- Home
- Social
- CLUJ, (25.07.2014, 13:03)
- Departamentul Corespondenţi
REPORTAJ: Ştrandurile, multe cu investiţii de milioane de euro, "uitate" din cauza vremii capricioase - FOTO
Ştrandurile moderne din marile oraşe sau staţiuni din Transilvania, multe recent renovate cu milioane de euro şi cu dotări multiple, sunt o alternativă pentru cei care nu pot merge la mare. Vremea capricioasă din acest an a încurcat însă atât planurile turiştilor, cât şi socotelile administratorilor
Urmărește
8480 afișări
REPORTAJ: Ştrandurile, multe cu investiţii de milioane de euro, "uitate" din cauza vremii capricioase
Ştrandurile moderne existente în oraşele mari sau staţiunile din Transilvania, multe renovate recent cu milioane de euro, sunt o alternativă pentru cei ce nu-şi pot petrece concediul la mare. Vremea capricioasă din acest an a încurcat însă atât planurile turiştilor, cât şi socotelile administratorilor.
Alba Iulia, un oraş fără ştrand, dar cu bazin olimpic modernizat cu trei milioane de euro
Locuitorii din Alba Iulia au la dispoziţie un bazin olimpic acoperit, inaugurat în această lună, după ce a fost modernizat printr-o investiţie de aproape trei milioane de euro, în timp ce ştrandul municipal a fost închis din cauza costurilor ridicate de întreţinere şi modernizare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Trump vrea războiul din Ucraina încheiat în următoarele 100 de zile şi îl avertizează pe Putin: O putem face pe calea uşoară sau pe calea grea - şi calea uşoară este întotdeauna mai bună
-
După anunţul lui Bolojan, şi şeful Camerei Deputaţilor anunţă reducerea a peste 200 de posturi
-
Kremlinul dezinformează: Operaţiune militară fictivă la graniţa României cu Ucraina
Bazinul olimpic din Alba Iulia a fost aproape patru ani în proces de modernizare, primarul Mircea Hava spunând că din bugetul municipalităţii s-au asigurat doar 1,2 milioane de lei din valoarea investiţiei, restul fiind de la Compania Naţională de Investiţii.
Tariful de intrare este de 12 lei pentru două ore, pentru adulţi, şi 5 lei pentru copii, elevi, studenţi, pensionari şi şomeri. În interval de două ore, numărul maxim de persoane admise este de 152.
Bazinul olimpic mai are saună umedă şi uscată, vestiare, duşuri şi un cabinet medical.
Primarul Mircea Hava spune că administraţia locală din Alba Iulia a decis în acest an să închidă ştrandul municipal de la Schit, care se află într-o stare avansată de degradare, iar costurile de întreţinere şi igienizare erau foarte mari.
În schimb, municipalitatea doreşte să construiască un nou ştrand, în spatele bazinului olimpic, investiţie pentru care a cuprins în bugetul din 2014 suma de 2,8 milioane de lei. Astfel, va fi cumpărat un teren de aproximativ 4.000 de metri pătraţi pentru a se realiza construcţia.
O alternativă este, de câţiva ani, un complex turistic privat, cu bazine şi zone de cazare din localitatea Draşov, comuna Şpring, la aproape 40 de kilometri distanţă de Alba Iulia şi aproximativ 20 de kilometri de Sebeş. Complexul are un restaurant, spaţii de cazare, bazin cu apă dulce, cu apă sărată şi unul pentru copii, dar şi terenuri de tenis, volei şi fotbal cu nocturnă.
La Arad este cel mai mare ştrand din ţară, care resimte însă efectele vremii instabile din această vară
Cel mai mare ştrand din România, "Neptun" din Arad, are cel mai slab sezon estival din ultimii ani, din punctul de vedere al numărului de vizitatori.
Ştrandul este administrat de Primăria Arad, iar purtătorul de cuvânt al instituţiei, Corina Drăghici, spune că din cauza vremii instabile din ultimele săptămâni numărul vizitatorilor este mult mai mic decât în mod obişnuit. Astfel, dacă pentru luna iulie media ultimilor ani este de 13.000 de vizitatori în weekend, în ultimele două săptămâni la un loc au fost înregistraţi 13.000 de vizitatori.
În iulie 2011, într-un singur weekend au intrat la ştrandul arădean 17.000 de oameni, iar în întregul sezon estival au fost aproape 500.000 de vizitatori.
Ştrandul Neptun, aflat pe malul stâng al Mureşului, se întinde pe o suprafaţă de peste 50 de hectare, din care 30 de hectare sunt utilate, integrând piscine, locuri de plajă, solarii pentru nudişti, un camping cu peste 400 de căsuţe, zeci de localuri (cluburi, discoteci, restaurante), mai multe terenuri sportive şi jocuri specifice parcurilor de distracţii.
În ultimii cinci ani, Primăria Arad a investit peste patru milioane de euro în modernizarea bazei de agrement. Lucrările au vizat refacerea completă a bazinelor, care beneficiază de apă controlată termic. De asemenea, a fost construit un bazin cu valuri artificiale şi au fost refăcute zonele pentru plajă. Au fost realizate foraje de captare a apei termale şi montate panouri solare pentru încălzirea apei în unele piscine. Totodată, au fost amenajate noi terenuri cu nisip pentru fotbal şi volei.
În acest an va fi finalizată construirea unui pod pietonal peste râul Mureş, care va lega centrul oraşului de ştrand, investiţia fiind de 2,3 milioane de euro. Accesul la ştrand se face acum pe două poduri de pontoane şi pe unul rutier.
Tariful de acces în toată baza de agrement este de 10 lei, respectiv 7,5 lei pentru elevi, studenţi, pensionari şi alte categorii care beneficiază de reduceri. Pentru acces doar în zona comercială şi în perimetrul cu bazine dedicate copiilor, tariful este de 2,5 lei.
În Arad, mai există Ştrandul Termal "Bidi", frecventat în special de persoane în vârstă, baza aparţinând Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor. Intrarea costă 3 lei pentru membrii CARP şi 8 lei pentru adulţii care nu sunt membri.
De asemenea, în Arad mai există un mic ştrand privat, unde tariful de intrare este 10 lei, dar şi două baze sportive şi de agrement private care au piscine interioare şi exterioare, însă unde intrarea este mai scumpă, respectiv 40 de lei pe zi.
Locuitorii din Cluj-Napoca au la dispoziţie două ştranduri şi un bazin olimpic
La Cluj - Napoca sunt deschise în această vară trei ştranduri, din care unul este în subordinea Primăriei, unul este privat, iar celălalt aparţine Universităţii Tehnice.
Ştrandul municipal "Sun" a fost deschis la începutul lunii iunie, funcţionând zilnic, între orele 9.00 şi 20.00. Aici, clujenii au la dispoziţie trei bazine cu apă caldă, unul mare, pentru adulţi, unul intermediar şi unul pentru copii, dar şi terenuri de tenis de câmp şi fotbal.
Intrarea la ştrandul "Sun" costă 6 lei pe zi pentru copiii până la 14 ani, 12 lei pe zi pentru adulţi, iar închirierea unui şezlong costă 6 lei, la care se adaugă 5 lei garanţie.
Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca spun că ştrandul "Sun", administrat de Regia Autonomă a Domeniului Public, este cu autorizaţiile la zi şi că înainte de deschiderea oficială pe terenul acestuia s-a făcut dezinsecţie.
Ştrandul privat "Clujana" dispune de două bazine, unul pentru copii şi altul pentru adulţi, dar şi de un restaurant, fiind deschis zilnic între orele 8.00 şi 20.00. Ştrandul a fost renovat anul trecut, iar un bilet de intrare costă 12 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copiii cu vârsta până la 14 ani.
Clujenii mai au la dispoziţie în această vară Bazinul Olimpic în aer liber, care face parte din complexul de nataţie al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, acesta incluzând şi două bazine acoperite. Reprezentanţii Universităţii spun că s-a achiziţionat o instalaţie automată de tratare astfel încât calitatea apei este controlată în permanenţă, chimic şi microbiologic.
Tariful de intrare este de 17 lei pentru adulţi, 12 lei pentru copii şi 9 lei pentru studenţii Universităţii Tehnice, angajaţii universităţii şi familiile acestora.
Bazinul este deschis de luni până vineri, între orele 6.00-15.00 şi 20.00-22.00, sâmbăta între 7.00-19.00 şi duminica între 7.00-17.00.
Ştranduri cu apă termală, minerală şi sărată în Harghita
Ştrandul de la Praid, cel mai mare cu apă sărată din România, având o suprafaţă de aproximativ 5.200 de metri pătraţi, s-a deschis la sfârşitul lunii iunie, în urma unei investiţii de 1,55 milioane de euro, realizată integral din fondurile salinei din staţiune.
Ştrandul are două bazine pentru copii, unul pentru adulţi, zonă de plajă de aproape 2.500 de metri pătraţi de-a lungul bazinelor şi pe o terasă de pe acoperişul unei clădiri. Sunt 300 de şezlonguri gratuite şi există, de asemenea, o autoservire, un bar, terase-restaurant, un magazin, vestiare, duşuri, toalete şi un punct de prim-ajutor.
Un bilet costă 25 de lei pe zi pentru adulţi şi 15 lei pentru copii, ştrandul funcţionând zilnic, între orele 10.00 şi 20.00. Joia şi sâmbăta există şi program de seară, între orele 21.00 şi 23.00.
Un alt ştrand renovat în acest an este cel cu apă termală din staţiunea Bánffy, care aparţine municipiului Topliţa. Cele două bazine, unul pentru copii şi unul pentru adulţi, asigură suficient loc pentru mai mult de 700 de persoane. Apa termală are temperatura constantă de 26 de grade Celsius, iar un baldachin costă 30 de lei pe zi, dar sunt şi 180 de şezlonguri gratuite, turiştii putând, totodată, să stea şi pe pătură. La ştrand funcţionează o terasă şi un bar, dar se poate comanda mâncare şi de la restaurantele din apropiere
Intrarea costă 15 lei pe zi pentru adulţi (20 de lei în weekend) şi 5 lei pentru copiii sub 12 ani.
La Cristuru Secuiesc este Baza de agrement şi echitaţie "Soskut", care are un ştrand cu două bazine pentru copii şi unul pentru adulţi, zonă de plajă cu iarbă, o zonă pentru corturi şi rulote şi un iaz de pescuit. De asemenea, aici se poate călări şi există posibilităţi de cazare în apropiere.
Preţul unui bilet este de 7 lei pentru adulţi şi 6 lei pentru copii până la ora 19.00, ulterior fiind de 5 lei pentru adulţi şi 4 lei pentru copii.
La Odorheiu Secuiesc, complexul "Septimia" se întinde pe 30.000 de metri pătraţi, în apropiere de centrul municipiului, şi cuprinde un hotel, un hostel, un centru de agrement şi un ştrand în aer liber. Aici sunt o piscină pentru adulţi şi una pentru copii, ambele încălzite, ciubere cu apă sărată, iar şezlongurile costă 2 lei. Preţul unui bilet este de 16 lei pentru adulţi (20 de lei în weekend) şi 9 lei pentru copii.
La periferia oraşului Miercurea Ciuc sunt două ştranduri cu apă minerală, roşiatică datorită conţinutului ridicat de fier, preţul unui bilet fiind de 7 lei pe zi.
Ştrandul din Deva, preferat de obicei de tineri pentru a-şi petrece vacanţa de vară, are acum mai puţini clienţi, din cauza ploilor
La Deva, vremea capricioasă îi ţine pe oameni departe de ştrandul municipal, aflat în subordinea Primăriei, chiar dacă biletul de intrare este accesibil, 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru elevi şi studenţi.
"Numărul biletelor de intrare vândute anul acesta este mai mic şi cu 30 la sută faţă de anii anteriori în aceeaşi perioadă şi totul din cauza ploilor. Practic, nu am prea avut parte de vară şi asta s-a simţit în încasări. Chiar dacă am încercat să atragem oamenii la ştrand, renovând în fiecare an, ploile ne-au stricat puţin planurile", spune administratorul ştrandului din Deva, Irinel Faur.
Înainte de începerea sezonului estival au fost reparate bazinele şi revopsite, a fost înlocuită mocheta din jurul bazinului olimpic şi a fost amenajat un teren de fotbal cu nisip.
"Aveam doar un teren de volei amenajat şi ne-am gândit să aducem iz de plajă la ştrand. Aşa că am amenajat un teren de fotbal cu nisip. Sunt mulţi tineri care vin special să joace fotbal aici", spune administratorul ştrandului.
Dacă în anii trecuţi mulţi adolescenţi din Deva, Hunedoara şi Simeria îşi petreceau vacanţele de vară mergând aproape zilnic la ştrandul din municipiul Deva, acum ploile îi fac să se gândească de două ori înainte să plece la o bălăceală.
Mihai Anghel a terminat clasa a XI-a şi, înainte de un an şcolar la finalul căruia îl aşteptă examenul de bacalaureat, vine de cel puţin trei ori pe săptămână la ştrand, împreună cu colegii.
"Merg şi la mare, dar numai câteva zile. Cel mai des vin la ştrand cu colegii. O bălăceală, un fotbal. Am făcut şi baie pe ploaie", spune Mihai.
Şi hunedorenii merg tot la ştrandul din Deva, deoarece la Hunedoara abia acum se construieşte un ştrand. Acesta va fi amenajat în zona bazinului de înot, pe o suprafaţă de aproape 9.000 de metri pătraţi.
Primarul Viorel Arion spune că ştrandul va cuprinde un bazin pentru adulţi, de peste 2.000 de metri pătraţi, şi un bazin pentru copii, diferite zone de relaxare şi divertisment, inclusiv un teren de volei.
"Amenajarea va costa, potrivit studiului de fezabilitate, aproape 9,3 milioane de lei şi sperăm să obţinem finanţare din fonduri europene. Ştrandul va fi inaugurat cel târziu în luna iunie 2015. Noi sperăm că va fi gata în mai anul viitor pentru ca hunedorenii să prindă sezonul estival la ştrandul din oraş", afirmă edilul.
În Mureş sunt zece ştranduri, majoritatea în stare bună, cu preţuri accesibile, dar vizitatori mai puţini
În judeţul Mureş funcţionează zece ştranduri: Complexul de agrement şi sport "Mureşul" din Târgu Mureş, lacurile Ursu şi Aluniş din Sovata, complexurile "Apollo" din Sângeorgiu de Mureş şi "Darina" din Ungheni, băile sărate de la Ideciu de Jos, două amenajate la Sighişoara şi câte unul la Târnăveni şi Reghin.
Cel mai mare ştrand din judeţ este cel de la Complexul de agrement şi sport "Mureşul" din Târgu Mureş, cunoscut mai mult sub numele de "Weekend" şi aflat în subordinea Primăriei. Intrarea la acest ştrand costă 6 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru copii.
La "Weekend" sunt trei bazine pentru adulţi, între care unul olimpic, şi încă trei pentru copii, dotate cu tobogane. Zona de plajă are pajişte naturală, cu cabine de lemn şi grupuri sanitare, însă există şi două parcuri de joacă pentru copii şi numeroase terase. De asemenea, în zonă sunt terenuri de fotbal, minifotbal, volei pe nisip, tenis şi baschet şi, de asemenea, se pot face plimbări cu bărci sau hidrobiciclete.
Complexul s-a deschis în 1 mai, iar accesul publicului la bazine este permis zilnic, până în 31 august, cu excepţia zilelor de luni, rezervate pentru întreţinere şi curăţenie.
Administratorul ştandului, Ioan Cârcu, spune că autorizaţia de funcţionare este la zi, iar cele mai recente amenajări au fost lucrările de întreţinere a bazinelor de înot, a terenurilor de sport şi parcurilor de joacă. El a adăugat că în acest sezon s-au înregistrat aproximativ 70.000 de vizitatori, din care peste jumătate copii, dar numărul este mai mic decât în alţi ani, din cauza vremii nefavorabile.
La Sovata, funcţionează două ştranduri, la Lacul Ursu şi Lacul Aluniş, cu ape sărate, renumite pentru proprietăţile curative, motiv pentru care sunt vizitate de turişti din ţară şi din străinătate.
Fulop Nagy Janos, directorul firmei care administrează ambele ştranduri din Sovata, SC Balneoclimaterica SA, spune că la ştrandul de la Aluniş intrarea costă 15 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii, studenţi, pensionari şi militari, iar la Lacul Ursu - 25, respectiv 20 de lei.
El se plânge că din cauza ploilor oamenii nu vin la ştrand, spunând că, pe sezon, sunt aproximativ 110.000 - 120.000 de vizitatori.
La Aluniş, a fost extinsă în acest an zona de plajă, iar la Lacul Ursu s-au finalizat lucrările de consolidare începute în urmă cu patru ani. Astfel, eşafodajul din lemn al zonei de plajă a fost modernizat, numai în acest an investindu-se peste 60.000 de lei. Ambele ştranduri au autorizaţii de funcţionare.
Un alt ştrand modern şi foarte căutat este cel de la Sângeorgiu de Mureş, din apropiere de Târgu Mureş, cu bazine cu apă dulce, sărată, minipiscină şi locuri de joacă pentru copii, zone pentru nudişti, teren de volei, terase şi zone de relaxare. Ştrandul "Apollo", amenajat în staţiunea cu băi sărate şi nămol, este privat, aparţinând grupului Benţa. Acolo există şi un hotel cu centru spa, cu tratamente care merg de la cosmetică, manichiură şi pedichiură până la hammam şi masaj cu pietre fierbinţi.
Intrarea costă 20 de lei pentru adulţi, de luni până vineri, şi 26 de lei în weekend, 7 lei pentru copiii între 7 şi 14 ani, respectiv 10 lei în weekend, iar pentru cei mai mici de 7 ani este gratuită.
Până în prezent, în sezonul actual s-au înregistrat aproximativ 10.000 de vizitatori la ştrand.
Şi la Târnăveni funcţionează un ştrand privat, aparţinând societăţii TAR şi dat în folosinţă în 2007. Acesta are două bazine pentru adulţi şi unul pentru copii, şezlonguri, duşuri, cabine, restaurante, terenuri de tenis, volei, fotbal şi o discotecă.
Primarul Sorin Megheşan spune că ştrandul e "unul dintre cele mai moderne din Ardeal", cu autorizaţii la zi, intrarea costând 10 lei pentru adulţi şi fiind gratuită pentru copii.
La Sighişoara, funcţionează două ştranduri, date în concesiune.
Primarul Dorin Dăneşan spune că ştrandul vechi a fost retrocedat, reparat, iar acum este administrat de un profesor de sport. Acolo este şcoală de înot, iar ştrandul "e mai mic, mai intim, accesat de mai multă lume". Intrarea costă 5 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru copii.
Pe de altă parte, ştrandul olimpic a fost dat în concesiune din 2005 şi este funcţional, dar aici s-au făcut puţine lucrări de întreţinere. "Ar mai trebui făcute şezlonguri, vestiare, însă domnul care l-a luat în concesiune ne-a transmis că în contract nu se spune exact când să se facă aceste modernizări", spune Dăneşan.
La Sibiu este un ştrand cu patru bazine, dar vremea le-a dat peste cap afacerile administratorilor
În Sibiu, ştrandul municipal este în proces de retrocedare Bisericii Evanghelice. După ce ani la rând locul a stat în paragină, în ultimul timp zona este administrată de o firmă privată, care a deschis Aqua Fun, singurul ştrand din municipiul Sibiu, deschis zilnic între orele 9.00 şi 19.00. Preţul unui bilet de intrare pentru adulţi este de 20 de lei, elevii, studenţii şi pensionarii plătesc 10 lei, iar copiii sub şapte ani pot intra gratuit. În aceste preţuri sunt incluse şezlongurile.
În interiorul ştrandului există patru bazine, dintre care unul este pentru copii, având o adâncime de doar 50 de centrimetri. Cel mai adânc ajunge la aproape doi metri, iar unul dintre bazine este dotat cu un jacuzzi. La ştrand mai există un restaurant, o terasă şi un magazin unde se vând costume de baie şi articole de plajă.
În incinta ştrandului există peste 2.000 de şezlonguri, dar administratorii spun că anul acesta vremea capricioasă le-a dat afacerile peste cap, foarte puţine fiind zilele în care oamenii s-au dus la ştrand în număr mare.
Ştrandurile din Timişoara, goale şi ele vara aceasta din cauza capriciilor vremii
Principalele ştranduri din Timişoara oferă mii de locuri pentru cei care doresc să se relaxeze la marginea unei piscine, însă administratorii spun că anul acesta nici nu poate fi vorba de profit, deoarece vremea nu a fost favorabilă.
Ştrandul UMT, unul dintre cele mai mari din Timişoara, are o capacitate de aproximativ 5.000 de locuri şi aici se fac investiţii anual, înainte de deschiderea sezonului, adică se schimbă mobilier, instalaţii. Însă în 2013 s-a făcut cea mai mare investiţie: s-au construit două bazine pentru copii, cu peste 200.000 de euro, ştrandul fiind privat. Complexul cuprinde un bazin pentru adulţi, două bazine cu apă termală, două bazine pentru copii, trei terenuri de fotbal sintetice, restaurante şi terase.
"Anul trecut am construit cele două bazine cu apă de puţ, sunt bazine pentru copii. De asemenea, a fost dotată şi bucătăria. Avem şi spa în complex. De obicei vine multă lume la noi, dar anul acesta a fost mai greu din cauza vremii", spune administratorul ştrandului, Marius Calina.
Biletul costă între 12 şi 15 lei, pensionarii plătesc 9 lei, iar copiii sub şapte ani beneficiază de gratuitate. Un şezlong se închiriază cu cinci lei pe zi, iar parcarea costă tot cinci lei.
La un alt ştrand din Timişoara, "Heaven", anul acesta s-au investit 60.000 de euro, adică s-au schimbat şezlongurile, s-au pavat aleile şi s-a schimbat instalaţia de sunet. Capacitatea ştrandului este de aproximativ 3.000 de persoane, iar un bilet costă 10 lei pentru adulţi (13 lei în weekend) şi cinci lei pentru copii cu vârste între 5 şi 14 ani (7 lei în weekend), în timp ce copiii sub cinci ani beneficiază de gratuitate.
Complexul cuprinde un bar, un bazin pentru adulţi şi două bazine pentru copii.
Şi piscina în aer liber "World Class" de la Iulius Mall din Timişoara este preferată de timişoreni, atunci când vremea este frumoasă. Managerul Gabriel Tomoş spune că piscina a fost cumpărată în urmă cu trei ani şi că atunci s-au făcut principalele investiţii. Aici, pe lângă piscină, funcţionează şi un jacuzzi şi un bar cu băuturi nonalcoolice.
Capacitatea este de aproximativ o sută de persoane, iar preţul unui bilet de intrare este de 29 de lei pe zi, în timp ce un abonament pe lună costă 299 de lei.
Citeşte şi:
S-a deschis cel mai mare ştrand cu apă sărată din România. Care este preţul unui bilet de intrare - GALERIE FOTO
Citește pe alephnews.ro: Trump vrea războiul din Ucraina încheiat în 100 de zile. Cum este afectată România de înghețarea liniei frontului
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe