- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (23.06.2015, 17:50)
- Catalin Lupasteanu
Soţia senatorului Cordoş, trimisă în judecată pentru trafic de influenţă
Soţia senatorului Alexandru Cordoş a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, care o acuză de trafic de influenţă, după ce ar fi primit între 1.000 şi 10.000 de lei de la oameni cărora le-a promis posturi în instituţii publice.
Urmărește
163 afișări
Soţia senatorului Cordoş, trimisă în judecată pentru trafic de influenţă (Imagine: Shutterstock)
Procurorii de la DNA Cluj au trimis-o în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe Mihaiela Lucia Cordoş, referent în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj la data faptelor, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, cu 25 de acte materiale.
Alături de aceasta va fi judecat, în stare de libertate, Tiberiu Constantin Popan, pe care anchetatorii îl acuză de cumpărare de influenţă.
În rechizitoriul transmis instanţei de judecată, procurorii arată că, în cursul anului 2010, Mihaiela Cordoş a primit de la o persoană 500 euro pentru ca, prin influenţa pe care a pretins că o are asupra membrilor comisiilor de corectare/evaluare la concursurile pentru ocuparea posturilor în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, să intervină pe lângă aceştia în scopul obţinerii, pentru respectiva persoană, a unui post de asistentă medicală pe perioadă nedeterminată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Şedinţă crucială la banca centrală la început de an. Ce se va întâmpla cu dobânzile?
-
Analiză: Obligaţia de a colecta textile a luat România „prin surprindere“
-
Războiul din Ucraina, ziua 1057. Atac masiv cu rachete ruseşti asupra Ucrainei / Bloomberg: UE ia în considerare interzicerea GNL şi aluminiului rusesc
Din 2013 şi până în prezent, arată anchetatorii, Cordoş a pretins şi a primit, de la mai multe persoane, foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 şi 10.000 lei, pentru ca, prin influenţa pe care ea şi soţul său, senatorul Alexandru Cordoş, ar fi avut-o asupra persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj şi a altor instituţii publice, să le obţină cumpărătorilor de influenţă posturi/locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc.
În acelaşi context, în cursul lunii februarie 2014, Popan i-ar fi dat Mihaielei Cordoş, prin intermediar, 1.000 de euro. În schimbul acestor bani, Mihaiela Cordoş urma să-şi folosească influenţa pe care aceasta a pretins că o are asupra unor persoane cu funcţii de decizie din cadrul spitalului, în vederea obţinerii, pentru Popan, a unui post de inginer la Serviciul tehnic din cadrul unităţii spitaliceşti.
În cauză, a fost dispusă instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui imobil ce aparţine Mihaielei Cordoş.
Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Cluj, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză şi de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de Mihaiela Lucia Cordoş, cu măsura controlului judiciar.
În acest dosar anchetatorii au făcut o disjungere şi vor continua ancheta faţă de Alexandru Cordoş, senator în Parlamentul României, care s-a autosuspendat din PSD după declanşarea anchetei, pentru complicitate la trafic de influenţă, în formă continuată, şi faţă de fiica lor, Andreea Alexandra Cordoş pentru trei fapte de cumpărare de influenţă, complicitate la cumpărare de influenţă şi trei fapte de trafic de influenţă.
Potrivit DNA, în perioada ianuarie - aprilie 2015, Mihaiela Cordoş a fost sprijinită şi de fiica sa, Andreea Alexandra Cordoş, care ştia că mama sa primea foloase necuvenite pentru a-şi trafica influenţa pe lângă diferite persoane din instituţiile amintite. În 24 ianuarie 2015, la solicitarea mamei sale, Andreea Cordoş a mers la locul de muncă al unei persoane şi i-a remis acesteia subiectele pentru proba orală a unui concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical la Spitalul Clinic Judeţean Cluj. În alte două rânduri, aceasta a înapoiat unor persoane o parte din banii pe care mama sa îi primise pentru a-şi trafica influenţa pe lângă membrii comisiilor de examinare de la Spitalul Clinic Judeţean Cluj.
Citește pe alephnews.ro: Trăim mai mult, dar mai prost. Speranța de viață în România a ajuns la 75,1 ani. Vârsta medie până la care trăim sănătos este de 59 de ani
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nu scăpăm! Vin ninsorile săptămâna viitoare și în București. Pe ce dată începe să ningă, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe