- Home
- Social
- CAREI, JUD. SATU MARE, (25.10.2012, 16:50)
- Pacala Dana , Crina Dunca ,
Silaghi: Pierderile acumulate la CFR Călători de-a lungul anilor se ridică la 700 de milioane de lei
Pierderile acumulate de CFR Călători de-a lungul anilor sunt de 700 de milioane de lei, a declarat, joi, ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, precizând că atunci când a preluat ministerul mai erau pierderi de 300 de milioane de lei, una dintre surse fiind "acest comportament" al angajaţilor".
Urmărește
278 afișări
Silaghi: Pierderile acumulate la CFR Călători de-a lungul anilor se ridică la 700 de milioane de lei
Întrebat cum comentează problemele de la CFR Călători, ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a declarat, joi, la Carei, că, pe lângă problemele de dotare pe care le are CFR Călători, există probleme care sunt anchetate de câteva luni, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Azi (joi - n.r.) s-a finalizat o anchetă şi, pe lângă problemele de dotări pe care le are CFR Călători, există aceste probleme care se anchetează de câteva luni şi azi a avut finalitate, prin aceste audieri. Pierderile adunate de CFR Călători de-a lungul anilor sunt de 700 de milioane de lei, iar anul acesta când am preluat ministerul mai aveau pierderi 300 de milioane de lei. Una dintre sursele acestor pierderi este acest comportament al lucrătorilor de la CFR Călători", a spus Silaghi.
Întrebat ce măsuri vor fi luate, ministrul a afirmat că acestea vor fi luate de procurori.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Piedone este noul şef al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor - surse
-
Există riscul ca România să rămână fără gaze? Răspunsul lui Sebastian Burduja
-
VIDEO Atacul în care a fost eliminat liderul Hezbollah a fost suprins pe camere. O bombă trece efectiv prin beton spre buncăr
"Măsurile le va lua procuratura, nu noi. În rest, este nevoie de ordine şi disciplină pentru ca societatea să funcţioneze. Cu siguranţă sunt nereguli şi în alte părţi. Va fi un exemplu puternic pentru ei ce se întâmplă azi", a afirmat el.
Descinderi ale anchetatorilor au avut loc, joi dimineaţă, la sediul CFR Călători şi la regionalele CFR Călători din ţară, pentru a fi puse în executare mandate de aducere pentru angajaţi suspectaţi de fapte de corupţie.
Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Braşov a spus că investigaţiile în acest caz vizează un număr total de aproximativ 200 de persoane, iar în prezent 81 de persoane sunt învinuite, fiind audiate la Parchetul Tribunalului Braşov.
Este vorba despre angajaţi de la regionalele CFR Călători din Bucureşti, Braşov, Cluj, Iaşi şi Craiova suspectaţi de luare de mită, dare de mită, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi divulgarea de informaţii nedestinate publicităţii în vederea obţinerii unui folos material, iar prejudiciul estimat în perioada vizată de anchetă, respectiv un an şi jumătate, este de aproximativ 200 de milioane de lei.
"Conductorii de tren luau bani de la călătorii care circulau fără bilet. Le cereau bani pentru a nu le întocmi acte premergătoare contavenţiei la regimul circulaţiei pe calea ferată, aşa cum prevede legea. Ulterior, pentru a-şi putea desfăşura în continuare acest gen de activitate dădeau o parte din banii primiţi mai departe către superiori, iar la rândul lor aceştia îi dădeau mai departe mai sus, până la nivelul revizorilor", a spus Popescu.
Transferul banilor de la conductori către superiorii lor se făcea în toaletele trenurilor, iar mai departe, la Bucureşti, banii erau predaţi prin intermediul chioşcurilor de ziare sau de băuturi răcoritoare de pe peronul Gării de Nord, unde lucrau şi rude ale angajaţilor CFR Călători.
"Locaţiile unde să făcea tranzitul de bani pot fi şi acestea. Destinatarii finali ai banilor urmează să fie stabiliţi clar în cursul investigaţiilor. Posibil să fie şi rudele celor implicaţi, nu pot infirma", a mai spus reprezentantul Parchetului.
Până la ora transmiterii acestei ştiri, au fost reţinute în total 18 persoane - opt de la CFR Călători Braşov, şapte de la CFR Călători Bucureşti şi câte unul de la regionalele din Craiova, Iaşi şi Constanţa.
Citeşte şi:
Reţeaua "NAŞILOR" din CFR - Drumul banilor de la călătorii fără bilet: de la toaletele trenurilor la chioşcurile din Gara de Nord - VIDEO
Citește pe www.zf.ro: BREAKING. Ionuţ Dumitru, profesor ASE: România a depăşit Polonia la PIB per capita şi este peste Ungaria, Croaţia sau Grecia
Citește pe www.zf.ro: Cum alegem zona unde cumpărăm o locuinţă şi ce facilităţi importante trebuie să existe în proximitate
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Taxă de la 740 de lei pentru această categorie de șoferi! Inspecția RAR, polița RCA și ITP sunt obligatorii
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe