Sorin Oprescu, premiat la Bruxelles pentru transformarea Capitalei în metropolă a secolului XXI

Primarul general Sorin Oprescu a fost premiat miercuri, la Bruxelles, de Fondul Internaţional pentru Cooperare şi Parteneriat al Mării Negre şi al Mării Caspice, pentru activitatea în folosul cetăţenilor şi contribuţia adusă la transformarea Bucureştiului într-o metropolă modernă a secolului XXI.

Urmărește
203 afișări
Imaginea articolului Sorin Oprescu, premiat la Bruxelles pentru transformarea Capitalei în metropolă a secolului XXI

Sorin Oprescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Edilul s-a aflat miercuri la Bruxelles, la invitaţia Fondului Internaţional pentru Cooperare şi Parteneriat al Mării Negre şi al Mării Caspice, pentru a participa la ceremonia de decernare a premiilor anuale, în sediul Parlamentului European, se arată într-un comunicat remis joi agenţiei MEDIAFAX de Primăria Municipiului Bucureşti.

Potrivit sursei citate, primarul general a primit premiul pentru activitatea desfăşurată în folosul cetăţenilor şi contribuţia adusă la transformarea Bucureştiului "într-o metropolă modernă a secolului XXI".

"Sunt mândru că astăzi mă aflu în faţa dumneavoastră, funcţionari şi demnitari europeni aflaţi în slujba cetăţenilor şi că eforturile noastre comune de a transforma în bine viaţa comunităţilor noastre nu trec neobservate", a declarat Sorin Oprescu, citat în comunicat.

Premiul Fondului Internaţional pentru Cooperare şi Parteneriat al Mării Negre şi al Mării Caspice a fost acordat anul acesta şi comisarului european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, se mai precizează în comunicat.

Aceeaşi distincţie a fost primită de preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, vicepreşedintele Comisiei Europene şi comisar european pentru Transport, Siim Kallas, comisarul european pentru extindere, Stefan Fule, şi comisarul european pentru dezvoltare regională, Johannes Hahn.

Fondul Internaţional pentru Cooperare şi Parteneriat al Mării Negre şi Mării Caspice este o organizaţie neguvernamentală internaţională, înfiinţată la 4 martie 2009 în Bucureşti, la iniţiativa României, Azerbaidjanului şi a altor ţări din regiunea Mării Negre şi Mării Caspice.

Membrii fondatori sunt academicieni, oameni de ştiinţă şi persoane publice din Azerbaidjan, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Republica Moldova, România, Turcia şi Ucraina. Ulterior, organizaţiei i s-au alăturat reprezentanţi din încă zece ţări: Federaţia Rusă, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina, Belarus, Croaţia, Albania, Confederaţia Elveţiană şi Africa de Sud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici