Primarul localităţii unde un bărbat a murit în faţa spitalului susţine că a fost de cinci ori în audienţă la MS

Primarul din Bălceşti (Vâlcea), Ion Curelaru, susţine că a fost de cinci ori în audienţă la Ministerul Sănătăţii pentru a cere să nu fie închis Spitalul Orăşenesc, precizând că subsecretarul de stat în MS Raed Arafat i-a spus că pacienţii în stare gravă vor fi preluaţi de elicopter şi de ambulanţe.

Urmărește
65 afișări
Imaginea articolului Primarul localităţii unde un bărbat a murit în faţa spitalului susţine că a fost de cinci ori în audienţă la MS

Primarul localităţii unde un bărbat a murit în faţa spitalului susţine că a fost de cinci ori în audienţă la MS (Imagine: Mediafax Foto)

Primarul oraşului vâlcean Bălceşti, Ion Curelaru, a spus că nu a fost de acord "niciodată" cu închiderea Spitalului Orăşenesc, iar Consiliul Local a emis o hotărâre prin care menţinea unitatea şi se opunea reprofilării acesteia în azil de bătrâni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Consiliul Local Bălceşti a emis, în 24 martie, o hotărâre prin care menţinea spitalul ca unitate sanitară. Noi nu am fost niciodată de acord cu transformarea spitalului în azil de bătrâni. Eu am cerut în continuare ca pacienţii să fie internaţi şi să rămână în spital, dar în jurul datei de 1 aprilie pacienţii au fost evacuaţi cu mare scandal, iar în acest moment din cei 57 de angajaţi ai spitalului mai sunt câţiva acolo, însă unitatea este închisă", a declarat, joi, Ion Curelaru.

Primarul din Bălceşti a precizat că a fost de cinci ori în audienţă la Ministerul Sănătăţii, iar ultima dată la Raed Arafat pe care l-a avertizat "că se vor întâmpla incidente mortale după desfiinţarea spitalului".

"Mi-a spus (n.r. - subsecretarul de stat în MS Raed Arafat) că nu se pune problema unei asemenea situaţii şi că în cazurile de urgenţă pacienţii vor fi preluaţi cu elicopterul şi ambulanţele şi internaţi. Vreau să vă spun că cele mai apropiate spitale sunt la Drăgăşani şi Craiova la aproximativ 50 de kilometri, iar până la Râmnicu Vâlcea sunt 140 de kilometri", a afirmat Ion Curelaru.

El a mai spus că a dat în judecată Guvernul pe ordonanţele 212 şi 345, iar prima înfăţişare va avea loc în 29 aprilie, la Curtea de Apel Piteşti.

De asemenea, referitor la cazul bărbatului care a murit în faţa spitalului din Bălceşti, primarul a spus că medicii de pe ambulanţă au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a-l salva, dar nu au mai putut decât să constate decesul acestuia.

Vecinul bărbatului decedat, cel care l-a transportat cu maşina la spital, a spus că iniţial a sunat la ambulanţă pentru a-l prelua pe pacient, dar salvarea era într-o intervenţie de urgenţă la Drăgăşani.

"A venit ambulanţa, aici la spital, la vreo 20 de minute după ce am ajuns cu vecinul, dar medicii nu au putut face altceva decât să constate decesul. Eu am intrat în spital, am încercat să caut doctori ca să-l salvez pe vecin, dar nu era mai nimeni, erau doar câteva asistente deoarece spitalul este închis. Deci e o problemă cu spitalul deoarece spitalele cele mai apropiate, Drăgăşani şi Horezu, sunt la vreo 50 de kilometri distanţă", a spus bărbatul.

Spitalul din Bălceşti deservea 44.000 de persoane din 13 localităţi din Vâlcea.

Un bărbat de 41 de ani, din comuna vâlceană Laloşu, a murit, joi, în faţa clădirii Spitalului Orăşenesc Bălceşti, după ce i s-a făcut rău acasă, el fiind dus cu maşina de către un vecin la unitatea medicală, unde a constatat că spitalul nu mai funcţiona.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici