din 2014 a promoţiei curente a fost de aproape 70 la sută. Pentru promoţiile anterioare, promovabilitatea a fost de 25 la sută. Îngrijorărtoare este şi diferenţa între mediul urban şi rural, cam tot 20 de puncte procentuale. Mi se spune că dăm bani pentru cei care au eşuat. Eu nu sunt de acord cu această formulă. Nu au avut succes în acel moment, dar un tânăr de 18 ani poate fi recuperat. El poate fi ajutat să reintre pe traseul pe care poate şi-l doreşte el, familia, societatea", a mai spus Pricopie.
În plus ministrul a precizat că mai multe inspectorate şcolare au aplicat pentru fonduri structurale pentru meditaţii instituţionalizate la evaluarea naţională şi la bacalaureat.
"Inspectoratele din ţară au depus proiecte pentru meditaţii instituţionalizate pentru gimanziu, pregătire pentru evaluarea naţională şi pentru liceu pentru examenul de bacalaureat. Programele se vor derula începând cu 1 septembrie. Pentru cei care au ieşit din sistem venim cu un pachet suplimentar, compelmentare care de altfel este cerut şi de Comisia Europeană", a adăugat ministrul.
Totodată el a vorbit despre admiterea în liceu a elevilor cu medii sub 5.
"Cred că trebuie să fim atenţi la acest subiect. În mod normal, ar trebui să introducem această barieră a notei 5. Ce face acel tânăr care nu intră la liceu? Trebuie să îi oferim o opţiune pentru că învăţământul obligatoriu are zece clase", a mai spus Pricopie.
Anul acesta, promovabilitatea pe ţară la bacalaureat a fost de 60,65%, după soluţionarea contestaţiilor, în creştere faţă de anul trecut când rata de promovare a fost de 56,44%.
Cele mai ridicate ponderi de promovare s-au înregistrat în judeţele Brăila (78,60), Cluj (75,55) şi Iaşi (74,75). Judeţele cu cea mai scăzută rată de promovare sunt Ilfov (29,30%), Giurgiu (38,79%) şi Teleorman (45,27%).
Citește pe alephnews.ro: Principalele măsuri ale „ordonanței trenuleț” pregătite de noul Guvern. Cum arată varianta finală a măsurilor de austeritate
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe